#281 2012-09-15 18:23:27

FAiM
Użytkownik

Odp: EUREKA SEVEN - "Dzidzia, chodź do dziadzi..."

Tylko że to jest data wyliczona, którą można było wyliczyć już na początku sierpnia, kiedy potwiedzono dwutygodniową przerwę na tym kanale.
Więc tak jak wcześniej napisałem - nadal brak informacji oczkod.

K5Cqyo6.png?1

#282 2012-09-20 15:08:23

FAiM
Użytkownik

Zaktualizowano rozpiskę dla CBC - też nie wyemituje dwóch ostatnich odcinków.

Również pojawiło się nowe PV Hybrid Discu.

K5Cqyo6.png?1

#283 2012-09-20 15:36:23

Qashqai
Użytkownik

*shrugs* no to będziemy czekać 4 miesiące czy kiedy tam BD z 23 epkiem wychodzi.
Nadal mam cień nadziei, że okaże się, że seria jest zaplanowana na 4, nie 2 sezony (z przerwą rzecz jasna). 2 czy 4 odcinki to mało, żeby wyjaśnić wszystko - mogą na luzie skończyć tę fabułę o walce z Sekretami/scubami w uniwersum AO choćby i w następnym odcinku (chociaż to byłoby pewnie dość rushed bo trzeba sobie jeszcze poradzić z Naru i Truthem - tym razem oddzielnie), ale pozostaje jeszcze parę pytań w związku ze związkiem ze starą serią: czemu scuby w ogóle przenosiły się do uniwersum AO, czemu Eureka była wcześniej w ciąży z dziewczynką i czy Ao ma siostrę, czemu Eureka miała Nirvasha spec 2, no i kim właściwie jest Elena, no i skoro Renton jest w openingu, to wypadałoby żeby odegrał jakąś rolę i żeby wyjaśnili te siwe kłaki. A, no i oczywiście pozostał problem wydostania Eureki z międzyczasu. xD
Na twitterze jakiegoś producenta był tweet, że jedna z serii które teraz lecą będzie "4 cours" zamiast "2 cours", przy czym odniosłam wrażenie jakby chodziło właśnie o rozbicie, 2 x 2 cours.
Przypomina mi to sytuację z pierwszą serią Code Geass, gdzie dwa ostatnie odcinki zostały wyemitowane bodajże z 4 miesięcznym opóźnieniem i zapowiedziano drugą serię.

A ta OVA wygląda delicious. Z chęcią bym pooglądała takie randomowe epki o Pied Piper, najchętniej coś typu soccer episode z pierwszej serii, haha. Teraz uwielbiam Pied Piper, chociaż przez dobre pół serii miałam ich kompletnie w dupie. jezor to ratuje dla mnie serię, bo jak zaczynam myśleć o fabule, to plotholes same się nasuwają xD E7AO przypomina mi trochę pod tym względem Guilty Crown, fabuła jest dość fajna, wciągająca imo, dopóki nie zaczniesz się nad nią zastanawiać. xD

Pokaż spoiler
Niech jeszcze się okaże, że Naru to siostra Ao, i będzie incest jak w Guilty Crown! :'D

Qashqai.png

#284 2012-09-20 16:33:29

Rudy102
Użytkownik

A ja właśnie tak myślę, że to Elena jest siostrą Ao, ale to pewnie głupie smile_big No i wyczekuje Rentona, może pojawi się w tych dwóch ostatnich odcinkach, w co wątpie.
No i cholerka właśnie ta przerwa. MBS mógł w któryś tydzień wyemitować dwa odcinki w dniu, jak to robił z Joshiraku, Sword Art Online, czy Kuroko no Basket.

Ostatnio edytowany przez Rudy102 (2012-09-20 16:33:59)

Rudy102.png

#285 2012-09-20 16:38:33

FAiM
Użytkownik

Czy ja wiem, sprzedaż BD/DVD nie jest szczególnie wysoka. Chyba że nadrabiają innymi rzeczami...

