Nie jesteś zalogowany.
Anonsik, ty mówisz o zwykłej notce w subach? Już co poniektórzy dawali jakieś info, czy też, że nie wyrażają publikacji ich subów na onlajnach. Przejdzie jeden epek, góra dwa, to uploader będzie sprawdzać i po prostu usuwać przed zmuxowaniem video z napisami.
Linijka ze zdaniem "Nie zgadzam się na udostępnianie moich napisów na stronach z anime online" może się pojawiać swoją drogą, mi chodzi o to żeby pojawiały się notki wyjaśniające dlaczego tłumacze sobie tego nie życzą, dlaczego onlajny są bee...
Załóżmy, że rusza sezon i takie zmieniające się z odcinka na odcinek notki, pojawiają się w pięciu nowych tytułach(tak, uploader może to usunąć, a może też i nie usunąć... zwłaszcza jak się by zmieniało czas pojawiania się tego z odcinka na odcinek), myślę że rzuciłoby się to w oczy. Tak jak sam napisałeś, jeżeli dobrzy tłumacze nie udostępnią napisów dla wszystkich to pojawi się jakiś leszcz i zrobi je na marnym poziomie - a dla onlajnów to żadna różnica. Taka forma protestu może być bardziej efektywna.
Wiem, że wszystkich ludzi nie nawróci się na właściwą drogę, ale onlajny trochę userów mogą przez to stracić.
kishida napisał:Anonsik, ty mówisz o zwykłej notce w subach? Już co poniektórzy dawali jakieś info, czy też, że nie wyrażają publikacji ich subów na onlajnach. Przejdzie jeden epek, góra dwa, to uploader będzie sprawdzać i po prostu usuwać przed zmuxowaniem video z napisami.
Linijka ze zdaniem "Nie zgadzam się na udostępnianie moich napisów na stronach z anime online" może się pojawiać swoją drogą, mi chodzi o to żeby pojawiały się notki wyjaśniające dlaczego tłumacze sobie tego nie życzą, dlaczego onlajny są bee...
Ty dulowaty userze!
Do wywalenia.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2013-07-31 22:17:36)
@coellus
Miło, że zauważyłaś. Wiem, że niektórzy coś takiego dawali w subach, ale ja multum anime nie oglądam, a najnowszych to prawie w ogóle, więc co tam kto wypisywał to dokładnie nie wiem.
Przeglądając to forum można znaleźć mnóstwo postów(a może docinków/offtopów) jak Twój, i to mi się nie podoba prawie tak jak to, że onlajny kradną Ktoś wklei(po prawdzie to często adekwatny do rozmowy) obrazek, ale nic nie zastąpi tego jak ktoś się normalnie wypowie. Wybacz, ale dla mnie takie coś to oznaka chęci... bycia fajną(?).
Widać tak to już tutaj jest - modzi dają luz, może to i dobrze...
Nagabywać tłumaczy(oraz forumowiczów) do przedstawionego przeze mnie pomysłu nie mam zamiaru, wszystko co chciałem napisać zawarłem w pierwszym poście, kto chce to niech do niego wróci, a może i wprowadzi w życie. Peace.
Ostatnio edytowany przez DanteBanKai (2013-07-31 22:55:02)
@coellus
Miło, że zauważyłeś.
Widziałeś ten znaczek obok nicku?
Łonajlny powstają, bo rzekomo są legalne - niby podpierają się ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną.
Co dla mnie to jeden wielki bullshit...
Btw a czy przypadkiem za edytowanie posta, gdy ktoś na niego odpowiedział, a tym bardziej, gdy ktoś go zacytował, nie należy się nagroda w postaci bana?
Łonajlny powstają, bo rzekomo są legalne - niby podpierają się ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną.
Co dla mnie to jeden wielki bullshit...Btw a czy przypadkiem za edytowanie posta, gdy ktoś na niego odpowiedział, a tym bardziej, gdy ktoś go zacytował, nie należy się nagroda w postaci bana?
