Nie jesteś zalogowany.
ASG-Across
przedstawia:
Gundam: 08 pluton MS - 01 - Wojna dla dwojga
Ostatnio edytowany przez ill (2012-08-19 12:58:51)
GG: 1677958
Dzięki, jak na razie gotowe do relka są 2 kolejne odcinki a jeszcze jeden jest w trakcie kodowania. Co będzie dalej to się okaże.
Link jest kopnięty (na Trigun 07) .
A co konkretnie jest z nim nie tak? Bo przed chwilą go sprawdziłem i u mnie wszystko jest ok.
No jak byk jest zagnieżdzone w url 2012/08/trigun-07.html
Ok, dzięki, już poprawione.
Po prostu źle zrozumiałem post i myślałem, że coś jest nie tak z linkiem do Triguna 07
Czy przypadkiem w tytule nie powinna być "drużyna"?
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Czy przypadkiem w tytule nie powinna być "drużyna"?
小隊 - shoutai oznacza właśnie "pluton". Amerykanie wymyślili sobie, by zmienić tytuł na "Team". Zresztą, amerykanie to nawet i tytuł anime "Working" dali po swojemu (Wagnaria).
Japońce gówno wiedzą o wojnie, że tak kolokwialnie się wyrażę. Pluton to już większa zbieranina ludzi, w skład której wchodzi kilka drużyn/działonów/sekcji/czy czegoś tam jeszcze. Stan tego pierwszego to >15 osób. Licząc sobie członków 08, wyjdzie nam z ~pięć(?). Więc?
Ostatnio edytowany przez arystar (2012-08-20 18:59:49)
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Japońce gówno wiedzą o wojnie, że tak kolokwialnie się wyrażę. Pluton to już większa zbieranina ludzi, w skład której wchodzi kilka drużyn/działonów/sekcji/czy czegoś tam jeszcze. Stan tego pierwszego to >15 osób. Licząc sobie członków 08, wyjdzie nam z ~pięć(?). Więc?
Cóż, na uniwersum Gundama nie znam się zbytnio, ale może są też i Plutony 01-07, mają ich więcej, niż 08 i może są liczniejsi?
Za Wikipedią:
Pluton − to pododdział w składzie 2-5 drużyn, działonów, sekcji lub załóg wozów bojowych.
Mechy potraktowałem jako wozy bojowe, jednoosobowe, ale mimo wszystko.
I stąd wziął się pluton w tytule
Poza tym 小隊 tłumaczy się właśnie na pluton (a przynajmniej tak mi przełożył wujek google).
Ostatnio edytowany przez ill (2012-08-20 20:47:28)
Podwójny relek przed tygodniową przerwą na wyjazd do W-wy
Ostatnie 5 odcinków i film kinowy możecie znaleźć w zbiorczym torrencie.
To jeszcze nie koniec:
Dobra wiadomość
Teraz pytanie, czy stare odcinki to będzie zwykły upscale, czy może prawdziwy remastered. Bo dvd box który się tak nazywał miał z remasterowaniem chyba tyle wspólnego, że nie była to kaseta video
Edit
Oczywiście projekt zmienił status z "zakończony" na "w trakcie realizacji".
Dobra wiadomość
Teraz pytanie, czy stare odcinki to będzie zwykły upscale, czy może prawdziwy remastered. Bo dvd box który się tak nazywał miał z remasterowaniem chyba tyle wspólnego, że nie była to kaseta video
W tamtych czasach używali dobrych taśm, więc pewnie wycisną z tego tyle, ile się dało z "Raportu Miller", który już wcześniej został wydany na BD.