W najgorszym wypadku*, na 23 odcinek będziemy czekać 4 miesiące (29.01.2013), a na 24 - miesiąc dłużej (22.02.2013).
Tylko zastanawia mnie, co będzie na ostatnim BD/DVD - bo niby jeden odcinek, a cena jak za trzy cojest.

* nadal liczę na jakiś streaming gwizdze.

edit
21 odcinek zostanie wyemitowany 6 minut później niż zwykle baka.

Ostatnio edytowany przez FAiM (2012-09-20 16:41:11)

K5Cqyo6.png?1

#286 2012-09-20 16:53:39

Qashqai
Użytkownik

Fakt, sprzedaż BD nie jest szczególnie wysoka, ale nie jest też szczególnie tragiczna i faktycznie, nadrabiają innymi rzeczami (np. pachinko lol). Myślicie, że sporo fanów E7, które chyba sprzedawało się całkiem dobrze skoro robili reedycję na BD (chyba 2 razy?), nie kupiło AO dlatego że nie interesuje ich ta historia i postaci? Znaczy, w necie widać, że naprawdę sporo fanów E7 uważa AO za kompletne gówno dlatego że nie ma Rentona a Eureka pojawiła się raptem parę razy (pls, jak już mówicie, że coś jest gównem to użyjcie lepszych argumentów...). Może gdyby zrobili akcję w stylu Renton pojawia się na koniec i okazuje się, że to jednak nie koniec i będzie druga seria z całym starym castem, to mogliby liczyć na większą sprzedaż - kupiliby to z jednej strony ci, którzy polubili AO za to czym jest, a z drugiej fantardy, które czekają tylko na Rentona.
W sumie pacing i w ogóle okazałby się wcale nie aż tak zły, gdyby AO miało mieć 50 odcinków. Gdyby obejrzeć wszystkie odcinki AO pod rząd, na pewno sprawiłoby dużo lepsze wrażenie (gdyby nie to, że koniec będzie do dupy jeśli zostały tylko 4 epki). Tak samo oryginalne E7 sprawiłoby gorsze wrażenie gdyby oglądać odcinek co tydzień (pewnie nie mamy tu żadnego "old"faga, który w tym 2005 oglądał E7 co tydzień?).
Elena na pewno jest z uniwersum E7, więc można w sumie myśleć, że to córka Eureki i Rentona ALBO Anemone i Dominica, przy czym obie teorie trochę niszczy fakt, że Elena ma ciemniejszą skórę niż ktokolwiek z tej czwórki (Naru jako córka Rentona jeszcze dawałaby radę, szczególnie że kiedy Yoshida ją rysował, to miała włosy i oczy jak Renton, w anime ma ciemniejsze włosy i bardziej zielone niż niebieskie oczy).

Ostatnio edytowany przez Qashqai (2012-09-20 16:54:56)

Qashqai.png

#287 2012-09-20 17:14:23

FAiM
Użytkownik

Nie dwa razy, tylko najpierw wydali Blu-ray Boxa, a rok później pojedynczo oczkod.

Jeśli Naru okaże się siostrą Ao, to strzelę Double Facepalma jezor2.

K5Cqyo6.png?1

#288 2012-09-20 17:32:05

Sacredus
Użytkownik

Qashqai napisał:

Fakt, sprzedaż BD nie jest szczególnie wysoka, ale nie jest też szczególnie tragiczna

Aż sprawdziłem newsy MALu:

Pokaż spoiler
*6, *4,445 *4,445 Guilty Crown vol.8 Limited Edition
10, *3,498 *3,498 Eureka Seven AO vol.3 Limited Edition
Czyli ogólnie wypadnie coś ponad 4k na płytę.

IMO sprzedaje się tragicznie.

Qashqai napisał:

Myślicie, że sporo fanów E7, które chyba sprzedawało się całkiem dobrze skoro robili reedycję na BD (chyba 2 razy?), nie kupiło AO dlatego że nie interesuje ich ta historia i postaci? Znaczy, w necie widać, że naprawdę sporo fanów E7 uważa AO za kompletne gówno dlatego że nie ma Rentona a Eureka pojawiła się raptem parę razy (pls, jak już mówicie, że coś jest gównem to użyjcie lepszych argumentów...)

