#1 2012-09-26 16:57:03

Foris
Użytkownik

Muv-Luv Alternative - Total Eclipse

To anime daje mi mieszane odczucia, z jednej strony bardzo dobre pierwsze dwa odcinki które pokazały czym jest walka z BETA z drugiej odcinek trzeci który bardzo mnie zniesmaczył. Możliwe że to przez to że grałem w grę Muv-Luv Alternative co wypacza mój pogląd ale te shonenowe stawki podczas walk oraz zachowanie bohaterów całkowicie niszczy klimat zbudowany w pierwszych odcinkach. Możliwe że po prostu gra postawiła tak wysoką poprzeczkę ale to anime ciężko zaliczyć do dobrych. Prawdą jest że jestem dopiero na początku, więc może ktoś kto jest na bieżąco z anime powiedzieć czy później będzie lepiej czy może nie warto tracić na to anime czasu?

#2 2012-09-26 17:08:55

Rudy102
Użytkownik

Odp: Muv-Luv Alternative - Total Eclipse

Aż takiego wielkiego szału nie ma, ale ostatnie odcinki wydają się dobre. Trochę walki z BETA jest. Jakaś tam cenzura przy pożeraniu kogoś była. Ogólnie to całkiem całkiem jakoś wypada.

Rudy102.png

#3 2012-09-26 17:09:19

krwiopalczasty
Użytkownik

Sam jestem zawiedziony po pierwszych epkach liczyłem na dramatyczna walkę o przetrwanie ludzkości, epickie sceny walk i oddech śmierci na karku wyszło pitu pitu

cutey20493v2.gifsyg150px.jpg inu150px.png

#4 2012-09-26 17:14:29

Tristan
Użytkownik

Całość wypada całkiem nieźle, ale w porównaniu z grą to mimo wszystko średnio. Jedynie dwa pierwsze docinki, moim zdaniem, są mocne. Od trzeciego cała atmosfera znacznie luźniejsza, a potem nawet dwa durna odcinki plażowe. Teraz w miarę się wyrównuje, jest walka, jest akcja, twórcy starają się nieco dramatyzować. Choć IMO taki Fort-class padł zdecydowanie zbyt szybko.

Rudy102 napisał:

Jakaś tam cenzura przy pożeraniu kogoś była. Ogólnie to całkiem całkiem jakoś wypada.

To chyba jedyna rzecz, która naprawdę zasługuje na uznanie przy tym anime. Gra jest cenzury pozbawiona, więc dobrze widać i słychać jak ktoś jest pożerany. A że ta scena jest powtarzana wielokrotnie to naprawdę człowiek ma dość.
Inna bajka że Muv-Luv Alternative jest naprawdę popaprany.

- No to wchodzę do Jakuba na podwórze - ciągnął opowieść Semen - A on coś opieka na ognisku. Na rożnie znaczy się...Ja go pytam: “Jakub, gdzie upolowałeś taką żółtą wiewiórkę? “, a on mi na to: “Powiedziało, że nazywa się Pikaczu”...

#5 2012-09-26 17:51:54

Foris
Użytkownik

Inna bajka że Muv-Luv Alternative jest naprawdę popaprany.

No gra jest nieźle pokręcona a już scena z

Pokaż spoiler
śmiercią Marimo-chan
na długo została w mojej pamięci.

Tak przy okazji w grze jestem w momencie

Pokaż spoiler
dowiedzenia się o przeszłości Sumiki 00-Unit, i ogłoszenia że beta które przetrwały zniszczenie wyspy kierują się w stronę placówki,
dużo mi jeszcze zostało gry?

#6 2012-09-26 17:58:48

Tristan
Użytkownik

Foris napisał:

No gra jest nieźle pokręcona a już scena z

Pokaż spoiler
śmiercią Marimo-chan
na długo została w mojej pamięci.

Dokładnie. Jeszcze żeby to pokazali raz czy dwa, a to wracało wielokrotnie. Brr, nawet teraz ciarki mi przechodzą.

Foris napisał:

Tak przy okazji w grze jestem w momencie

Pokaż spoiler
dowiedzenia się o przeszłości Sumiki 00-Unit, i ogłoszenia że beta które przetrwały zniszczenie wyspy kierują się w stronę placówki,
dużo mi jeszcze zostało gry?