Od dawien dawna poprawiam błędy w postach (czy to formy osobowe, końcówki fleksyjne, czy zwyczajne orty) i nadal nikt mi uwagi nie zwrócił. Każdy zresztą widzi, że post był edytowany i kiedy, w moim mniemaniu świadczy to pozytywnie o takim użytkowniku, bo widać, że uczy się na błędach.
Ustawa o świadczeniu usług drogą elektroniczną? Wróć, jakakolwiek ustawa regulująca coś w polskim internecie? Toż to ma więcej dziur niż polskie drogi.
Proszę wszystkich użytkowników o przesyłanie mi nieudostępnionych synchronizacji.
O mnie.
Lista synchronizacji.
Link do folderu na pw.
Anonsik, offtop tutaj powszechny, a odpowiedź Coellus i tak nie jest tak straszna, jak ofttop na parę stron.
Było parę razy mówione. Problem nie leży w tłumaczach, tylko w oglądaczach onlajn. Przy jakiś wstawkach z napisami o złodziejstwie i owaleniu zdania tłumacza, były głupie odpowiedzi typu "tumacze terz kradnom", "pzecie ja nie daje pieniendzy onlajnom, wienc nie zarabiajom", "oo, jak zarabiajo, to ledwo im na serwer starcza". Daj fakty i istotne argumenty takim ludziom (było to w tym topicu), to kolejny głupi argument "no ale...", i tak w nieskończoność. To jest totalny fanatyzm, oni wiedzą lepiej, w ogóle tłumacze są zbedni, nie raz gdzieś pisano, że i bez tłumaczen z ANSI onlajny by sobie poradziły. No proszę cię, jak takich edukować jak oni chcą być edykowani.
Albo tłumacze wezmą się w garść, będą solidarni, albo to ruchanie tłumaczy będzie się pogłebiać, że tak powiem coraz głębsza penetracja.
W końcu jak ktoś daje się ruchać, to czemu by nie ruchać dalej? Smutne ale prawdziwe.
Patrząc na waszą 'nienawiść' do shindena, powinniście zmienić temat i przemóc swoją niechęć do anime onlain.
Też mi to nie pasuje, nienawidzę oglądać anime-onlain, nie można mieć wszystkiego, zmówicie się tutaj na ansi, stwórzcie stronę z dobrej jakości anime onlain używając WŁASNYCH subów (w przeciwieństwie do shindena) i po prostu go ubijcie w ten sposób Przypuszczam, że shinden trzyma się tylko dlatego, że nie ma odpowiedniej konkurencji, nawet te dzieciaki co oglądają onlain powinni zrozumieć, że wasze byłoby lepsze Jakby ktoś chciał spróbować na poważnie póki co jestem w stanie wrzucić jakąś kasę na start, pewnie inni też by się zrzucili (ach, czego się to nie robi aby udupić shindena). Taka myśl przed snem Jak wam się nie podoba to zamiast na nią narzekać po prostu ją olejcie (ja średnio jestem w temacie waszej wojny z shindenem, ale rozumiem wszelką niechęć do nich )
Kolejny, który nie czytał (albo przynajmniej niewystarczająco uważnie) tematu.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2013-08-01 00:20:05)
Kolejny, który nie czytał (albo przynajmniej niewystarczająco uważnie) tematu.
Kto o zdrowych zmysłach przeczyta 160 stron o tym samym połączone z trollingiem
Ostatnio edytowany przez Witax (2013-08-01 02:55:39)
i5-8600K OC 4.8Ghz, MSI Z370 Tomahawk, HyperX Predator 16GB 3000MHz/3333Mhz, Samsung 960 EVO 250GB.
Headphones: AKG K712 PRO, AKG K612 PRO, Beyerdynamic DT-990 Edition 250ohm
DAC: SMSL SD-650+mod by mikolaj612+Muses 8820 + ad797AR SMSL M8 | AMP: Rapture by mikolaj612
Zacznijmy od tego, że tutaj nie ma normalnych...
wikia o smoczych kulach - chcesz pomóc rozwijać polską encyklopedię Dragon Balla - wpadnij i zostaw po sobie ślad
MAL, YT, Eien no toku sentai
ep!c, wyłóż mi kasę na webdeva, zajmę się tym.
