Nie jesteś zalogowany.
Nic nie rozumiem.
Nic nie rozumiem.
Bo ten problem jest taki dziwny, jeszcze raz.
Kiedy włączam anime z napisami angielskimi (domyślnie), wyłączam je i ładuję te polskie lecz gdy przewijam odcinek anime do końca openingu to napisy te, nie pokazują się lub błędnie.
Z tymi domyślnymi wszystko jest w porządku.
@down
Dokładnie tak.
Ostatnio edytowany przez Tewon (2013-03-17 02:03:01)
Ja zrozumiałem to tak, że jak próbuje przewinąć trochę anime, np. włączyć sobie od 2 minuty, to wtedy odtwarzacz dostaje świra i napisy lecą niezgodnie z czasem. Dzieje się tak tylko, gdy są to zewnętrzne napisy, a nie wbudowane(angielskie w mkv itp.).
Kiedy włączam anime z napisami angielskimi (domyślnie), wyłączam je i ładuję te polskie lecz gdy przewijam odcinek anime do końca openingu to napisy te, nie pokazują się lub błędnie.
Z tymi domyślnymi wszystko jest w porządku.
może głupie pytanie, ale trzeba się upewnić... a jak nie przewijasz lecą dobrze?
w jakim formacie są napisy?
Ostatnio edytowany przez skubii (2013-03-17 02:19:59)
Tewon napisał:Kiedy włączam anime z napisami angielskimi (domyślnie), wyłączam je i ładuję te polskie lecz gdy przewijam odcinek anime do końca openingu to napisy te, nie pokazują się lub błędnie.
Z tymi domyślnymi wszystko jest w porządku.może głupie pytanie, ale trzeba się upewnić... a jak nie przewijasz lecą dobrze?
w jakim formacie są napisy?
Tak.
Jest w formacie .ass
Czy wideo ma opening osobno czy jest w jednym pliku z odcinkiem?
Czy wideo ma opening osobno czy jest w jednym pliku z odcinkiem?
W jednym pliku.
EDIT : Zauważyłem przed chwilą też, że jak wczytam napisy dopiero po openingu to dzieję się to samo.
Ostatnio edytowany przez Tewon (2013-03-17 20:52:44)
http://animesub.info/szukaj.php?szukane … pTitle=org
Proszę o ściągniecie napisów stąd i sprawdzenie co jest napisane w 03:53 minucie.
Przejrzałem te napisy i nie widzę niczego specjalnego w zdaniu „To jest kot pani Misae” i nie ma wtym miejscu żadnych efektów.
Podaj jakiej wersji MPC HC używasz oraz od której grupy pobrałeś to anime.
Mam tak samo i to chyba cofa do klatek kluczowych występujących w przedziale tych 5 sekund, a jak ich nie znajdzie to dopiero wtedy cofa o 5 sekund. Choć mogę się mylić.
Jestem słodki jak miód, człowiek - ciacho; genetyczny cud! xD
Też tak miałam i bardzo tego nie lubiłam, ale da się to wyłączyć. To chyba była ta opcja: Tweaks -> Fast seek (on keyframe).
Zaktualizowałem Windowsa do wersji 10, ale niestety mój ulubiony odtwarzać nie do końca działa. MPC-HC nie wyświetla napisów, żadnych napisów. Zarówno tych co już są w MKV, jak i tych w osobnym pliku. Opcja wczytaj napisy jest nie dostępna, szara czcionka. Wgrałem go od nowa wraz z najnowszym K-Lite Codec Pack, a potem jeszcze aktualizowałem i dalej nic. Jak wiecie jak to naprawić, to napiszcie proszę.
Ostatnio edytowany przez Nesbro (2015-07-31 15:33:18)
Lepiej zwalić na nowy system albo błędne działanie programu. Amator.
A działa ci opcja wczytaj napisy?
Pewnie
Pewnie
Czyli z odtwarzaczem jest ok, a to kodeki powodują problem? Jakiej paczki używasz?
K-lite