Nie jesteś zalogowany.
Z tego, co wiem, nawet w programach z pogodą stosuje się blue boxa, a wszystko idzie na żywo i działa. Kwestia odpowiedniego skasowania tła za niedźwiedziem.
Niedźwiedź nie ma mieć ruchów psa, ma go tylko zastępować.
~Shounen . DBNao.net . Grupa Mirai . Cytaty z anime
Tak, ale przy blueboxie kamera nagrywa człowieka, zaś w komputerze bez problemu dodaje się wtedy tło w locie. On chce nanieść niedźwiedzia z jednego nagrania na już istniejący materiał wideo. Aby skasować tło misia i dobrze to nanieść na psa nie obejdzie się bez przeróbki każdej klatki z osobna, jeśli założyć, że autor chce żeby to jakoś wyglądało.
Nie wiem co mi się uroiło z tymi ruchami niedźwiedzia jako psa.
Niedźwiedzia on chce chyba dopiero nagrywać - więc zrobiłby to na blue boxie, żeby nie musieć go potem obrabiać.
~Shounen . DBNao.net . Grupa Mirai . Cytaty z anime
Tak to jest, jak się coś robi z dupy strony.
Niedźwiedzia on chce chyba dopiero nagrywać - więc zrobiłby to na blue boxie, żeby nie musieć go potem obrabiać.
Wtedy rzeczwiście byłoby o wiele łatwiej. Ja zrozumiałem, że koniecznie chciał użyć już istniejącego nagrania z niedźwiedziem i nałożyć to na wideo z tłem, gdzie był piesek.
Obawiam się czy dobrze jestem rozumiany i bardzo dziękuję za próbę zrozumienia mnie. Zapewne w praktyce efekt wymiany dwóch obiektów będzie fatalny, ale mimo wszystko pragnę dokończyć temat. Czy mogę prosić o wyjaśnienie jaką pracę dokładnie trzeba będzie wykonać przy obórce filmu z psem, na który narzucę obraz niedźwiedzia nagranego w przyszłości na specjalnym tle ?
Czy ta praca ma sens, w sensie uciążliwości w pracy, długości godz i innych trudności? I czy istnieje jakieś wideo np. YouTube na którym mógłbym zobaczyć podobny efekt?
Ostatnio edytowany przez filimi (2012-11-07 10:26:17)
Obawiam się czy dobrze jestem rozumiany i bardzo dziękuję za próbę zrozumienia mnie. Zapewne w praktyce efekt wymiany dwóch obiektów będzie fatalny, ale mimo wszystko pragnę dokończyć temat. Czy mogę prosić o wyjaśnienie jaką pracę dokładnie trzeba będzie wykonać przy obórce filmu z psem, na który narzucę obraz niedźwiedzia nagranego w przyszłości na specjalnym tle ?
Czy ta praca ma sens, w sensie uciążliwości w pracy, długości godz i innych trudności? I czy istnieje jakieś wideo np. YouTube na którym mógłbym zobaczyć podobny efekt?
Wcześniej już o tym pisałem, a sama robota żmudna i monotonna, osobiście bym się za to nie zabierał. Filmu na YT raczej nie uświadczysz, no chyba że jakiś fanatyk obróbki wideo by dodał, ale to i tak na forach o nagrywaniu filmów musiałbyś szukać.
Proszę wszystkich użytkowników o przesyłanie mi nieudostępnionych synchronizacji.
O mnie.
Lista synchronizacji.
Link do folderu na pw.
Narzuć niedźwiedzia z blueboxa na film, gdzie nie ma psa - będzie parę razy mniej roboty.
To może najpierw naucz się jasno przekazywać swoje myśli - na pewno ta umiejętność nie raz ci się jeszcze przyda .
Sam ręcznie przerabiałem 200-300 klatek dość statycznej animacji - nigdy więcej .