Nie jesteś zalogowany.
Zaraz, zaraz, CG miało klasę?
http://nk.pl/school/117837/124
Prosz...
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
@Xam10
Kropki i przecinki dla mnie są wyższą szkołą jazdy[raz się uda , raz nie]
http://nk.pl/school/117837/124
Prosz...
O, a jednak.
I do tego spora, ba, polski oddział.
Ostatnio edytowany przez arystar (2013-04-08 20:50:04)
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?sh … e&aid=9625
Całkiem ciekawa historyjka. Jak na razie tylko ep z chińskimi napisami jest dostępny.
Młody szczaw jest dość nieposłuszny. Matka ma z nim sporo kłopotów - nie uczy się, w głowie mu tylko telewizja, zabawy z kolegami. Do tego ma paskudny zwyczaj. W końcu brak ojca w domu robi swoje.
Zaraz, zaraz, CG miało klasę?
Klasa inwalidzka to też klasa.
Mości panowie! na cześć onych przyszłych pokoleń! Niechże im Bóg błogosławi i pozwoli ustrzec tej spuścizny, którą im odrestaurowaną naszym trudem, naszym potem i naszą krwią, zostawujem. Niech, gdy ciężkie czasy nadejdą, wspomną na nas i nie desperują nigdy, bacząc na to, że nie masz takowych terminów, z których by się viribus unitis przy Boskich auxiliach podnieść nie można.
Railgun S zanosi się na świetne anime (wizualnie przepiękne) i ta zapowiedź jest bardzo zachęcająca. Poprzednie Railgun również było bardzo dobre (jak dla mnie znacznie lepsze niż Index).
http://www.youtube.com/watch?feature=pl … 1Yef5i7oDI
Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2013-04-10 07:41:33)
Railgun S zanosi się na świetne anime (wizualnie przepiękne) i ta zapowiedź jest bardzo zachęcająca. Poprzednie Railgun również było bardzo dobre (jak dla mnie znacznie lepsze niż Index).
Jak dla mnie Index mógłby nie istnieć. Railgun S Wreszcie jakaś porządna wersja openningu
Ostatnio edytowany przez Gerard (2013-04-10 08:07:26)
Właśnie oglądałem Haiyore! Nyaruko-san W i jest beznadziejne, dawno tak się nie wynudziłem :/
Nie będzie więcej serii Zero no Tsukaima bo autor novelki zmarł 4 kwietnia [41 lat] http://myanimelist.net/forum/?topicid=584245
Ostatnio edytowany przez max-kun (2013-04-11 09:56:20)
Nie będzie więcej serii Zero no Tsukaima bo autor novelki zmarł 4 kwietnia [41 lat] http://myanimelist.net/forum/?topicid=584245
To za długo nie pożył. 41 i nowotwór.
Zettai Bouei Leviathan
Dla młodej widowni zdecydowanie. Jedyne, co zauważyłem, przerzucając sceny, to imię jednej z bohaterek - Syrop.
Zettai Bouei Leviathan
Dla młodej widowni zdecydowanie. Jedyne, co zauważyłem, przerzucając sceny, to imię jednej z bohaterek - Syrop.
Eee... To Gonzo jeszcze nie padło?
Ostatnio edytowany przez Besamir (2013-04-11 10:16:49)
bodzio napisał:Zettai Bouei Leviathan
Dla młodej widowni zdecydowanie. Jedyne, co zauważyłem, przerzucając sceny, to imię jednej z bohaterek - Syrop.Eee... To Gonzo jeszcze nie padło?
Ano zdążyło się mu już zdechnąć nieopłakiwanemu, ale ku zdziwieniu wszystkich ożyło
GG: 1677958
Valvrave the Liberator od Sunrise. Autoplagiat do sześcianu. Kolejna seria szkolno-SF pełna wałkowanych od kilku dekad motywów :/
Gimnazjaliści będą zachwyceni. Resztę pewnie przygniecie sztampa.
W skali szkolnej:
Bohaterowie 3-
Oprawa graficzna 3 (ciężko ocenić, bo GG chyba zmuksowało napisy z kiepski rawem, ale gdzieniegdzie po oczach bije lazy animation)
Zaczątek fabuły 3- (to wszystko już było...)
Akcja 3
Design 3 (coś między Gejassem a Guilty Crown, do mnie nie trafia)
Ogólna "jakość" 3-
Ostatnio edytowany przez Sir_Ace (2013-04-12 17:36:08)
Wyglądał trochę jak Seed połączony z 00 i doprawiony Guilty Crown. xD
ed:
po drugim epie Majestic Prince to faktycznie wygląda jak Seed/Destiny.
Tylko, że Gundamy miały jednak lepszą historię i design te parę lat temu tak nie raził. :p
Chyba już nic nie pozostało do odkrycia w mecha anime. ;]
Ostatnio edytowany przez Ariakis (2013-04-12 14:39:27)
Whenever you find yourself on the side of the majority, it is time to pause and reflect.
Chyba już nic nie pozostało do odkrycia w mecha anime. ;]
Imo wystarczy zrobić animu zgodne z kanonami, ale przy tym zrobić je dobrze. Jak np. Unicorn albo (mam nadzieję) to coś nowego od I.G.
Gdyby teraz zapowiedzieli wyjście 50-odcinkowego F91...
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2013-04-12 17:32:48)
Imo wystarczy zrobić animu zgodne z kanonami, ale przy tym zrobić je dobrze. Jak np. Unicorn albo (mam nadzieję) to coś nowego od I.G.
To nowe = Gargantia? To raczej space-opera z przesłaniem będzie, a nie klasyczne mecha.
Natomiast co do mecha i robienia ich dobrze: imo jeśli o Gundamy chodzi to tam i tak każda seria (może poza Igloo) jest w jakiś sposób wtórna w stosunku do 0079. Leci to
mniej lub bardziej po jednej kalce i różni się właściwie tylko tym, że albo ogląda się dobrze albo tragicznie.
I tutaj naprawdę niczego odkrywczego nie wymyślili. I wątpię, żeby wymyślili w przyszłości.
I tak samo będzie z tuzinem innych mecha serii - będą jechać po jakiejś kalce/schemacie i jedyne co będzie je wyróżniało to to, czy oglądać się będzie dobrze/sprzedaż będzie wysoka czy wprost przeciwnie.
Whenever you find yourself on the side of the majority, it is time to pause and reflect.
Turn A i Fighter G są najbardziej nietuzinkowymi seriami w uniwersum Gundama (obie zaliczyły finansowe klapy).
Nic dziwnego, że nikt nie garnie się do produkowania oryginalnych serii z ciekawymi pomysłami.
Co do nowego sezonu:
The Flowers of Evil - Do wyglądu postaci można przywyknąć (mogliby tych ludzików jednak trochę pocieniować). Niestety animacja wywołuje u mnie odruch wymiotny. Nie oczekuję od tego poziomu ruchów z filmu Fire and Ice, ale to po prostu żenujące. Klimat na plus i w sumie tylko on mnie trzyma przy tym tytule.
Azazel S02E01 - Głupie i wulgarne, czyli wszystko gra.
Polowanie na wielkoludy - Postacie tak ciekawe, że ma się ochotę wyłączyć, ale oprawa wizualna nie pozwala. W połowie pewnie zaczną się slajdy z QUALITY, ale głupio będzie to dropnąć na półmetku, plus fabuła może mnie zaciekawi.
Glass no Kamen Desu ga
Ostatnio edytowany przez Zarathustra (2013-04-13 11:04:04)
1. odcinek Gundas SEED Destiny remaster już dostępny.