Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
No więc zassalem se dzis Kiddy Grade w MKVce , i nie moge w niej zmieniac audio. Kiedy próbuje z domyslnego audio angielskiego przejsc na japonskie nie slychac japonskiej ścieżki dzwiekowej . Nie mam podobnych problemow z innymi filmami w formacie MKV wszedzie moge bez problemu zmienic audio. Druga sprawa to fakt ze nie moge wyedytowac z żadnego z odcinkow napisow angielskich znajdujacych sie wewnątrz. Prubnie udalo mi sie wyciagnąc video i scieżki audio za pomoca mkvextractgui
, podobna pruba wykonana na VirtualDubie zakonczyla sie jego wywaleniem . Natomiast złożenie obu audio + video i nadanie im statusu MKV zakonczylo sie stworzeniem pliku gdzie z audio japonskie będonce domyslnie ustawione jako 1wsze sie odpalilo natomiast angielskie nie bylo slychac i byl sam obraz . Ciekawostką byl dla mnie fakt ze kiedy przypisałem w VirtualDubie tym samym założeniom statusu OGM spowodowało powstanie pliku MKV gdzie obie scierzki audio można bylo normalnie zmieniac i odsluchiwac. Tak wiec jak ktos wiec w czym tkwi problem niech da znac :]
Ale nakręciłeś
Wygląd na to że plik został błednie utworzony... albo u ciebie coś siadło w filtrach...
Czym odtwarzasz?
Jakiej grupy to jest release? nalepiej podaj linka, to zassam 1 epek i sprawdze czy u mnie tez tak jest.. jeśli tak, to wina z plikiem, jesli nie to coś u Ciebie z kompem..
No to w skrócie wszystkie serje i filmy jakie mam w MKV a mają 2 ścieżki dzwiekowe lub tylko pojedyncza sa odtwarzane prawidłowo poza tym Kiddy Grade com zassal dzisiaj :]
Link jest dostepny na Boxtorrencie
http://tracker.boxtorrents.com/
Encoded by : Animecha
Specs : MKV format , 640x480 , Xvid , 2-ch vorbis audio
Nie pliki sa poprawne .Najdziwniejsze jest to ze przeinstalowalem wszystkie kodeki i nadal jest to samo .Odtwarzam standardowym mplayer2.exe . Prędzej to owo wydanie jest jakos zle zrobione .:] Ale każda możliwosc biore pod uwage .
Wiem, ze przy ACC trzeba było muxowac z odpowiednimi parametramia, ale tutaj widze, że OGG więc raczej nie w tym problem...
Ja zassam 1 epek do testów, a Ty w tym czasie sprawdź czy MediaPlayerClassic tez ma te problemy..
A z tym ACC możesz rozwinąć kwestie? Bo jak na razie to sobie przekompresowywałem do mp3 by móc konwertować na avi. Ale może można to jakoś prościej zrobić?
OK problem sie wyjasnił , winne byly kodeki . Zawsze instalowalem oficjalne relasy i do nich doinstalowawyłem same kodeki audio z pakietow + pakiet matroski . Teraz zrobilem na odwrót najpierw zainstalowałem pakiety a potem oficjale i chodzi teraz wszystko jak powinno :p
Chodzi o to, że przy muxowaniu do MKV plików ACC jako ściezki dźwiękowej nie są one automatycznie wykrywane (wynika to m.in. z tego, że ACC ma aż 3 różne standardy utworzone przez 3 różne firmy), wtedy trzeba muxowac z parametrem:
--aac-is-sbr
Nie dotyczy to sytuacji gdy ACC jest brane z pliku MKV lub MP4
Strony 1