Tak. Nie chcę zabrzmieć jak tom, ale pierwsze E7 miało dużo lepiej zarysowane postacie. No kogo w E7 AO można porównać do takiego Hollanda albo Talho (o Rentonie, Eurece i reszcie załogi Gekko nie wspominając)? Co do fabuły, nie wypowiadam się, bo stoję na 15ep.

Qashqai napisał:

Może gdyby zrobili akcję w stylu Renton pojawia się na koniec i okazuje się, że to jednak nie koniec i będzie druga seria z całym starym castem, to mogliby liczyć na większą sprzedaż - kupiliby to z jednej strony ci, którzy polubili AO za to czym jest, a z drugiej fantardy, które czekają tylko na Rentona.

Wątpię.

EDIT:

FAiM napisał:

Jeśli Naru okaże się siostrą Ao, to strzelę Double Facepalma jezor2.

+1

Ostatnio edytowany przez Sacredus (2012-09-20 17:56:19)

#289 2012-09-20 22:43:08

Qashqai
Użytkownik

Sacredus napisał:
Qashqai napisał:

Fakt, sprzedaż BD nie jest szczególnie wysoka, ale nie jest też szczególnie tragiczna

Pokaż spoiler

Nie chce nic mówić, ale to że w ogóle jest na tej liście świadczy o tym, że nie sprzedaje się tak tragicznie.
Damn, jak widzę takie posty to zaczynam rozumieć czemu na /a/ powstają shitstormy w tematach o E7AO xD przyjdzie fantard E7, zacznie gadać takie rzeczy, to aż się ciśnie, żeby zacząć coś dyskutować (tym śmieszniejsze, że E7 to moje ulubione anime) xD
Fakt, że postaci nie dorównują tym z E7, ale to głównie dlatego, że Ao jest plot-centric. Nawet cholerny główny bohater nie dostał tyle character development, ile powinien. Ale widać takie były założenia i jeśli nie lubi się takich serii, to się po prostu nie ogląda. IMO cały pomysł z Generation Bleu i częste pokazywanie ich od formalnej a nie naparzaniowo-mechowej strony było fajnym pomysłem.
Ogólnie to jasne, że porównania się nasuwają, bo seria niby jest sequelem, ale już od wielu odcinków wiemy, że taki z niej sequel jak z koziej dupy trąbka. To zupełnie inna historia, w ogóle zupełnie inne podejście, i ocenianie jej pod względem podobieństwa do poprzedniej serii jest nietrafne. Jeśli jedyne, dla czego oglądasz tę serię to to, czy pojawią się jeszcze stare postaci, to mogłeś to spokojnie dropnąć już jakiś czas temu (zresztą widzę, że tak zrobiłeś jezor).
Chociaż do Hollanda bym porównała Blanca. Naru jest za to trochę jak połączenie Deweya i Diane, dobrze skonstruowana postać, tylko wkurzająca xD ogólnie jest dobre kilka postaci, które wbrew pozorom są całkiem nieźle zrobione, tylko kogo te postaci obchodzą? Dawać Rentona. Inna sprawa, że nie dostały dużo uwagi i jakiegokolwiek character development.
Ale w sumie character development w pierwszej serii dostali tylko Renton, Eureka, Talho i Holland, i to późno - bliżej drugiej połowy niż pierwszej.