A tak serio, nawet jak było powiedziane parę razy, że nikt nikt tu nie będzie robić żadnych onlajnów, to jest parę spraw w tym "zróbcie", bo to łatwe.
Zakładamy czysto hipotetycznie, że ANSI robi swojego onlajna.
1 sprawa, kasa na webdeva i wkład w serwer. Nikt ci za free kodu od tak nie napiszę, a zrobienie byle jakiego syfu z linkami do animu nie jest czymś, co ma przyciągnąć i przebić konkurencje. Fakt, że "mamy pozwolenie by korzystać z subów", myślisz, że głupiego oglądacza onlajn to interesuję? On jest fanatykiem jakiegoś tam onlajnu, jak kibol (nie kibic) jakiegoś klubu i będzie się za niego napierdalać jak szefcio rozkaże.
Powiedzmy, że wziął ktoś kredyt, bądź ludzie się zrzucili, jest strona, serwer. Teraz znajdź głupich, co będą uploadować hmmm, powiedzmy wpierw aktualny sezon (bo to się na onlajnach przede wszystkim liczy), i nadrabiać wszystkie inne serie, których jest od cholery. Jeszcze strona nie ma swoich murzynów i fanatyków, więc na początku sam musisz to robić. Zajmij się teraz marketingiem, reklamuj stronę, spam itp. Oczywiście jak chodzisz do szkółki to masz dużo wolnego, lecz jak pracujesz to nie masz za bardzo czasu na taką inwestycje.
A owa historia kończy się tak, że osoba która zarządzała, po jakimś czasie bierze hajs i pokazuję faka wszystkim, bo hajs zmienia ludzi, i tak powstaje kolejny durny onlajn
Ostatnio edytowany przez kishida (2013-08-01 13:14:31)
Patrząc na waszą 'nienawiść' do shindena, powinniście zmienić temat i przemóc swoją niechęć do anime onlain.
Też mi to nie pasuje, nienawidzę oglądać anime-onlain, nie można mieć wszystkiego, zmówicie się tutaj na ansi, stwórzcie stronę z dobrej jakości anime onlain używając WŁASNYCH subów (w przeciwieństwie do shindena) i po prostu go ubijcie w ten sposób Przypuszczam, że shinden trzyma się tylko dlatego, że nie ma odpowiedniej konkurencji, nawet te dzieciaki co oglądają onlain powinni zrozumieć, że wasze byłoby lepsze Jakby ktoś chciał spróbować na poważnie póki co jestem w stanie wrzucić jakąś kasę na start, pewnie inni też by się zrzucili (ach, czego się to nie robi aby udupić shindena). Taka myśl przed snem Jak wam się nie podoba to zamiast na nią narzekać po prostu ją olejcie (ja średnio jestem w temacie waszej wojny z shindenem, ale rozumiem wszelką niechęć do nich )
Nikt nie ma czasu na bawienie się z gimbusami, 'nuff said
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
A owa historia kończy się tak, że osoba która zarządzała, po jakimś czasie bierze hajs i pokazuję faka wszystkim, bo hajs zmienia ludzi, i tak powstaje kolejny durny onlajn
Nie, hajs nie zmienia ludzi, pokazuje jedynie jakimi są osobami na prawdę.
Tak więc po po spełnieniu pomysłu Ep!c'a pisze, okazało by się, kto jest tak naprawdę z forumowych pieniaczy anty online, a kto jedynie zazdrości innym i leje jad z tego powodu, że nie potrafi sam tak zrobić, aby się również nachapać (rzekomych tysięcy).
