Nie jesteś zalogowany.
Najciekawsze jest to, że w openingu nie ma nawet najmniejszej wskazówki dotyczącej owej super mocy, z reguły w openingach jest sporo spoilerów. IMO bardzo dobrze.
Na spoilery w openingu zwracają uwagę chyba tylko ci, którzy już znają historię. Dużo widziałem, ale nigdy nie odczułem, że opening mi w czymś szkodzi. Zwykle dopiero po fakcie odkrywa się, że - a, faktycznie w openingu jest taka scena.
Jeszcze się wtrącę do tej komicznej dyskusji odnośnie do angielskiego tytułu. Najnowszy film DBZ to Kami to Kami i jednocześnie Battle of Gods. Prawie całkiem inne znaczenie, a jakoś żadne dbtardy nie mają z tym problemu. Ameryki teraz nie odkryję, ale tytuł powinien być chwytliwy, a nie stanowić dosłowne tłumaczenie.
Ostatnio edytowany przez SoheiMajin (2013-04-09 17:10:28)
~Shounen . DBNao.net . Grupa Mirai . Cytaty z anime
Ale tu nie chodzi o to, jak przetłumaczyli tytuł, tylko głównie o fakt, że jest ów tytuł jest zapisany niegramatycznie w języku angielskim.
The Eotena Onslaught jest mało chwytliwym tytułem, jednakże oddaje to, o czym jest manga Shingeki no Kyojin Jeśli już, tytuł winien brzmieć Attack of the Giants, jest chwytliwe, merytorycznie i gramatycznie poprawne. Attack on Titan to przegięcie imo.
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Znając poziom angielskiego Japończyków, chcieli pewnie to nazwać: Attack of the Titans. Wywalcie ten troll tytuł commie z nazwy tematu - jak chcą się bawić w Funimation i wymyślać własne tytuły animców, to już ich sprawa.
Do limitowanej edycji 11 tomu mangi Tytana zostanie dołączone DVD.
Ostatnio edytowany przez Sacredus (2013-04-09 17:59:41)
Na szybko wrażenia po rawie 2 odcinka Lekko przyfilerowali, ale nie za wiele, początek przed opem całkiem fajny, a sam 2 odcinek kończy się równo z końcem 2 rozdziału mangi. Czyli 1 odcinek zekranizował 1 rozdział i połowę 2, a 2 odcinek jedynie drugą połowę 2 rozdziału Wychodzi, że będą się starali ekranizować rozdział na odcinek.
Co oni robia z tym kodowaniem wczesniej 720p ok 300mb teraz po 500-700
ara ara...
Hm...
| crf | video size | audio size | ass size |
gg | 17 | 548 MB | 33 MB | 32,4 KB |
Commie | 18 | 656 MB | 33 MB | 13,7 MB |
Hm...
| crf | video size | audio size | ass size |
gg | 17 | 548 MB | 33 MB | 32,4 KB |
Commie | 18 | 656 MB | 33 MB | 13,7 MB |
Co się dziwisz, jak samo przerobione logo ma +10k linijek
Ale to animu ssie.
Ale to animu ssie.
Przesadzasz.
Czytam mangę i wiem, że początek jajec nie urywa. Pokazuje on jedynie, że ludzie nic nie znaczą przy tytanach, mieszkają za 50 metrowymi murami, są samo wystarczalni, że od 100 lat nie zaatakował ich tytan [poza oddziałami, które opuszczały miasto], skąd się wzięła Mikasa i inne tego typu pierdoły opisujące świat, ale potem akcja się bardzo rozkręca. Warto trochę poczekać [o ile nie będzie fillerów]
Manga ma fatalną kreskę, ale fabułę ma na najwyższym poziomie, co pokazują rankingi sprzedaży tomów, które są w top 10.
Ale Mikasa okropnie wygląda:D
"Humans aren't just comprised of a single color, but with many different ones. What our true colors are, what our own colors are, we will never know and no one else knows. Progress colorfully and continue to live colorfully. "
Może i tak, ale taki wygląd do niej nie pasuje.
To jej wygląd z 847 roku, akcja główna rozpoczyna się od 850
Cytat pewnej osoby do screena powyżej: "Mikasa jeszcze nigdy nie wyglądała tak moe".
Za to spodobał mi się ten gif z endingu:
Manga ma fatalną kreskę, ale fabułę ma na najwyższym poziomie, co pokazują rankingi sprzedaży tomów, które są w top 10.
+1
Często gęsto są trudności z odróżnieniem od siebie postaci
P.S
Scena zjadania matki Erena w mandze:
P.S2
Najśmieszniejszy motyw z odcinka to sposób w jaki poradzili sobie z problemem głodu.
Ostatnio edytowany przez KieR (2013-04-14 19:34:45)
Mango jest do dupy...
Mango jest do dupy...
Tak naprawdę, to w tym odcinku nie było żadnego fillera .
Ostatnio edytowany przez FAiM (2013-04-14 20:51:35)