Nie jesteś zalogowany.
TV Diamond no Ace na jesień i Tokyo ESP - jakiś animowany projekt mangi autora Ga-Rei, z którego też zapewne TV będzie.
Ghost in the Shell Arise OVA - PV1, ANN
Girls und Panzer OVA - Snow War, ANN
Ostatnio edytowany przez Gerard (2013-05-11 09:56:53)
Ghost in the Shell Arise OVA
Gdyby zmienić tytuł i postaci, pomyślałbym, że szykuje się całkiem fajna bajka.
No nic, czekamy do końcówki lipca...
Nowy trailer Harlocka. Szykują się najwidoczniej do amerykańskich kin. Byłoby miło, gdyby i do naszych film zawitał, ale nie ma się co oszukiwać.
Space Pirate Harlock - The Truth
Na wypadek skasowania przez YouTube, trailer w 720p na mediafire.
I to się nazywa porządne kino! Po trailerze widać zainwestowane góry pieniędzy.
[edytka]
W tę zapowiedź wpakowali więcej kasy niż to, co wykłada się zazwyczaj na budżet całych serii TV.
Ostatnio edytowany przez arystar (2013-05-11 12:29:53)
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Nowy trailer Harlocka. Szykują się najwidoczniej do amerykańskich kin. Byłoby miło, gdyby i do naszych film zawitał, ale nie ma się co oszukiwać.
Trzeba przyznać, że full CG przeszło długą drogę od czasu Appleseeda
Uchuu kaizoku Harlock - japońska wersja trailera.
Jakoś lepiej mi brzmi to po japońsku niż w wersji hamerykańskiej
Swoją drogą, jeśli dobrze się sprzeda, to będziemy mogli szykować się na kolejne części, tak jak w przypadku Yamato.
Ostatnio edytowany przez ill (2013-05-11 13:19:15)
GG: 1677958
Budżet ponad 30 mln dolców, czyli nie w kij dmuchał. Ciekawe tylko, czy zarobek będzie proporcjonalny.
~Shounen . DBNao.net . Grupa Mirai . Cytaty z anime
Trzeba przyznać, że full CG przeszło długą drogę od czasu Appleseeda
Już w pierwszym filmie Golgo zastosowali grafikę komputerową.
Swoją drogą, jeśli dobrze się sprzeda, to będziemy mogli szykować się na kolejne części, tak jak w przypadku Yamato.
Tak hop-siup nie będzie; Herlock musi się sprzedać na Zachodzie. :/
Ja bym stawiał na to, że zwróci się w samej Japonii, a na pewno będą go wyświetlać na całym świecie.
Budżet ponad 30 mln dolców, czyli nie w kij dmuchał. Ciekawe tylko, czy zarobek będzie proporcjonalny.
Są wybuchy i motyw walki o wolność, Amerykanom powinno się podobać.
Zawsze kiedy oglądam trailer zapaćkany niemożebną ilością efektów specjalnych, wzbiera we mnie podejrzliwość, że twórcy próbują ukryć miernotę fabularną. Nie wiem, jak to będzie w tym wypadku, ale niekoniecznie chciałbym oglądać twór cudny wizualnie ale przy tym spłycony pod amerykańskiego widza.
Bo lepiej oglądać twór mierny wizualnie ukierunkowany do japońskiego widza... Ja jednak wolę płytkie kino (z nadzieją na w miarę sensowną fabułę) niż rori w 2D.
Spłycony z poziomu dawnych tworów pana Matsumoto, nie tego dzisiaj obowiązującego.
Czy ja wiem... To prawda, że od dawien dawna Leiji robił dobre produkcje, ale nie żeby któreś z nich było jakieś wyjątkowo wyjątkowe.
Dyrektor produkcji Evangeliona [TV seria + kinówki] Anno Hideaki wystąpi gościnnie w najnowszym filmie Ghibli 'Kaze Tachinu' [Jako aktor głosowy] Info
Ostatnio edytowany przez max-kun (2013-05-11 15:54:19)
Swoim Yamato położył podwaliny późniejszych space oper, ale chodzi mi bardziej o filmy i serie zawierające się w uniwersum Ekspresu Galaktycznego, do których i Harlock się zalicza. Faktycznie, ciężko produkcje te nazwać przełomowymi, ale po mojemu wszystkie je łączył (poza designem postaci) pewien wspólny, gdzie indziej trudno osiągalny ton prowadzenia opowieści. A w amerykańskim trailerze zobaczyłem rozemoconego kapitana na tle masy efektów i smętnej melodyjki. Mnie osobiście nie nastraja to zbyt optymistycznie.
Jakoś nie wydaje mi się, żeby Harlock był robiony pod amerykańskiego widza. Ostatni tego typu film robiony głównie pod amerykańską widownię był FF:SW i wiadomo jak się to skończyło...
Wydaje mi się, że Japończycy nauczyli się czegoś od tego czasu.
Powątpiewam. Herlock jest/musi być ukierunkowany dla zachodniego odbiorcy, żeby na tym interesie nie stracić. Ostatnie przykłady Starship Troopers: Invasion i Resident Evil: Damnation to potwierdzają. Bez amerykańskich portfeli daleko nie zajadą.
A poza tym każdy wie, jak przeważnie wyglądają animu dla ich rodzinnego rynku.
Nawet jak produkcja będzie płytka, ale w zamian zaoferuje dopicowaną oprawę a-v, tak czy siak obejrzę. To przeca jeden film.
The Garden of Words Movie - PV Premiera 31 Maja. Źródło ANN