Nie jesteś zalogowany.
Nie mam pojęcia po co wtrącacie się w połowie dyskusji łapiąc mnie za fragment wypowiedzi, który w kontekście nie dość, że miał zupełnie co innego na myśli, to jeszcze dotyczył tezy, że nie każda inwestycja ma na celu zyski materialne
Pokaż spoiler
Avast wyświetla mi to jako zagrożenie.
Sir_Ace napisał:Pokaż spoilerAvast wyświetla mi to jako zagrożenie.
Sir_Ace napisał:Pokaż spoilerAvast wyświetla mi to jako zagrożenie.
Dobry antywir wyświetlałby, że całe forum to zagrożenie.
lipa3000 napisał:Sir_Ace napisał:Pokaż spoilerAvast wyświetla mi to jako zagrożenie.
Dobry antywir wyświetlałby, że całe forum to zagrożenie.
Nuklearne.
Ty dulowaty userze!
Nie rżnij głupa i nie stawiaj mnie w pozycji wyłącznie widza onlajnów. Tłumacz nie musi przykładać do tego palca w taki sposób, że nie musi się zgadzać na wykorzystanie jego przekładu do ich zarabiania. Widzę, że trzeba ci wszystko wyłuskać, bo albo udajesz idiotę, albo nim jesteś naprawdę.
To niech nie przykłada. Istnieje co najmniej jeden, sprawdzony i wykorzystywany przez choćby bodzia, sposób, by nie dawać palca.
Da się? Da. Bez dorabiania do tego jakiegoś ideolo.
Zważywszy na fakt, że orbitujemy w sferze, gdzie swoje zasady innym trzeba narzucić siłą albo dobrze je sprzedać, takie podejście do sprawy wydaje się być najrozsądniejsze.
Whenever you find yourself on the side of the majority, it is time to pause and reflect.
coellus napisał:Nie rżnij głupa i nie stawiaj mnie w pozycji wyłącznie widza onlajnów. Tłumacz nie musi przykładać do tego palca w taki sposób, że nie musi się zgadzać na wykorzystanie jego przekładu do ich zarabiania. Widzę, że trzeba ci wszystko wyłuskać, bo albo udajesz idiotę, albo nim jesteś naprawdę.
To niech nie przykłada. Istnieje co najmniej jeden, sprawdzony i wykorzystywany przez choćby bodzia, sposób, by nie dawać palca.
Da się? Da. Bez dorabiania do tego jakiegoś ideolo.Zważywszy na fakt, że orbitujemy w sferze, gdzie swoje zasady innym trzeba narzucić siłą albo dobrze je sprzedać, takie podejście do sprawy wydaje się być najrozsądniejsze.
A później wielki ból pupy, że napisy są dostępne dla wybranych, co nie?
Ty dulowaty userze!
Zważywszy na fakt, że orbitujemy w sferze, gdzie swoje zasady innym trzeba narzucić siłą albo dobrze je sprzedać, takie podejście do sprawy wydaje się być najrozsądniejsze.
Ja, ja. Natürlich, Hitler-san.
Mości panowie! na cześć onych przyszłych pokoleń! Niechże im Bóg błogosławi i pozwoli ustrzec tej spuścizny, którą im odrestaurowaną naszym trudem, naszym potem i naszą krwią, zostawujem. Niech, gdy ciężkie czasy nadejdą, wspomną na nas i nie desperują nigdy, bacząc na to, że nie masz takowych terminów, z których by się viribus unitis przy Boskich auxiliach podnieść nie można.
Ja, ja. Natürlich, Hitler-san.
Hitler-sama. Co to Twój kolega, czy co? Szacunku trochę, albo do gazu pójdziesz
Zastanawia mnie jak zły musiał być ten obrazek od Sir_Ace, bo u mnie również avast drze jape przy każdym odświeżeniu strony Weź ktoś to opisz dokańczając zdanie:
"In this picture i can see..."
Nie oglądam onlajn!
Bo choć jedno nad nami niebo, każdy co innego widzi w nim.
I z tylu chmur ponad głową czarną Ty, a ja różową wybrałbym. ♫♪
L0NG3r napisał:Ja, ja. Natürlich, Hitler-san.
Zastanawia mnie jak zły musiał być ten obrazek od Sir_Ace, bo u mnie również avast drze jape przy każdym odświeżeniu stronyWeź ktoś to opisz dokańczając zdanie:
"In this picture i can see..."
...pure darkness.
Nie podchodź...
Co myślicie o pomyśle udostępniania napisów w formie szyfrowanej kluczem własnym? Zainteresowany tematem i problemem niektórych tłumaczy zacząłem nawet tworzyć taki program. Zostało mi do implementacji kilka funkcji i zabezpieczenie programu. Jeżeli będą zainteresowani, mogę przybliżyć ogólne zasady działania programu.
