Nie jesteś zalogowany.
The second season will focus on The Sisters Arc. Lasting only a single volume in the Toaru Majutsu no Index light novels, it was later expanded greatly in the Toaru Kagaku no Railgun manga.
The arc focuses on the ordeals of Mikoto Misaka after discovering the existence of the Radio Noise sisters that are being used in the Level 6 Shift, an experiment where they are killed in order for the highest-ranking Level 5, Accelerator, can achieve Level 6.
OP:
01 - Sister's Noiseby fripSide
ED:
01 - Grow Slowly by Yuka Iguchi
< Anime-Planet > - < MyAnimeList > - < AnimeNewsNetwork > - < Anime DataBase >
Goście nie mogą przeglądać wyników ankiety.
Ostatnio edytowany przez Gerard (2013-04-16 07:22:57)
2/5
Nie powala. Nie zachwyca. Ciekawe, czy da się gorzej zacząć.
Dopiero po obejrzeniu całości oceni się czy gorsze czy lepsze niż poprzednie "Railgun".
Najważniejsze żeby po prostu było przyjemne w oglądaniu (a to zależy głównie od bohaterek) i nie nudziło. Oczywiście dobre sceny akcji (przynajmniej takie jak w I sezonie) też by się przydały. No i niewielka ilość dobrego fanserwisu również będzie zaletą.
No i niewielka ilość dobrego fanserwisu również będzie zaletą.
Prowadzisz jakąś kolekcję "Zaliczone dziewczyny w majtkach z animu"?
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2013-04-12 20:41:31)
Nie wiedziałeś? Szczególnie takie 12-.
Ach ta cenzura:
Jak dla mnie piąty odcinek był rewelacyjny. A co do cenzury to gdyby nie ten pasek nie byłaby taka zła.
Cóż to będzie? powtórki z pierwszego sezonu czy retrospekcje, czy zabawa w dobijanie numerków, nie wiem, do którego tam doszli w jedynce?
(Pytanie do mangowców lub nowelistów, czy czego jest to tam ekranizacją).
Mości panowie! na cześć onych przyszłych pokoleń! Niechże im Bóg błogosławi i pozwoli ustrzec tej spuścizny, którą im odrestaurowaną naszym trudem, naszym potem i naszą krwią, zostawujem. Niech, gdy ciężkie czasy nadejdą, wspomną na nas i nie desperują nigdy, bacząc na to, że nie masz takowych terminów, z których by się viribus unitis przy Boskich auxiliach podnieść nie można.
Nie rozumiem, o co ci chodzi. To ekranizacja drugiego arcu z mangi, który ma miejsce w tym samym czasie, co trzeci tom Light Novel. Materiału jest podobno sporo, więc tym razem może nie wsadzą żadnego filerowego arcu (cała druga połowa poprzedniej serii - pierwsza zakranizowała chyba 17 rozdziałów mangi).
Zamiast tego paska mogli dać widok z jakiegoś pomostu, dźwigu lub czegokolwiek innego i przesłonić to jakąś belką, fragmentem barierki, etc. Wtedy cenzura nie byłaby tak oczywista...
@up
Rozumiem, że chcesz spoilerów?
@up
Jeżeli zekranizują jeszcze coś poza Sisters Arc, to nie powinno być fillerów. Ale równie dobrze mogą to rozciągnąć, wrzucić odcinki na plaży i inne zapychacze i nie zostanie miejsca na nic innego. W mandze ten arc miał 21 chapterów.
W sumie to nie ma, gdzie wstawić pociesznych fillerów... powiedzmy, że byłoby to głupie - Misaka będzie raczej w sporej rozsypce aż do końca tej historii.
Ostatnio edytowany przez Subarashi (2013-05-11 18:40:41)
Subarashi ale troche przegiołes z tym spoiler, za zbyt wiele napisałeś, nie wiadomo czy teraz ktoś bedzie ogladał kolejne odc. anime jak opisales co w nich mnie wiecej bedzie .
Zakończenie zna każdy, kto oglądał pierwszy sezon - anime jest na podstawie mangi Railgun, w której Sisters Arc z powieści został znacznie rozszerzony.
Nie oglądałem, ale czy nie będzie tak, że
Ostatnio edytowany przez bodzio (2013-05-11 19:07:25)
Subarashi ale troche przegiołes z tym spoiler, za zbyt wiele napisałeś, nie wiadomo czy teraz ktoś bedzie ogladał kolejne odc. anime jak opisales co w nich mnie wiecej bedzie .
Ludzie, bez przesady. Za niedługo z waszą filozofią wyjdzie, że nawet tagi spoiler będą całkowicie zakazane. Z jednej skrajności w skrajność, jak nie spoiler w niemal każdym (!) poście w temacie tytanów, tak o 2 (opisane!) spoilery ktoś ma wąty.
Oduczcie się otwierać spoilery, będzie spokój.
Ty dulowaty userze!
Nie oglądałem, ale czy nie będzie tak, że
Pokaż spoiler możliwa sytuacjaAkcelerator dostanie w dupę?
Na szczęście nie.
Ostatnio edytowany przez reddd (2013-05-11 19:37:01)
bodzio napisał:Nie oglądałem, ale czy nie będzie tak, że
Pokaż spoiler możliwa sytuacjaAkcelerator dostanie w dupę?Na szczęście nie.
Jak nie, jak tak.
Nie rozumiem, o co ci chodzi.
Post pod twoim
Dzięki, Subarashi. Tak, chodziło mi o spoilery
bodzio napisał:Nie oglądałem, ale czy nie będzie tak, że
Niestety nawet osobistej lolity nie dostanie
Ostatnio edytowany przez L0NG3r (2013-05-11 21:43:10)
Mości panowie! na cześć onych przyszłych pokoleń! Niechże im Bóg błogosławi i pozwoli ustrzec tej spuścizny, którą im odrestaurowaną naszym trudem, naszym potem i naszą krwią, zostawujem. Niech, gdy ciężkie czasy nadejdą, wspomną na nas i nie desperują nigdy, bacząc na to, że nie masz takowych terminów, z których by się viribus unitis przy Boskich auxiliach podnieść nie można.
reddd napisał:bodzio napisał:Nie oglądałem, ale czy nie będzie tak, że
Jak nie, jak tak.
Pokaż spoilerA niby komu Touma obije później mordę?
A, jeśli mówimy o całym arcu, to tak. Myślałem, że bodziowi rozchodzi się o walkę z przyszłego odcinka.
Teraz ekranizują "Sisters Arc" z mangi Railgun, arc który trwa 22 rozdziałów - do piątego odcinka zekranizowali 6 pierwszych rozdziałów + drobne fillery.
Prawdopodobnie zekranizują też krótkie opowiadanie "Railgun SS: Liberal Arts City" - był hint w czwartym odcinku .
A teraz w mandze trwa kolejny arc: "Daihasei Festival Arc".
Rozbiłem to na dwa spoilery z czego jeden dotyczy tylko następnego odcinka a w następnym nie ma nic o skutkach czy wynikach zdarzeń, które tam będą. W dodatku masz to w openingu... Czy to są mocne spoilery? Nie sądzę.
W dodatku zrobiłem to na życzenie jednego z użytkowników, kierując tamten fragment posta bezpośrednio do niego.
@L0NG3r
Nie ma za co.