#21 2013-02-11 17:05:41

marek2fgc
Użytkownik

Odp: Blast of Tempest (Zetsuen no Tempest)

Ale byłby kicz, gdyby Aika zdradziła Yoshino z kimś innym, a on dowiedziawszy się o tym i wpadając w furię zyskał serce Exodus i w zamian musiał poświęcić ją. smile_big

@down: Ale kto wie, czy w anime nie zmienią tego, wiec przeczytam po dowiedzeniu się "prawdy". smile
Edit: nie mogłem wytrzymać, przeczytałem. xD

Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2013-02-11 17:10:29)

#22 2013-02-11 17:08:47

KieR
Użytkownik

Hmm, tutaj masz spoiler w jaki sposób Aika zginęła:

Pokaż spoiler
Aika committed suicide and killed her parents after meeting Hakaze, who came from the future.

P.S A ta bajka rly taka fajna? Aż chyba zacznę oglądać xD

Ostatnio edytowany przez KieR (2013-02-11 17:09:22)

tumblr_static_bug.gif

#23 2013-02-11 17:09:19

Rudy102
Użytkownik

Pokaż spoiler

To, że Aika była magiem czy czymś tam innym, to było wiadome. Tylko dlaczego zginęła?

Bardziej mnie teraz ciekawi spotkanie Mahiro z Yoshino.

Rudy102.png

#24 2013-02-11 17:11:50

KieR
Użytkownik

Rudy, że była magiem, z tego, co widzę, to mało powiedziane smile_big

Pokaż spoiler
In chapter 37 it is revealed that Aika was the strongest magician of all.
Aika was the Magician of Zetsuen before Hanemura and was more powerful than Hakaze as she easily defeated Hakaze when the latter was trying to prevent her from committing suicide.

Ostatnio edytowany przez KieR (2013-02-11 17:12:13)

tumblr_static_bug.gif

#25 2013-02-11 17:27:55

Gamedor
Użytkownik

Mnie irytuje to że słowa Aiki tak jakby przepowiadały przyszłość, co by się nie działo to Yoshino przypomina sobie jej cytaty itp. Miałem nawet przypuszczenia że Aika podróżuje w czasie tak jak Hakaze co była na tej wyspie, wiecie o co biega  gwizdze

Ostatnio edytowany przez Gamedor (2013-02-11 17:28:50)

#26 2013-02-11 17:35:34

Besamir
Użytkownik

Gamedor napisał:

Mnie irytuje to że słowa Aiki tak jakby przepowiadały przyszłość, co by się nie działo to Yoshino przypomina sobie jej cytaty itp. Miałem nawet przypuszczenia że Aika podróżuje w czasie tak jak Hakaze co była na tej wyspie, wiecie o co biega  gwizdze

Masz trochę przecinków, bo wyraźnie Ci ich brakuje.
przecinek  przecinek  przecinek  przecinek  przecinek  przecinek  przecinek  przecinek  przecinek

#27 2013-02-11 18:43:17

Qashqai
Użytkownik

KieR napisał:

Pokaż spoiler
Aika committed suicide and killed her parents after meeting Hakaze, who came from the future.

lolwut

Pokaż spoiler
Wiem, że jej rodzice to nie rodzice Mahira, ale jak to jest, że o tym zabiciu rodziców Mahiro nigdy nie wspominał? xD
W ogóle jeszcze był motyw że Aikę zabił ktoś z klanu Kusaribe, to znaczy, że Aika jest z klanu Kusaribe...?

Bajka jest spoko, chociaż trochę wolna akcja, nic specjalnego ale można pooglądać.

Qashqai.png

#28 2013-02-11 18:50:22

KieR
Użytkownik

Qashqai napisał:
KieR napisał:

Pokaż spoiler

lolwut

Pokaż spoiler
Wiem, że jej rodzice to nie rodzice Mahira, ale jak to jest, że o tym zabiciu rodziców Mahiro nigdy nie wspominał? xD
W ogóle jeszcze był motyw że Aikę zabił ktoś z klanu Kusaribe, to znaczy, że Aika jest z klanu Kusaribe...?

Bajka jest spoko, chociaż trochę wolna akcja, nic specjalnego ale można pooglądać.

To jeszcze przeczytaj:

Pokaż spoiler
In chapter 37 it is revealed that Aika was the strongest magician of all.
Aika was the Magician of Zetsuen before Hanemura and was more powerful than Hakaze as she easily defeated Hakaze when the latter was trying to prevent her from committing suicide.

