Nie jesteś zalogowany.
http://youtu.be/Pn5IRXKF09c
Nowy trailer Evangeliona i Mari znowu z ryjem jak:
http://youtu.be/Pn5IRXKF09c
Nowy trailer Evangeliona i Mari znowu z ryjem jak:
http://i.imgur.com/pya93s.jpg
Yabasu
Te filmy to całkiem spoczne są.
Czy mogę spokojnie obejrzeć te dwa filmy Evangeliona bez znajomości serii?
1. film to takie streszczenie, a potem w 2. zaczyna się alternatywna wersja serii TV. Imo nawet lepsza, bo bez zbędnego pseudo-mądrego .
Ostatnio edytowany przez Quithe (2012-11-03 18:56:43)
"Ore no Imouto jednak miało jakieś tam przesłanie czyli, że 14 latka może grać w zboczone, incestowe gry +18 pod warunkiem, że się dobrze uczy i nie sprawia innych problemów" - Ken-chan
@Rudy102 tak, jak wspomniał Sado pierwszy jest próbą streszczenia fragmentu serii TV, a w drugim zaczynają mieszać.
Tak czy siak z trzech powodów polecam obejrzeć również serię tv:
*lepsza fabularnie (moim zdaniem)
*licząc specjale to tylko 29 odcinków, więc nie tak dużo
*na filmy trza straaaasznie długo czekać.
Oglądając drugi film myślałem, że będzie to adaptacja pierwotnej wersji. Nie wiem jak było w mandze, ale
wikia o smoczych kulach - chcesz pomóc rozwijać polską encyklopedię Dragon Balla - wpadnij i zostaw po sobie ślad
MAL, YT, Eien no toku sentai
Ten cały rebuild to zbesztanie legendy poprzez dodawanie fanserwisu i napierdzielania, by te pokolenie otaku to ogarnęło . Bez otoczki (religijnej itd) jest to tylko kolejna seria o mechach (no prawie). Film zobaczę, ale to idzie w coraz gorszą stronę. Jeszcze te kolorki zewsząd...
Ostatnio edytowany przez Hunter Killer (2012-11-03 10:48:33)
Mnie się podobało w TV, że to Eva miała jakąś moc a nie pilot. Ale wszystkiego mieć nie można. I jeszcze jedno. Ogląda ktoś animu K? 2 odcinki widziałem, resztę przewijałem i nadal nie wiem ocb. Rozwój akcji jest dość słaby jak na 11-13 odcinków.
Mnie się podobało w TV, że to Eva miała jakąś moc a nie pilot. Ale wszystkiego mieć nie można.
I jeszcze jedno. Ogląda ktoś animu K? 2 odcinki widziałem, resztę przewijałem i nadal nie wiem ocb. Rozwój akcji jest dość słaby jak na 11-13 odcinków.
Ja oglądam. Prócz grafiki nie ma nic do zaoferowania. 3/4 prawie każdego odcinka jest takie nudne/durne, że można przewijać.
Ten cały rebuild to zbesztanie legendy poprzez dodawanie fanserwisu i napierdzielania, by te pokolenie otaku to ogarnęło
. Bez otoczki (religijnej itd) jest to tylko kolejna seria o mechach (no prawie). Film zobaczę, ale to idzie w coraz gorszą stronę. Jeszcze te kolorki zewsząd...
Co do fanserwisu - aha, a ja myślałem, że to w głównej serii (czy tam w eoe) główny bohater zwalił sobie konia nad nieprzytomnym ciałem niepełnoletniej nastolatki z odsłoniętymi cyckami...
"Ore no Imouto jednak miało jakieś tam przesłanie czyli, że 14 latka może grać w zboczone, incestowe gry +18 pod warunkiem, że się dobrze uczy i nie sprawia innych problemów" - Ken-chan
@Rudy102 tak, jak wspomniał Sado pierwszy jest próbą streszczenia fragmentu serii TV, a w drugim zaczynają mieszać.
Tak czy siak z trzech powodów polecam obejrzeć również serię tv:
*lepsza fabularnie (moim zdaniem)
*licząc specjale to tylko 29 odcinków, więc nie tak dużo
*na filmy trza straaaasznie długo czekać.Oglądając drugi film myślałem, że będzie to adaptacja pierwotnej wersji. Nie wiem jak było w mandze, ale
Pokaż spoilerokaleczenie Aski i wprowadzenie tego nowego, smartassowego dziecka mi nie pasuje. Niby coś nowego, ale psuje obraz serii.
Asuki. NGE nie było oparte na mandze, bo ta dopiero niedawno się skończyła (chociaż podobno ruszyła przed serią anime). No i zapomniałeś o End of Evangelion, a przecież teoria mówiąca, że RoE jest jego bezpośrednią kontynuacją nie jest specjalnie nowa. W każdym razie podobno końcówka 3.33 ma wbijać w fotel, więc wrócimy do tematu po jej premierze.
