Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Brakuje nam hardków na stronie portalu.
Jest 10 Najnowszych odpowiedzi na forum
Jest 10 Komentowanych subków
jest i 40 ostatnio dodanych subków
A gdzie jest 10 ostatnio dodanych hardków.
Jasne, pewnie napiszecie że można wejść na forum w odpowiedni dział, albo że na bierząco są komentowane hardki.
Czemu by sobie jakoś życia nie ułatwić?
Niegłupi pomysł. Ludzie by się oswoili z nimi tak samo jak z softami.
Ty dulowaty userze!
Wszystko będzie w ANSI 2.0.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2013-04-14 12:13:30)
Mnie się bardzo pomysł podoba, dzięki temu będzie również większa "pobieralność" hardków, a nie tylko napisów.
A fansubs.pl?
A ktoś poza udzielającymi się na forum zna tę stronkę?
Większość ludzików odwiedza tylko stronę główną ansi, stamtąd ściąga, o fansubs.pl prawdopodobnie nie słyszeli nigdy.
Ty dulowaty userze!
A fansubs.pl?
Fajnie, tylko dlaczego tutaj jest tyle hardków, a na fansubs prawie nic (chodzi mi o najnowsze)?
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2013-04-14 12:20:06)
Teraz tak masowo będą wychodzić te hardki?
A kiedykolwiek wychodziły? Nawet gdy było kilkanaście żywych grup, wcale nie było tak wspaniale.
Osobiście wolałbym, żeby ostatecznie były to softy, bo nie bardzo mam ochotę oglądać narzucaną wersje, a napisów dodatkowo może być brak do pobrania i będę musiał przerzucić się na angielskie napisy, pomijając już fakt, że takie pliki z biegiem czasu znikną z sieci xD Dlatego nie chciałbym, żeby były popularne hardy, a nawet softy, bo jeszcze zaprzestaną ludzie dodawać osobno napisy. Ja często oglądam bdripy w 1080 lub oryginalną wersje, czyli bez żadnej kompresji BDMV i do niej dopasowuje napisy i czasem anime te lepsze zgrywam na płyty, a tak będzie założę się głównie tvrip w 720. A nie po to tyle oszczędzałem i toczyłem wewnetrzną batalie o TV marzeń hehe
Brakuje nam hardków na stronie portalu.
Jasne, pewnie napiszecie że można wejść na forum w odpowiedni dział, albo że na bierząco są komentowane hardki.
Czemu by sobie jakoś życia nie ułatwić?
Jeszcze 10 ostatnio dodanych odcinków online na shinden.
tornado win.
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Zasugerowałem Kane'owi, że w przyszłości można by dodać do wyszukiwarki przekopywanie bazy f.pl. Ale czy coś z tego wyjdzie, nie wiem.
Dopóki na ANSI nie będzie bazy hardkowej, nie będzie to miało sensu. A że takowej nie będzie...
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Osobiście wolałbym, żeby ostatecznie były to softy, bo nie bardzo mam ochotę oglądać narzucaną wersje, a napisów dodatkowo może być brak do pobrania i będę musiał przerzucić się na angielskie napisy, pomijając już fakt, że takie pliki z biegiem czasu znikną z sieci xD Dlatego nie chciałbym, żeby były popularne hardy, a nawet softy, bo jeszcze zaprzestaną ludzie dodawać osobno napisy. Ja często oglądam bdripy w 1080 lub oryginalną wersje, czyli bez żadnej kompresji BDMV i do niej dopasowuje napisy i czasem anime te lepsze zgrywam na płyty, a tak będzie założę się głównie tvrip w 720. A nie po to tyle oszczędzałem i toczyłem wewnetrzną batalie o TV marzeń hehe
Nastąpiło chyba jakieś nieporozumienie, bo to, że będzie więcej hardsubów nie sprawi od razu, że będzie mniej softów i vice versa.
