Nie jesteś zalogowany.
12 lutego ma się odbyć jakiś ewent i obszerniejsza prezentacja tego projektu.
Mając w pamięci jakim poziomem sci-fi uraczyło nas Production I.G ostatnimi czasy mam jednak pewne obawy...
Pozycja nie jest sygnowana jako S.A.C. zatem może mieć miejsce przed wydarzeniami z niego (chociaż oczywiście "młodą" Motoko na obrazku nie ma się co sugerować). Możliwe też, że akcja Arise będzie miała miejsce w świecie alternatywnym (swoisty reset serii).
Ostatnio edytowany przez Zarathustra (2013-07-15 23:27:25)
Update 2: Director Kenji Kamiyama confirmed that he is not involved in the new project.
Mam coraz gorsze obawy, że z tego wyjdzie coś kiepskiego.
Poza tym, wygląd Kusanagi jest, jaki jest, ale jak będą wyglądać Batou lub Togusa?
Ostatnio edytowany przez Rudy102 (2013-01-16 18:24:16)
Czyli drop...
Poza tym, wygląd Kusanagi jest, jaki jest, ale jak będą wyglądać Batou lub Togusa?
Pani major nigdy nie była moją ulubioną postacią z tej serii (zwłaszcza projekt jej postaci, ale ten w serialach był niejako narzucony) więc mnie tam rypka jak wygląda.. gorzej raczej nie będzie . Natomiast jak najbardziej podzielam pytanie Rudego w kwestii Togusy i Batou. Najbardziej jednak interesuje mnie obsada głównych stanowisk produkcyjnych, np. muzyka która dla mnie miała duże znaczenie w poprzednich seriach, czy chyba najważniejsze: scenariusz (ma nad nim czuwać/nie koniecznie pisać Tou Ubukata). Nazwisko Tou Ubukata jest dla mnie nowe i dopiero po chwili googlowania powiązałem je z Kawalerem miecza przez którego nie przebrnąłem (nie mój setting ), więc szczerze nie wiem czego się spodziewać. Jakimś wielkim fanem głównego reżysera (Kazuchika Kise) też nie jestem. Nie kojażę go z żadnego projektu związanego z cyberpunkiem. Trzeba bedzie poszperać i w razie czego nadrobić . Pożyjemy zobaczymy (choćby ze względu na etykietkę ja sprawdzę na pewno ).
P.S. KIEDY DOCZEKAMY SIĘ POLSKIEGO WYDANIA GITS SAC SSS!!!! (nie odpowiadajcie, musiałem to z siebie wyrzucić ).
Ostatnio edytowany przez Matyk_Hunter (2013-01-16 21:06:09)
Huh, nowy GitS, a ja myślałem, że to przeróbka nowego filmu kinowego Naruciaka:
Ostatnio edytowany przez KieR (2013-01-16 21:37:32)
Huh, nowy GitS, a ja myślałem, że to przeróbka nowego filmu kinowego Naruciaka:
Pokaż spoiler
Ja tam miałem raczej skojarzenia z Kill Billem .
Przed chwilą widziałem urywek konferencji na żywo, gdzie zapodano trailer.
Akcja ma miejsce w 2027 (trzy lata przed S.A.C.), ale Motoko zachowywała się jakby cybernetyczne ciało było dla niej czymś nowym, więc to chyba jakiś restart serii. Sporo znanych motywów z uniwersum (kung-fu w płaszczu, skok do tyłu). Były też jakieś daty DVD i BD, zatem to chyba będzie kilkuczęściowa OVA.
Ponoć pokazali też opening, ale wyłączyłem konfę i go przegapiłem.
Ostatnio edytowany przez Zarathustra (2013-02-12 15:07:57)
Dzięki, nawet nieźle to wygląda, ale wygląd Motoko jakoś mnie nie przekonuje. Oczywiście obowiązkowy skok z wieżowca xD.
Tu info jest od BD itd.
Po zobaczeniu OP mam coraz gorsze przeczucia...
Ostatnio edytowany przez Hunter Killer (2013-02-12 15:27:22)
Jakaś moda na prequele nastała ;] Opening nie kopie, ale może fabuła będzie ciekawa jak w drugim sezonie ;]
PS Motoko ile ma lat? 15? xD
Ostatnio edytowany przez Tanis (2013-02-12 15:39:43)
PC: i5 6600k, Gainward Phoenix GTX 970, DDR4 16Gb 3200Mhz.
Nie podoba mi się nowy design postaci.
Oby nie skończyło się tak, jak w przypadku tego nowego Appleseeda.
http://gamesub.pl/ -> Nie gadamy, tłumaczymy
Z Bormy zrobili mutanta a o Saito aż szkoda gadać. Mimo wszystko jestem na stanowcze i zdecydowane być może.
Gdyby jeszcze za muzykę wzięła się wiadoma pani...
Chyba celują w amerykańskiego odbiorcę skoro dali jej wielki czerwony motocykl w stylu Akiry.
Nie jest źle, choć do openingu mogliby się bardziej przyłożyć.
~Shounen . DBNao.net . Grupa Mirai . Cytaty z anime
A mi się podoba, osobiście jestem fanem serii i mam nadzieje że mnie nie zawiedzie. Klimacik cyberpunku zachowany, widać po animacji , czego chcieć więcej.
A nowy Appleseed jest "innowacyjny" ;D da się obejrzeć nie usypiając.
Ostatnio edytowany przez Saipher (2013-02-12 17:43:34)
Matko boska, co żeście zrobili z moim ukochanym uniwersum ;(