EDIT:
JanuszQ napisał:Mnie się podobało w TV, że to Eva miała jakąś moc a nie pilot. Ale wszystkiego mieć nie można.
I jeszcze jedno. Ogląda ktoś animu K? 2 odcinki widziałem, resztę przewijałem i nadal nie wiem ocb. Rozwój akcji jest dość słaby jak na 11-13 odcinków.
Ja oglądam. Prócz grafiki nie ma nic do zaoferowania. 3/4 prawie każdego odcinka jest takie nudne/durne, że można przewijać.
Ja po tych 2 odcinkach uznałem, że nie ma w ogóle po co się dalej męczyć z oglądaniem tej serii.
Ostatnio edytowany przez Sacredus (2012-11-03 13:44:30)
Hunter Killer napisał:Ten cały rebuild to zbesztanie legendy poprzez dodawanie fanserwisu i napierdzielania, by te pokolenie otaku to ogarnęło
. Bez otoczki (religijnej itd) jest to tylko kolejna seria o mechach (no prawie). Film zobaczę, ale to idzie w coraz gorszą stronę. Jeszcze te kolorki zewsząd...
Co do fanserwisu - aha, a ja myślałem, że to w głównej serii (czy tam w eoe) główny bohater zwalił sobie konia nad nieprzytomnym ciałem niepełnoletniej nastolatki z odsłoniętymi cyckami...
Myślę, że komentować już tego nie trzeba, bo jeśli dla ciebie nie ma różnicy między scenami, w których nagość itd są uzasadnione, a takimi, w których chcą podjarać nastolatków, to w tym momencie dalsza dyskusja nie ma sensu.
Sado napisał:Hunter Killer napisał:Ten cały rebuild to zbesztanie legendy poprzez dodawanie fanserwisu i napierdzielania, by te pokolenie otaku to ogarnęło
Myślę, że komentować już tego nie trzeba, bo jeśli dla ciebie nie ma różnicy między scenami, w których nagość itd są uzasadnione, a takimi, w których chcą podjarać nastolatków, to w tym momencie dalsza dyskusja nie ma sensu.
Oczywiście, że jest, tyle że nie uważam, by te sceny w Evangelionie były w ogóle uzasadnione, zwłaszcza że mamy do czynienia z jakimiś pedoscenami z 14-latkami, co mi trąci ewidentnie chorym japońskim fanserwisem.
W NGE nie było fanserwisu? http://anime-fanservice.org/coppermine/ … ?album=617
Jedni dostrzegają w NGE "głębię i sens życia", dla innych to tylko kolejna, lepsza albo gorsza seria animu.
Niektórzy widzą idealny film w "Redline", a dla mnie to gniot z ładną grafą. Ilu ludzi tyle opinii . Po drugie Sir_Ace, ja nie ubóstwiam NGE, tylko stwierdzam fakt, że seria TV jest (wg mnie) dużo lepsza od tego rebuild, a to chyba różnica?
Dobra fanserwis był, ale seria jest dla mnie dużo poważniejsza od tych kinówek nowych. Nie będę nikogo przekonywał bo po cholerę? Może tylko dla mnie tak jest, ale co mi tam. Nie będę płakał z tego powodu .
A czy ja wymieniłem twój nick?
Jeśli fanserwis nie przepełnia serii, jak w jakichś ecchi-gniotach, to ja bym uznawał, że go nie ma. Bo cycki, skąpo ubrane kobiety czy duże oczy to wszędzie można znaleźć. Ale są pewne granice.
Ostatnio edytowany przez SoheiMajin (2012-11-03 15:41:34)
~Shounen . DBNao.net . Grupa Mirai . Cytaty z anime
Oczywiście, że jest, tyle że nie uważam, by te sceny w Evangelionie były w ogóle uzasadnione, zwłaszcza że mamy do czynienia z jakimiś pedoscenami z 14-latkami, co mi trąci ewidentnie chorym japońskim fanserwisem.
Kiedyś ewidentnie przeczytam jakiś pedo-post na ansi podczas picia czy jedzenia i zakrztuszę się ze śmiechu.
Whenever you find yourself on the side of the majority, it is time to pause and reflect.
NGE nie było oparte na mandze, bo ta dopiero niedawno się skończyła (chociaż podobno ruszyła przed serią anime).
Nie, nie skończyła się. Nadal "wychodzi" od ponad 17 lat . Prędzej Rebuild się skończy - w sumie, to miał się skończyć 4 lata temu
.
A to, że mangowa adaptacja pojawiała się wcześniej, nie jest niczym nadzwyczajnym.
Tak z innej beczki. Oglądał ktoś może Macross 7 wersję BD? Jest jakaś duża różnica w jakości między tym HD Remasterem z DVD?