Czyli jesteś już po kolejnym popapranym momencie

Pokaż spoiler
Czyli eksperymentach BETY.

W zasadzie to zbliżasz się do końcówki.  Teraz czeka się niezła akcja. Mocna, dramatyczna, doskonale wpisująca się w ogólną atmosferę Alta. Potem w zasadzie ostatnia operacja i epilog.
Aha, nie myśl sobie że będziesz miał trochę wytchnienia, o nie.

- No to wchodzę do Jakuba na podwórze - ciągnął opowieść Semen - A on coś opieka na ognisku. Na rożnie znaczy się...Ja go pytam: “Jakub, gdzie upolowałeś taką żółtą wiewiórkę? “, a on mi na to: “Powiedziało, że nazywa się Pikaczu”...

#7 2012-09-26 18:02:50

Foris
Użytkownik

Tristan a potrafisz określić czy to potrwa 5 czy 10h? Jutro po południu wyjeżdżam na ok tydzień i nie wiem czy zdążę dokończyć grę czy lepiej się wstrzymać skoro zastopowałem w dobrym do tego momencie.

#8 2012-09-26 18:03:58

krwiopalczasty
Użytkownik

Cenzura dobra ?? Krwawych mordów i flaków nigdy dość ^^

cutey20493v2.gifsyg150px.jpg inu150px.png

#9 2012-09-26 18:04:26

Thebassa
Użytkownik

Sam jestem zawiedziony po pierwszych epkach liczyłem na dramatyczna walkę o przetrwanie ludzkości, epickie sceny walk i oddech śmierci na karku wyszło pitu pitu

Do tego ci polecę trylogię VNek. Wiem, że extra jest nudna, ale myślę że alternative jest tego warty.

Foris napisał:

Tak przy okazji w grze jestem w momencie dużo mi jeszcze zostało gry?

Pokaż spoiler
Jeszcze ci zostały dwie duże akcje mniej więcej tak długie jak Sadogashima.

Anime jest takie sobie. Po MLA wydaje się taką dziecinną zabawą trochę. Drugi odcinek był całkiem udany, a dalej nawet jeśli już są bety, jest ich jakaś garstka. Ja wiem, że nie będą do oryginalnego ula startować, ale jednak tak trochę słabo jest.

EDIT:welp, za długo pisałem

Ostatnio edytowany przez Thebassa (2012-09-26 18:04:58)

<KieR> robotic notes bylo niezle

#10 2012-09-26 18:23:15

Tristan
Użytkownik

Foris napisał:

Tristan a potrafisz określić czy to potrwa 5 czy 10h?

Thebassa w zasadzie ci odpowiedział. Jeśli nie masz wystarczająco czasu to lepiej poczekaj z tym bo szkoda by było przerywać w połowie.

#11 2012-10-03 20:44:29

ill
Użytkownik

Po pierwszych dwóch odcinkach miałem cichą nadzieję na godne następstwo "Gunparade March", niestety w kolejnych było już jak w powiedzeniu "im dalej w las, tym więcej drzew"  beznadzieja

GG: 1677958

#12 2012-10-03 21:02:52

L0NG3r
Użytkownik

@up
To pierwsze dwa odcinki uważasz za dobre? Ja po dwóch pierwszych patrzę, zastanawiam się, czy moja psychika jest już zbyt mocna na takie sceny po Jigoku Shoujo, wchodzę na MAL'a i widzę, że brak tam kategorii

Pokaż spoiler
dramat
i wszystko jasne.

Pokaż spoiler
Ludzie giną, niby dramat być to powinien, a ja mam wywalone na losy bohaterek. Ale że z tego dramatu nie zrobili, to mnie dziwi.

Mości panowie! na cześć onych przyszłych pokoleń! Niechże im Bóg błogosławi i pozwoli ustrzec tej spuścizny, którą im odrestaurowaną naszym trudem, naszym potem i naszą krwią, zostawujem. Niech, gdy ciężkie czasy nadejdą, wspomną na nas i nie desperują nigdy, bacząc na to, że nie masz takowych terminów, z których by się viribus unitis przy Boskich auxiliach podnieść nie można.

Stopka forum

© Animesub.info 2024