Nie jesteś zalogowany.
Kyōkai no Kanata - nowe anime od KyoAni. W sumie zapowiedź w postaci PV była dawno temu, jednak teraz potwierdzono powstanie pełnej serii.
To była tylko reklamówka nowelki, ale jak zwał, tak zwał.
PS. FMP to crap.
Ostatnio edytowany przez Urizithar (2013-04-03 23:09:43)
Biorąc pod uwagę, że ta książka została nagrodzona w konkursie KyoAni, to nie trudno było się domyślić, że czeka ją ekranizacja
GG: 1677958
Jakoś mieszane mam uczucia... Obecne KyoAni i robienie ekranizacji książki z gatunku dark fantasy...
Wrażenia po 1. odcinku Majestic Prince: kicz i brak logiki (niby najgorsi z kadetów, a jak dostali własne mechy, to debeściaki), twarze jak bulwy - nieregularne i idiota w roli dowódcy. Trzeba czegoś więcej, aby omijać to szerokim łukiem?
Miałem podobne wrażenia, Masa.
Wyłączyłem odtwarzacz po pięciu minutach. Potem zajrzałem na MALa, żeby sprawdzić przynależność gatunkową tego animca. Na ww. stronie wyraźnie stoi, że to SEINEN (wut?).
Zobaczyłem cały odcinek, ale nie dopatrzyłem się tego seinena. Chyba że twórcy zafundują nam coś w stylu Madoki. Najpierw cukier, a potem będą latać flaki.
Tak, ja też w to nie wierzę.
Ostatnio edytowany przez Sledziu_w (2013-04-05 01:29:19)
http://gamesub.pl/ -> Nie gadamy, tłumaczymy
"Hataraku Maou-sama!" - jeśli utrzymają poziom z pierwszego odcinka, to będzie chyba najlepsza seria komediowa tego sezonu.
"Devil Survivor 2 The Animation" - adaptacja jRPG'a i jako taka nie będzie się raczej wyróżniała, no może jedynie Kamiyą Hiroshi podkładającym głos głównemu bohaterowi
Raczej dla miłośników nawalanek wzywanych demonów.
Ostatnio edytowany przez ill (2013-04-05 09:08:32)
GG: 1677958
Majestic Prince
Eee... To powinno się nazywać: "Ej, chodźcie zrobimy Gundama, tylko go tak nie nazwiemy". Wszystko jest bezczelnie zerżnięte. Pal licho postaci (dzieło designera SEED-a), ale nawet wystrój statków, kształty w tle (A Baoa Qu), jednostki przeciwnika (tylko inaczej pomalowane), nawet wejście i styl endinga. Takie kiepskie popłuczyny po co nowszych Gundamach z nieudolnymi próbami wprowadzenia komizmu :-/
Dla tych co nadal nie umieją się zdecydować co oglądać (po PL).
Link: http://www.anime-chronicle.pl/2013/04/05/wiosna-2013/
Ostatnio edytowany przez Gerard (2013-04-05 15:37:22)
Kreatywność twórców w Photokano:
Quality w Aku no Hana (The Flowers of Evil):
Jak patrzyłem na Aku no Hana, to miałem taki wyraz twarzy ->
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2013-04-05 18:14:10)
@Faim - Fan Enako, czy gdzieś w Internecie znalazłeś to porównanie?
O Jezusie, Aku no Hana naprawdę tak wygląda? Przez cały czas?
Ostatnio edytowany przez Syriusz15 (2013-04-05 18:16:02)
Aku no Hana to jedna z moich ulubionych mang. Na wieść o tytule od razu chciałem to tłumaczyć, ale teraz... nie, po prostu nie. Żeby tak wszystko zniszczyć...
A po obejrzeniu... tak jak myślałem, po prostu anime zrobione na odwal. Nie ma co tego oglądać.
Ostatnio edytowany przez zerono (2013-04-05 18:48:17)
To musi być niesamowicie ambitna i głęboka historia, skoro niedostatki grafiki decydują o jego beznadziejności.
Jaki hejt na malu - oceny z recenzji: 2 i 1. Podobne anime: Mars of Destruction ("Both are masterpieces of animation").
Pewnie będzie jak z Tsukihime - anime nigdy nie wyszło.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2013-04-05 19:04:11)
F: to dziwne forum
F: wystarczy pare obrazkow
F: i jaka dyskusja ;p
F: a jak jest jakis temat wart dyskusji, to cisza niemilosierna xD
Quality w Aku no Hana (The Flowers of Evil):
Pokaż spoiler #1Pokaż spoiler #2
Zexcs znowu się popisało, tylko że tym razem specyficzną kreską*?
*Mam do nich uraz za ekranizację Chrome Shelled Regios i Densetsu no Yuusha no Densetsu.