Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 … 18 19 20
Już z miesiąc temu wyszło coś po angielsku. Oczywiście dziękuję za napisy do pozostałych 77 odcinków
Świetnie, się oglądało Sket Dance z twoimi napisami, dzięki. Nareszcie mogę to dodać do zakończonych i czekam na kontynuacje (ocena tak gdzieś - 8 lub 9 na 10)
Ostatnio edytowany przez SongyoKotowari (2013-05-20 14:25:55)
PS. Czy ktoś ma też problemy, że gdy ładuje ktoś video w aegisub, cały obraz jest różowy lub fioletowy?
PS. Czy ktoś ma też problemy, że gdy ładuje ktoś video w aegisub, cały obraz jest różowy lub fioletowy?
Domyślam się, że używasz starej wersji aegi do 10-bitowego wideo.
Robi się coraz gorzej . Aż strach się bać co będzie dalej... ( o anime chodzi )
Ostatnio edytowany przez FusRoDah! (2013-05-29 23:39:11)
Anime dobre na rozluźnienie ale raczej przeciętne...Dzięki za subki
i5-8600K OC 4.8Ghz, MSI Z370 Tomahawk, HyperX Predator 16GB 3000MHz/3333Mhz, Samsung 960 EVO 250GB.
Headphones: AKG K712 PRO, AKG K612 PRO, Beyerdynamic DT-990 Edition 250ohm
DAC: SMSL SD-650+mod by mikolaj612+Muses 8820 + ad797AR SMSL M8 | AMP: Rapture by mikolaj612
Ostatnio edytowany przez Rudy102 (2013-06-12 22:15:24)
Photo Kano 13 już do pobrania.
================================
Kilka słów o serii:
Na początku myślałem, że seria ta będzie ukazywać przygody bohatera z fotografiką. Przez pierwsze odcinki tak było, lecz później wszystko potoczyło się jak na wzór z Amagami SS i było nawet znośne. Każda z bohaterek miała swój czas, choć nie wszystkie(to dotyczy dziewczyn zepchniętych na drugi plan m.in Uchida lub Katsumi). Tradycyjnie, jak we wszystkich seriach, na muzykę zwróciłem uwagę jedynie na opening i ending, które można było posłuchać, ale nie wyróżniały się na tle innych. Graficznie, jak na poziom studia Madhouse, było dobrze. Ja wystawiam serii 6.
Jaka seria będzie następna? Tego nie wiem. Mam trzy serie na oku, dlatego wybiorę, jak obejrzę pierwsze odcinki.
Miłego oglądania
Cześć.
Co się dzieje z serią "Soredemo Sekai wa Utsukushii"?
Dalej tłumaczysz?
Pozdrawiam
Tu jest odpowiedź na twoje pytanie.
http://animesub.info/osoba.php?id=34105 … p?id=34105.
Małe wytłumaczenie, bo czuję, że jeszcze trochę i zostanę rozstrzelany przez osoby czekające.
Odcinki 4-7 są jakby w korekcie. Dyum z którym współpracowałem przy trzech pierwszych odcinkach nie odzywa się. Nie wiem, może praca/szkoła dają mu się we znaki. Nie mam pojęcia.
W poniedziałek zgłosiła się osoba, która zaproponowała pomoc i na razie też się nie odzywa.
Dzisiaj spróbuje kilkakrotnie sprawdzić chociaż ze dwa odcinki i wrzucić je. A może znajdzie się jakaś dobra osoba, która jednorazowo sprawdzi te odcinki?
Za utrudnienia przepraszam i zapewniam, że serii nie porzucę.
Małe wytłumaczenie, bo czuję, że jeszcze trochę i zostanę rozstrzelany przez osoby czekające.
Spoko. Jeszcze daleko mi do tego
Dzisiaj spróbuje kilkakrotnie sprawdzić chociaż ze dwa odcinki i wrzucić je.
A może znajdzie się jakaś dobra osoba, która jednorazowo sprawdzi te odcinki?
Ja raczej nie nadaję się do korekty, już prędzej do tłumaczenia.
... i zapewniam, że serii nie porzucę.
Cieszę się
Widząc przestój w "Soredemo Sekai wa Utsukushii" postanowiłem przygotować swoje napisy.
Dzisiaj rzuciłem okiem na jedne z twoich napisów. Potrafisz zgrabnie przetłumaczyć trudne frazy i to się chwali, ale potrafisz też całkowicie zmienić sens zdania, co jest już dość kłopotliwe. Zwłaszcza, że trzeba mieć na uwadze, że samo tłumaczenie na angielski może powodować utratę pewnego oryginalnego wydźwięku zdania, więc trzeba być przy tym bardzo ostrożnym.
Przypuszczam, że dociągnę serię do końca. Tobie również życzę powodzenia. W końcu rywalizacja to dobra rzecz
Strony Poprzednia 1 … 18 19 20