Więc tą osoba, której wyczuła pokrewieństwo z klanem Ksaribe może być sama Hakaze, tylko sam o tym jeszcze nie wiem, skoro pojawiła się tam Hakaze z przyszłości jezor

A co do bajki właśnie 4 odcinek ide jezor

Ostatnio edytowany przez KieR (2013-02-11 18:50:44)

tumblr_static_bug.gif

#29 2013-02-11 18:54:21

Foris
Użytkownik

Qashqai nie oglądasz uważnie, już tłumacze:

Pokaż spoiler
Było wspomniane że rodzice mahiro zginęli, ale było to tylko jedno zdanie i więcej o nich nie rozmawiali.
Myślano że Aikę zabił ktoś z klanu Kusaribe ponieważ tylko oni mogli odpokutować ten czym w oczach drzewa a przez to drzewo ich nie wskazało jako winnych, jedynym wyjątkiem był mag Zetsuen który jako nie podlegający drzewu nie mógł być wskazany jako sprawca. A ponieważ Aika była magiem Zetsuen to samobójstwo nie zostało odkryte

Ostatnio edytowany przez Foris (2013-02-11 18:54:50)

#30 2013-02-11 18:58:07

Qashqai
Użytkownik

Fakt, nie oglądam uważnie. smile_big dzięki za wyjaśnienie ^^
No to ciekawe rzeczy się zapowiadają xD w ogóle ta druga połowa mi się bardziej podoba niż pierwsza.

Qashqai.png

#31 2013-02-11 20:53:29

FAiM
Użytkownik

Hm... tak to jest, jak spoilerami wali osoba, która tego nawet nie ogląda/czyta. baka

Więc od początku...
Fakt, w mandze była mowa o potrójny morderstwie - tamtej nocy zginęli rodzice Mahiro oraz Aika.
Jednak z biegiem czasu odniosłem wrażenie, że próbowano zapomnieć o zabójstwie rodziców i zamienić to w tylko zabójstwo Aiki.

Natomiast w anime od początku chodziło tylko o zabójstwo Aiki - w ogóle gdzieś tam wspomnęli, że rodzice Mahiro nie żyją?

K5Cqyo6.png?1

#32 2013-02-11 20:59:27

ofca_ciemnosci
Użytkownik

Z tego co pamiętam, to nic nie wspominali o śmierci rodziców. Kurczę, przeczytałem jakiś głupi spoiler i teraz wiem coś czego wolałbym nie wiedzieć :/
Ja czytałem jakąś inną (na to wygląda) wersję mangi:D Bo ma ona tylko 24chaptery. A tu już ktoś pisał o 37:P

Nie oglądam onlajn!

Bo choć jedno nad nami niebo, każdy co innego widzi w nim.
I z tylu chmur ponad głową czarną Ty, a ja różową wybrałbym. ♫♪

#33 2013-02-11 21:05:54

Foris
Użytkownik

FAiM wydawało mi się że wspominali o rodzicach podczas pokazania (któryś raz) sceny kiedy odkrywa ze Aika jest martwa. Niestety odcinki usuwam po obejrzeniu więc nie mogę tego w 100% potwierdzić, mogło mi się też pomieszać z mangą (czytam na bieżąco po angielsku).

#34 2013-02-11 21:12:16

FAiM
Użytkownik

No właśnie mi się wydaje, że w anime wcale o nich nie wspomnęli.

Bo fani tylko tyle przetłumaczyli, a - jak już wcześniej wspomniałem - obecnie manga ma 42 rozdziały.

K5Cqyo6.png?1

#35 2013-02-11 21:18:40

KieR
Użytkownik

ofca_ciemnosci napisał:

Z tego co pamiętam, to nic nie wspominali o śmierci rodziców. Kurczę, przeczytałem jakiś głupi spoiler i teraz wiem coś czego wolałbym nie wiedzieć :/
Ja czytałem jakąś inną (na to wygląda) wersję mangi:D Bo ma ona tylko 24chaptery. A tu już ktoś pisał o 37:P

Ilość rozdziałów w języku angielskim nie jest wyznacznikiem wszystkich wydanych rozdziałów  bzdura

tumblr_static_bug.gif

#36 2013-02-11 21:52:38

ofca_ciemnosci
Użytkownik

KieR napisał:
ofca_ciemnosci napisał:

Ilość rozdziałów w języku angielskim nie jest wyznacznikiem wszystkich wydanych rozdziałów  bzdura

Zdaję sobie z tego sprawę, ale. Chodzi o to, że ktoś tam pisał co się dzieje w rozdziale 37. Skąd to wie? Albo umie japoński albo przegląda obrazki bez zagłębiania się w dialogi, próbując na ich podstawie wydedukować o co kaman. Oczywiście jest 3 opcja, że nawet na oczy nie widział rozdziałów >24, a to co napisał skopiował gdzieś z jakiegoś forum anglojęzycznego. Ale to było by bez sensu. Tak więc myślałem, że może jakaś inna grupa przetłumaczyła już więcej niż te 24 rozdziały, które ja widziałem.