GG: 1677958
Spaiki napisał:Osobiście wolałbym, żeby ostatecznie były to softy, bo nie bardzo mam ochotę oglądać narzucaną wersje, a napisów dodatkowo może być brak do pobrania i będę musiał przerzucić się na angielskie napisy, pomijając już fakt, że takie pliki z biegiem czasu znikną z sieci xD Dlatego nie chciałbym, żeby były popularne hardy, a nawet softy, bo jeszcze zaprzestaną ludzie dodawać osobno napisy. Ja często oglądam bdripy w 1080 lub oryginalną wersje, czyli bez żadnej kompresji BDMV i do niej dopasowuje napisy i czasem anime te lepsze zgrywam na płyty, a tak będzie założę się głównie tvrip w 720. A nie po to tyle oszczędzałem i toczyłem wewnetrzną batalie o TV marzeń hehe
Nastąpiło chyba jakieś nieporozumienie, bo to, że będzie więcej hardsubów nie sprawi od razu, że będzie mniej softów i vice versa.
Chyba nie znasz mentalności polaków XD Czytałem tu dużo tematów i postów, za zło uważa jest strona shinden, wytępienie jej i tak by nic nie dało, to czy zarabiają czy nie, nie zmieni faktu, że jak padnie, inny serwis przejmie tą pałeczkę i będzie musiał dawać reklamy i dotacje, chyba że śpi na kasie, ale właśnie dlatego, że są strony jak shinden i nie ma czegoś takiego teraz jak od fanów dla fanów w tak ogromnej mierze jak kiedyś, wraz z dużą popularnością hardów "nie liczę softów" ludzie w Polsce nie będą dawać samych napisów, tylko dlatego, żeby ktoś sobie nie przywłaszczył ich pracy na online, hardy byłby najlepsza możliwą bronią, a że będą popularne, to praca nie będzie szła na marne, teraz zakładam, że hardy polskie pobiera może kilka osób, max kilkadziesiąt.
A co do softów i hardów, trochę już spotkałem stron, gdzie są wydawane w postaci softów lub hardów, a napisów nie ma osobno, przypadkiem trafiałem na takie strony, co oznacza, że pewnie jeszcze jest wiele stron z hardami i softami, o których nie wiem, a napisów osobno nie ma, soft to bez znaczenia właściwie, ale hard, to już katastrofa, jednak i tak za 2 lata pewnie z tego co teraz jest i tak zniknie większość w ciemnościach, a za kilka lat nic nie zostanie, to co było wydane z 3-4 lata temu. Mam nadzieje, że nie doczekam się czasów hardów, najwyżej będę sobie robił własny timing xD
I powiem szczerze, że przydałaby się jakaś rozpiska stron, najlepiej na głównej stronie animesub, gdzie softy i hardy są wydawane, a lista jest aktualizowana.
Ostatnio edytowany przez Spaiki (2013-04-14 18:33:31)
Niegłupi pomysł. Ludzie by się oswoili z nimi tak samo jak z softami.
Dlaczego wyjechałem z czymś takim!
Wszystko będzie w ANSI 2.0.
Wszystko rozbija się o komerche
Mnie się bardzo pomysł podoba, dzięki temu będzie również większa "pobieralność" hardków, a nie tylko napisów.
No póki co dla ludzi hardki to po prostu ściągnięte coś z animeonline
bodzio napisał:A fansubs.pl?
A ktoś poza udzielającymi się na forum zna tę stronkę?
Większość ludzików odwiedza tylko stronę główną ansi, stamtąd ściąga, o fansubs.pl prawdopodobnie nie słyszeli nigdy.
Ano że fansubs.pl poznałem niedawno dzięki ~Besamir'owi.
bodzio napisał:A fansubs.pl?
Fajnie, tylko dlaczego tutaj jest tyle hardków, a na fansubs prawie nic (chodzi mi o najnowsze)?
Ale ta stronka leży i kwiczy jak dla mnie.
Piszecie że usuwają? Dawać je na MU, teraz już Kim'a nie tkną xD
Piszecie że mało ich wychodzi? I dlatego powinny być łatwiej dostępne, to jest główna wada i dlatego powstawiają strony shindena
Co to tak właściwie jest? Rozumie że ma coś wspólnego z wojną, tak?
LagoonCompany napisał:Brakuje nam hardków na stronie portalu.
Czemu by sobie jakoś życia nie ułatwić?Jeszcze 10 ostatnio dodanych odcinków online na shinden.
I znowu komercha, bo komuś się opłaca dawać cynk że coś nowego jest
Strony 1