Ostatnio edytowany przez Qashqai (2012-09-20 22:58:40)

Qashqai.png

#290 2012-09-20 23:01:33

Sir_Ace
Użytkownik

Za to Gazelle Team ma fajne garniaki, a Elena ciekawie porąbaną osobowość i jeszcze nieoklepaną seiyuu oczkod

#291 2012-09-20 23:15:47

Qashqai
Użytkownik

Jeszcze nieoklepaną, jeszcze xD cóż, w porównaniu z seiyuu Ao, Fleur i Naru, którzy są praktycznie debiutantami, to seiyuu Eleny jest oklepana xD
Yea, garniturki teamu Gazelle są fabulous, a Elena jest całkiem ciekawie porąbana. Podobało mi się, co zrobiła, jak Ao dobitnie ją utwierdził, że nie użyje działa quartzowego. Like, pieprzyć to, nadawałam na nich Amerykanom to teraz idę do nich, odbiorą mu znowu to działo albo coś i będzie cacy.
BTW, właśnie na /a/ ktoś napisał, że na japońskim animaksie mają lecieć odcinki 23-24.
http://www.animax.co.jp/table/pdf/201210_2.pdf
http://www.animax.co.jp/table/pdf/201210_3.pdf

Ostatnio edytowany przez Qashqai (2012-09-20 23:17:46)

Qashqai.png

#292 2012-09-20 23:22:41

Sir_Ace
Użytkownik

Mimo wszystko głos Eleny wydaje się być mniej typowy, podobny do setek innych znanych z animu. Z drugiej strony nie oglądam już tyle co kiedyś i mógł się rynek trochę zmienić.

#293 2012-09-21 00:39:33

Sacredus
Użytkownik

Qashqai napisał:
Sacredus napisał:
Qashqai napisał:

Pokaż spoiler

Nie chce nic mówić, ale to że w ogóle jest na tej liście świadczy o tym, że nie sprzedaje się tak tragicznie.

Nie, na te listy łapią się tytuły ze sprzedażą grubo poniżej 1k, więc to żaden wyczyn. Zresztą zobacz sobie najnowszą listę. 

Qashqai napisał:

Damn, jak widzę takie posty to zaczynam rozumieć czemu na /a/ powstają shitstormy w tematach o E7AO xD przyjdzie fantard E7, zacznie gadać takie rzeczy, to aż się ciśnie, żeby zacząć coś dyskutować (tym śmieszniejsze, że E7 to moje ulubione anime) xD
Fakt, że postaci nie dorównują tym z E7, ale to głównie dlatego, że Ao jest plot-centric. Nawet cholerny główny bohater nie dostał tyle character development, ile powinien. Ale widać takie były założenia i jeśli nie lubi się takich serii, to się po prostu nie ogląda. IMO cały pomysł z Generation Bleu i częste pokazywanie ich od formalnej a nie naparzaniowo-mechowej strony było fajnym pomysłem.

Kiedy ja napisałem, że nie lubię. Ale E7 AO jest IMO co najwyżej przeciętne i to też pod względem fabuły. Dopiero w drugiej połowie animca coś zaczęło się dziać, a i tak jakiś poziom prezentowały dwa ostatnie odcinki.

Qashqai napisał:

Ogólnie to jasne, że porównania się nasuwają, bo seria niby jest sequelem, ale już od wielu odcinków wiemy, że taki z niej sequel jak z koziej dupy trąbka. To zupełnie inna historia, w ogóle zupełnie inne podejście, i ocenianie jej pod względem podobieństwa do poprzedniej serii jest nietrafne. Jeśli jedyne, dla czego oglądasz tę serię to to, czy pojawią się jeszcze stare postaci, to mogłeś to spokojnie dropnąć już jakiś czas temu (zresztą widzę, że tak zrobiłeś jezor).

Może przedstawia zupełnie inną historię, ale to jest sequel. Przecież fabuła ruszyła (/pojawiła się) dopiero po pojawieniu się Eureki. Zresztą jak można nie porównywać sequela do oryginału? AO bardziej koncentruje się na fabule? Masz na myśli "sekret tygodnia" z pierwszej połowy? Co prawda druga jest już lepsza, ale i tak nie wystarczy, żeby zatrzeć złe wrażenie z początku serii.
I skąd w ogóle pomysł, że oglądam to, żeby zobaczyć bohaterów z oryginalnego E7?