Pisz, waść. Każdy pomysł jest wart wysłuchania i rozważenia.
http://gamesub.pl/ -> Nie gadamy, tłumaczymy
ofca_ciemnosci napisał:L0NG3r napisał:Ja, ja. Natürlich, Hitler-san.
Zastanawia mnie jak zły musiał być ten obrazek od Sir_Ace, bo u mnie również avast drze jape przy każdym odświeżeniu stronyWeź ktoś to opisz dokańczając zdanie:
"In this picture i can see..."...pure darkness.
Nie podchodź...
Za dużo haszyszu łyknął
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Pisz, waść. Każdy pomysł jest wart wysłuchania i rozważenia.
Program składa się z dwóch części, jedna szyfruje napisy losowo wygenerowanym kluczem, który jest znany tylko autorowi. Szyfrowane napisy umieszczało by się na ansi tak jak do tej pory, z tą różnicą że jako dodatkowy parametr podawało by się klucz który był by przechowywany w bazie ansi (Istnieje też inne rozwiązanie przechowywania klucza, jeżeli ansi nie zgodziło by się na to).
Druga część programu służy do odtwarzania wideo wraz z napisami. Wybieramy zaszyfrowane napisy, następnie wideo i wciskamy start, nasze anime odtwarza się wraz z napisami. Oczywiście użytkownik ściągając napisy, w żaden sposób nie ściąga klucza. Klucz byłby pobierany bezpośrednio z bazy danych przez program.
Oczywiście pozostaje wiele kwestii do ustalenia i dużo pracy. Do pierwszej działającej wersji programu pozostało mi zaimplementować łączenie z bazą. Później pozostało by dodawanie funkcji usprawniających działanie i zabezpieczenie programu w jak najlepszy sposób.
Program jest pisany w Javie.
Ze względów bezpieczeństwa nie chciał bym się wdawać w szczegóły działanie programu na ogólnym forum.
Ostatnio edytowany przez pyransc (2013-08-21 13:29:53)
Czy takie zaszyfrowane napisy po pobraniu będzie można sobie otworzyć w Aegisub i coś w nich zmienić?
Czy takie zaszyfrowane napisy po pobraniu będzie można sobie otworzyć w Aegisub i coś w nich zmienić?
Zgaduje, że nie, ponieważ to psuje całe założenie, które sobie wymyślił autor. Edycja w Aegisub to jednoczesna możliwość skopiowania napisów do innego, niezaszyfrowanego pliku I cały misterny plan w pizdu
Minusem takiego rozwiązania byłoby to, że trzeba oglądać w Twoim, dedykowanym odtwarzaczu. Czy będzie on działał niezależnie od posiadanego systemu operacyjnego? Dodatnowo, dla mnie nie istnieje oglądanie z dysku bez MPC Ja wszystko w MPC.
Nie oglądam onlajn!
Jakieś beta-testy będą?
Ty dulowaty userze!
Chciałabyś zostać testerką oprogramowania?
Nie oglądam onlajn!
Klucz byłby pobierany bezpośrednio z bazy danych przez program.
Zapuściłbyś śledzenie ruchu Fiddlerem, przeszukał pobrane dane z serwera i byś miał klucz jak na dłoni. Wiem, bo sam korzystam z danych pobieranych przez serwer i je przetwarzam, by sobie trochę życie ułatwić.
napisy nie beda mogly byc edytowane. tylko autor bedzie mial dostep do nie szyfrowanych napisow. odtwarzanie bedzie sie odbywac przez odtwarzacz zewnetrzny, takie jest zalozenie. testy odbywaja sie na mpc.
beta testy beda, jak pojawi sie stabilna wersja. co jakis czas beda do nich dodawane kolejne osoby.
pyransc napisał:Klucz byłby pobierany bezpośrednio z bazy danych przez program.
Zapuściłbyś śledzenie ruchu Fiddlerem, przeszukał pobrane dane z serwera i byś miał klucz jak na dłoni. Wiem, bo sam korzystam z danych pobieranych przez serwer i je przetwarzam, by sobie trochę życie ułatwić.
nie da sie napisac programu w 100% chronionego. opcja z serwerem i tak wydaje mi sie najbezpieczniejsza. po za tym klucz nie musi byc przechowywany w formie jawnej na serwerze. mozna uzyc dwuch kluczy do szyfrowania i jeden trzymac w programie. jest wiele opcji, jestem otwarty na sugestie.
sorry za brak duzych liter i polskich znakow. jestem w pracy i pisze z komorki.
Ostatnio edytowany przez pyransc (2013-08-21 17:33:53)