Nie jesteś zalogowany.
Może niedługo coś się wyjaśni, ale i tak pewnie będzie trzeba upać wszystko od początku. Miesiąc z głowy. xD
Nie czytałem całego tematu, ale ilość odzyskanych danych zależy od rodzaju uszkodzeń.
Nie czytałem całego tematu, ale ilość odzyskanych danych zależy od rodzaju uszkodzeń.
Przecież to oczywiste?
Pytanie czy Uszkodzeniu doznała tylko elektronika, czy częściowo talerz też, bo jakby talez byl w pełni sprawny to prawie wszystkie dane chyba powinny zostać odzyskane (ale ja sie na tym dokładnie nie znam jak wyglada proces "profesjonalnego" odzyskania danych)
ale ja sie na tym dokładnie nie znam jak wyglada proces "profesjonalnego" odzyskania danych
To po co się wypowiadasz?
1000zł za dysk? Co to za dysk? SSD? Uszkodzony dysk za 1000zł? OVH to jakaś nie poważna firma.
PC: i5 6600k, Gainward Phoenix GTX 970, DDR4 16Gb 3200Mhz.
1000zł za dysk? Co to za dysk? SSD? Uszkodzony dysk za 1000zł? OVH to jakaś nie poważna firma.
Z pozłacanymi talerzami.
Dysk opłacony, czekam na wysyłkę. Zgodnie z fakturą: dysk 400 zł i przesyłka z Francji firma UPS również 400 zł, podane kwoty są kwotami netto.
Tanis napisał:1000zł za dysk? Co to za dysk? SSD? Uszkodzony dysk za 1000zł? OVH to jakaś nie poważna firma.
alfista napisał:Dysk opłacony, czekam na wysyłkę. Zgodnie z fakturą: dysk 400 zł i przesyłka z Francji firma UPS również 400 zł, podane kwoty są kwotami netto.
Z Hongkongu 20 albo 25 zł.
Ostatnio edytowany przez dulu (2013-08-20 18:14:09)
Tą przesyłką to coś pojechali, ciekawy nie było możliwości samemu zamówić kuriera? Wyszłoby o te 300zł taniej.
A co tylko UPS istnieje? Jak wysyłałem paczkę (niewielka, 3kg) do Anglii za pomocą DHL zapłaciłem trochę powyżej 120zł. A przecież Francja i Anglia nie są jakoś daleko od siebie. Dodatkowo przesyłka była już ubezpieczona (chyba do kwoty 500zł ubezpieczenie jest w cenie).
reddd napisał:Tanis napisał:1000zł za dysk? Co to za dysk? SSD? Uszkodzony dysk za 1000zł? OVH to jakaś nie poważna firma.
alfista napisał:Dysk opłacony, czekam na wysyłkę. Zgodnie z fakturą: dysk 400 zł i przesyłka z Francji firma UPS również 400 zł, podane kwoty są kwotami netto.
Z Hongkongu 20 albo 25 zł.
OVH zobaczyło, że frajerowi zależy, to mu walnęli taką cenę. Ciekawi mnie, czy alfi w ogóle poprosił ich o fakturę.
Grono internetowych ekspertów się znalazło... Idźcie sobie w bierki pograć.
Minds are like parachutes. Just because you've lost yours doesn't mean you can borrow mine.
Jakby na fakturze było:
- dysk 400 zł
- przesyłka 50 zł
- koszty operacyjne 350 zł
to byście się lepiej czuli?
Jak dla mnie, to wysyłka dysku z danymi nie leży w zakresie ich usług i mogli najzwyczajniej w świecie odmówić, więc takie koszty wcale mnie nie dziwią.
Zasada jest dokładnie taka sama jak z tak zwanymi tanimi liniami lotniczymi. Podstawowa usługa jest bardzo tania, ale haczyk polega na tym, że płacisz za wszystko inne w tym za coś takiego o czym byś nigdy nie pomyślał, np płatność kartą kredytową jeśli nie jest to karta jedynego zatwierdzonego przez nich banku.
GG: 1677958
Oin:
True..
Xell:
Przeciez to normalna firma, która rozlicza podatki, każdy wpływ na konto jest księgowany i skądś się bierze, pewnie że mam fakturę za to. I jest to standardowa cena ovh, poszukaj sobie w necie, np na angielskim forum gość też pisał o wykupie dysku i cena w funtach to podajże 180.
Dysk już mam, tylko niestety to 3,5cala, a w delegacji jak jestem w robocie to mam tylko lapka, PC w domu, dopiero za tydzień będę mógł podłączyć ten dysk.
alfista -> niepodlaczaj czasem dysku bo mozesz go popsuc bardziej kazda firma odzyskujaca dane oferuje darmowa expertyze, najlepiej z dyskiem odrazu do takiej firmy i oni powiedza co z dyskiem jest nie tak i wtedy bedziesz wiedzial na czym stoisz. Jesli chodzi o dyski w serwerowniach na 99% padnieta jest elektonika, chyba ze pozniej jakis technik rzucal nim jak cegla Przy padnietej elektronice naprawa jest dosc prosta, kupuje sie taki sam dysk i przeklada elektronike, a jak sa uszkodzenia mechaniczne powierzchni talerzy, coz ja za odzyskanie 10 gb danych zaplacilem 1.7 k zlociszy co i tak to bylo niska cena, bo inne firmy chcialy 2.5k
Ostatnio edytowany przez Kilgur (2013-08-23 20:12:57)
ara ara...
coz ja za odzyskanie 10 gb danych zaplacilem 1.7 k zlociszy co i tak to bylo niska cena, bo inne firmy chcialy 2.5k
Już widzę, jak ktokolwiek z grup fansuberskich zapłaci tyle, by odzyskać dane, czy stronę. To ja już wolę zrobić nową.