Qashqai napisał:

Chociaż do Hollanda bym porównała Blanca. Naru jest za to trochę jak połączenie Deweya i Diane, dobrze skonstruowana postać, tylko wkurzająca xD ogólnie jest dobre kilka postaci, które wbrew pozorom są całkiem nieźle zrobione, tylko kogo te postaci obchodzą? Dawać Rentona. Inna sprawa, że nie dostały dużo uwagi i jakiegokolwiek character development.
Ale w sumie character development w pierwszej serii dostali tylko Renton, Eureka, Talho i Holland, i to późno - bliżej drugiej połowy niż pierwszej.

Czyli, że skoro komuś się podobała pierwsza seria, a druga już nie, to heici, bo nie pokazali Rentona i reszty bohaterów 1 części? Dobrze wiedzieć...

Ostatnio edytowany przez Sacredus (2012-09-21 01:03:44)

#294 2012-09-21 07:18:24

FAiM
Użytkownik

Qashqai napisał:

BTW, właśnie na /a/ ktoś napisał, że na japońskim animaksie mają lecieć odcinki 23-24.
http://www.animax.co.jp/table/pdf/201210_2.pdf
http://www.animax.co.jp/table/pdf/201210_3.pdf

FAiM napisał:

Coraz gorzej... beznadzieja a do tego MBS* nie wyemituje dwóch ostatnich odcinków jezor2.

* tak samo: TBS i BS-TBS. Zostaje jeszcze Animax (w webowej rozpisce jest do 22, natomiast w pdf-owej do 24), CBC (nadal brak informacji) oraz Bandai Channel. A jak nie, to Blu-ray brakslow.

ziew

edit
No i się wyjaśniło, Elena

Pokaż spoiler
jest tylko z przeszłości i tylko przypadkiem widziała drugą stronę lustra. gwizdze

Ostatnio edytowany przez FAiM (2012-09-21 11:50:44)

K5Cqyo6.png?1

#295 2012-09-21 11:58:20

Sacredus
Użytkownik

FAiM napisał:

edit
No i się wyjaśniło, Elena

Pokaż spoiler
jest tylko z przeszłości i tylko przypadkiem widziała drugą stronę lustra. gwizdze

Zacytuję fragment newsa gg o wydaniu 18ep:

How long will it be before I stop lying to myself that this show is worth watching? Luckily, my hopes aren’t zero yet.

#296 2012-09-24 17:10:56

FAiM
Użytkownik

Ostatnie dwa odcinki zostaną wyemitowane w listopadzie. beznadzieja

edit

Pokaż spoiler The Day After
Dwa dni później
359k.png
Cztery dni później
684v.png
Siedem dni później
1014.png
Dziesięć dni później
1344.png
Piętnaście dni później
1674.png
Miesiąc później
2004s.png
Trzy miesiące później
2334s.png
I...
2693.png

Ostatnio edytowany przez FAiM (2012-09-26 12:22:46)

K5Cqyo6.png?1

#297 2012-09-27 19:26:06

FAiM
Użytkownik

Pokaż spoiler
paa1348765502934.jpg
He is back!

K5Cqyo6.png?1

#298 2012-09-27 19:46:01

Rudy102
Użytkownik

Kopnijcie mnie w cztery litery, bo nie wierzę w to, co widzę smile_big
Skoro Renton zaczyna się bawić, to końcówka musi być mocna.

Rudy102.png

#299 2012-09-27 20:03:08

Zarathustra
Użytkownik

FAiM napisał:

BONES zamieniło Ginga Bishounena w fana Linkin Park.  ojej

#300 2012-09-27 20:03:47

Sacredus
Użytkownik

Rudy102 napisał:

Kopnijcie mnie w cztery litery, bo nie wierzę w to, co widzę smile_big
Skoro Renton zaczyna się bawić, to końcówka musi być mocna.

I właśnie o taką reakcję im chodziło, w końcu trzeba będzie czekać na 2 ostatnie odcinki.

Zarathustra napisał:
FAiM napisał:

BONES zamieniło Ginga Bishounena w fana Linkin Park.  ojej

Ale za to (podobno) dostał głos Hollanda jezor

Ostatnio edytowany przez Sacredus (2012-09-27 20:06:40)

Stopka forum

© Animesub.info 2024