Nie jesteś zalogowany.
Pozostały jakieś trzy tygodnie do rozpoczęcia serii TV JoJo, zaczynającej się od Phantom Blood (pierwsza i zarazem najsłabsza część mangi).
Serial będzie o nawalaniu się po mordach, wampirach i innych cudacznych pierdołach, więc pewnie sporo ludu to sprawdzi licząc na jakiegoś Hellsinga, czy cuś.
Projekty postaci:
Piosenka potwierdzona jako pierwszy ending - Yes - Roundabout
Prawdopodobnie studio nie mające zbyt wiele w dorobku nie uciągnie zajefajnści tej kultowej mangi (cenzura dodatkowo dobije projekt). Jesteśmy jednak dorosłymi ludźmi oglądającymi bajki, więc żyjmy nadzieją.
Mnie jakoś podobała się I seria / urzekła pewnie z powodu gł.bohatera . 2 seria mangi już mnie nie wciągała [ a resztę serii jeszcze nie ruszałem], więc to będzie moja indywidualna opinia o tym . A co do anime to cudów nie oczekuje [ widząc same projekty postaci ]
Ostatnio edytowany przez max-kun (2012-09-17 21:29:50)
zaczynającej się od Phantom Blood (pierwsza i zarazem najsłabsza część mangi
Czyli nie poczeba zapoznawać się z wcześniejszym animu i/lub mango?
Kiedyś chciałem nawet to czytać, ale nigdzie nie mogłem znaleźć wyraźnych skanów.
Nie. A nawet jeśli, to przecie bajka, gdzie po mordach się leją. Powód, dla którego to robią, nie jest ważny, istotnie jest to, że się właśnie po tych mordach leją. Kto z kim, dlaczego, za ile itd. A kogo to? Niucha się leje, więc jest git.
Liczę na dobre mordobicie.
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Zaraz, porównujesz jakąś popierdułkę do Joja? Proszę, ale bez takich zestawień...
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Projekt jest raczej kierowany również do osób nie znających papierowego odpowiednika, więc na luzie powinno być. Poprzednie OAVki ukazywały historię z dalszych części mangi.
Wydano też jakiś film przedstawiający wydarzenia z Phantom Blood, ale nawet ripów tego na internecie nie widziałem.
Z animu znając życie będzie lipton, ale ta gierka jaką zapowiedzieli razem z adaptacją robi niezłe wrażenie.
A ja jestem dobrej myśli, fanów mandze nie brakuje to moze i seria się utrzyma i zrobią porzadnego tasiemca.
Dobrze rozumiem?
Zarathustra napisał:Dobrze rozumiem?
http://3.bp.blogspot.com/-NRusY8iXCUs/U … zczony.jpg
Kreska z serii TV nie zachwyca, ale jak na produkcję z budżetem mniejszym od reklamówki piwa i tak wygląda przyzwoicie.
Wczesne tomy wyglądają jak zrzynka z Hokuto no Ken. Dopiero potem autor wytworzył swój rozpoznawalny styl.
Główny badass to gar, a główny hero to gay? Jak nie będzie fajnie, to chociaż będzie z czego się pośmiać.
Pierwszy odcinek całkiem spoko, animacja przez większość czasu była miałka, ale adaptacja nadrabia głosami aktorów, którzy wkładają serce w te swoje okrzyki. Smaczku dodają dodatkowo przeniesione żywcem z mangi "odgłosy sytuacyjne" (nie wiem jak to się w komiksowym żargonie poprawnie nazywa). Nie tylko je słychać, ale i widać.
Upchnęli 5 rozdziałów w odcinku, ale pominięto jedną drastyczną scenę.
Ogólnie spodziewałem się mega lipy, jednak było nawet dosyć bekowo. Zdecydowanie animu dla ludzi z wybitnym gustem.
Znaczy się, jechałeś z rawa?
Patrząc na screeny... Tak, będę to oglądał. No i przydałyby się do tego jakieś klimatyczne trollsuby ;-]
Patrząc na screeny... Tak, będę to oglądał. No i przydałyby się do tego jakieś klimatyczne trollsuby ;-]
Nie wiem, jak z ta serią, ale wieść gminna niesie, że mają ponoć być trollsuby do Panzerkriega.
No ale ta seria to będzie troll i bez napisów...
Ostatnio edytowany przez LordCrane (2012-10-05 20:11:12)
To czołgi samobójców, którzy odciągają uwagę wroga od reszty wojsk zmechanizowanych.
Oglądałem jakiegoś streama (na LiveSteam bodajże ktoś zapuścił japoński kanał, jakość obrazu nawet uszła). Szkoda, że w rawach wycinają te zryte japońskie reklamy, powinni je zostawiać.
Ostatnio edytowany przez Zarathustra (2012-10-05 20:23:20)
Świetne animu klasy B. Pewnie nie taki był zamysł twórców, ale przez cały seans głupio się uśmiechałem. Czekam na więcej, niech nawet zrobią z tego tasiemca
Ostatnio edytowany przez Sir_Ace (2012-10-06 23:45:28)
Wtf? Fabuła tego czegoś to jakiś troll, czy na serio jest tak durna?
"Ore no Imouto jednak miało jakieś tam przesłanie czyli, że 14 latka może grać w zboczone, incestowe gry +18 pod warunkiem, że się dobrze uczy i nie sprawia innych problemów" - Ken-chan