Więc wychodzi na to, że tak na prawdę bronicie się przed zrobieniem na ansi online, bo boicie się, że ukażę ono prawdę o was samych i wszyscy zobaczą jak na gołej tacy o co komu tak naprawdę chodzi w tej wojence z shindenem .
Edit.
marek2fgc napisał:Kolejny, który nie czytał (albo przynajmniej niewystarczająco uważnie) tematu.
Witax ja to przeczytałem - z przerwami, niekiedy na raty, ale przeczytałem.
Ostatnio edytowany przez paskud (2013-08-01 15:20:33)
Witax napisał:marek2fgc napisał:Kolejny, który nie czytał (albo przynajmniej niewystarczająco uważnie) tematu.
Witax ja to przeczytałem - z przerwami, niekiedy na raty, ale przeczytałem.
Proponuję zebrać informacje i wszystkie posty z tego tematu do kupy i napisać książkę. Bestseller murowany.
ep!c, wyłóż mi kasę na webdeva, zajmę się tym.
A tak serio, nawet jak było powiedziane parę razy, że nikt nikt tu nie będzie robić żadnych onlajnów, to jest parę spraw w tym "zróbcie", bo to łatwe.
Zakładamy czysto hipotetycznie, że ANSI robi swojego onlajna.
1 sprawa, kasa na webdeva i wkład w serwer. Nikt ci za free kodu od tak nie napiszę, a zrobienie byle jakiego syfu z linkami do animu nie jest czymś, co ma przyciągnąć i przebić konkurencje. Fakt, że "mamy pozwolenie by korzystać z subów", myślisz, że głupiego oglądacza onlajn to interesuję? On jest fanatykiem jakiegoś tam onlajnu, jak kibol (nie kibic) jakiegoś klubu i będzie się za niego napierdalać jak szefcio rozkaże.
Powiedzmy, że wziął ktoś kredyt, bądź ludzie się zrzucili, jest strona, serwer. Teraz znajdź głupich, co będą uploadować hmmm, powiedzmy wpierw aktualny sezon (bo to się na onlajnach przede wszystkim liczy), i nadrabiać wszystkie inne serie, których jest od cholery. Jeszcze strona nie ma swoich murzynów i fanatyków, więc na początku sam musisz to robić. Zajmij się teraz marketingiem, reklamuj stronę, spam itp. Oczywiście jak chodzisz do szkółki to masz dużo wolnego, lecz jak pracujesz to nie masz za bardzo czasu na taką inwestycje.A owa historia kończy się tak, że osoba która zarządzała, po jakimś czasie bierze hajs i pokazuję faka wszystkim, bo hajs zmienia ludzi, i tak powstaje kolejny durny onlajn
Aż szkoda słów na twoje wypociny.
Odpuść sobie pisanie w tym temacie.
Teraz znajdź głupich, co będą uploadować hmmm, powiedzmy wpierw aktualny sezon (bo to się na onlajnach przede wszystkim liczy), i nadrabiać wszystkie inne serie, których jest od cholery. Jeszcze strona nie ma swoich murzynów i fanatyków, więc na początku sam musisz to robić.
Dalej pokutuje stwierdzenie, że to dużo pracy wymaga.
Kodowanie 1 epka na onlajn to max 20 minut. Samo się robi. Złożenie tak 30 epków dziennie bez jakiejkolwiek ingerencji to żaden problem.
Kwestia reklamy, marketingu załatwiona w mig - wystarczy, że wypuszczasz epa jako pierwszy. Zawsze. I ludzie w mig o tym wiedzą.
Ale że my tu nie uprawiamy jednego z najstarszych zawodów na świecie, onlajnom stanowczo mówimy NIE.
kishida napisał:A owa historia kończy się tak, że osoba która zarządzała, po jakimś czasie bierze hajs i pokazuję faka wszystkim, bo hajs zmienia ludzi, i tak powstaje kolejny durny onlajn
Nie, hajs nie zmienia ludzi, pokazuje jedynie jakimi są osobami na prawdę.
Swoje złote myśli zostaw dla dzieciaków z siundena.