Ostatnio edytowany przez ofca_ciemnosci (2013-02-11 21:53:29)

Nie oglądam onlajn!

Bo choć jedno nad nami niebo, każdy co innego widzi w nim.
I z tylu chmur ponad głową czarną Ty, a ja różową wybrałbym. ♫♪

#37 2013-02-11 21:54:43

marek2fgc
Użytkownik

Cóż, niektórzy użytkownicy na tej stronie umieją japoński na poziomie komunikatywnym lub wyższym. oczkod

@down: Też chciałbym być w tej elicie.  los

Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2013-02-11 22:09:07)

#38 2013-02-11 21:58:12

bodzio
Użytkownik

marek2fgc napisał:

Cóż, niektórzy użytkownicy na tej stronie umieją japoński na poziomie komunikatywnym lub wyższym. oczkod

I się z tym nie obnoszą.  szalony

wladza1.png

#39 2013-02-11 22:02:01

KieR
Użytkownik

ofca_ciemnosci napisał:
KieR napisał:
ofca_ciemnosci napisał:

Zdaję sobie z tego sprawę, ale. Chodzi o to, że ktoś tam pisał co się dzieje w rozdziale 37. Skąd to wie? Albo umie japoński albo przegląda obrazki bez zagłębiania się w dialogi, próbując na ich podstawie wydedukować o co kaman. Oczywiście jest 3 opcja, że nawet na oczy nie widział rozdziałów >24, a to co napisał skopiował gdzieś z jakiegoś forum anglojęzycznego. Ale to było by bez sensu. Tak więc myślałem, że może jakaś inna grupa przetłumaczyła już więcej niż te 24 rozdziały, które ja widziałem.

Dokładnie, są na tym świecie ludzie, co znają japoński, więc mogą czytać choćby rawy, albo ich ojczystym językiem jest japoński i ostro udzielają się na anglojęzycznych forach...

tumblr_static_bug.gif

#40 2013-02-12 14:29:23

KieR
Użytkownik

No i jestem z tą bają na bieżąco szalony Ale mnie się bardziej podobała jednak pierwsza część animca, była taka seinenowa nawet, bo to co się dzieje od drugiej połowy total shounen!

Wielkie dobre drzewo, które jednak nie jest takie dobre wygrało dzięki jednej księżniczce vs. cała reszta jej klanu (którzy w ostatecznym rozrachunku myślał słusznie), no ale zawsze musi wygrać słodka dziewoja.

Natomiast 2 cześć, total debilny shounen, jakaś super łamaga staje się szansą na zbawienie ludzkości, który lata w wdzianku lateksowym niczym Power Rangers! + wszyscy źli, co walczyli z głównymi bohaterami teraz się lofciają i walczą w słusznej mierze ramię w ramię z naszymi bohaterami + dalej mnie zastanawia, czemu Mahiro już tak od 12 odcinka wzwyż nie interesowała obietnica złożona przez Yoshino, który miał powiedzieć, z kim chodziła Aika, co to było chyba z głównych jego motywów do działania, nie licząc oczywiście #1, czyli nalezienia zabójcy. Niby po ożyciu drzewa jeden spał przez bardzo długo, gdy drugi wyjechał w podróż z przepiękną dziewoją, żeby ujrzeć skutki "wielkiej katastrofy", ale od czego są telefony komórkowe? Jakoś jak znaleźli tego lamusowatego maga Exodus potrafili się skontaktować...

No nic, zobaczymy co nam dalej pokażą w tej drugiej części, która bardziej kładzie nacisk na super przeciętnego shounena + głupią komedię romantyczną^^ No ale teraz przynajmniej nasz super leszcz bohater znów uratował sytuację naprowadzając swoich głupich kompanów na dziewoję Yoshino.

P.S Na razię tę bajkę całkiem fajnie się ogląda, przynajmniej nudą nie wieje, chociaż to cytowanie dzieł Szekspira jest trochę denerwujące na dłuższą metę.

Ostatnio edytowany przez KieR (2013-02-12 14:32:22)

tumblr_static_bug.gif

Stopka forum

© Animesub.info 2024