Nie jesteś zalogowany.
Wczoraj dodałem napisy do 27 odcinka Kingdom!
Zaczyna się ostre starcie!
Po obejrzeniu odcinka zapraszam na Syriuszowy kącik Kingdomowy.
1. Siogun Ei Bi wspomniał dzisiaj o karze za złamanie rozkazu. Była już o tym mowa w tym kąciku.
2. Wspomniany szyk klinowy był już opisywany w tym kąciku.
3. Jeśli chodzi o sam szyk koła/wheel movement (z Japońskiego 輪動; 輪 = koło; 動 = ruch, poruszenie się), nie udało mi się znaleźć zbyt wielu informacji o takim posunięciu. Szczerze pisząc, po raz pierwszy w życiu się z nim spotkałem. Jeśli ktoś miałby dokładniejsze informacje na jego temat, chętnie się zapoznam i umieszczę w kąciku.
Jako bonus
Dodałem napisy do 11 odcinka Log Horizon!
Log Horizon przechodzi ostatnio sam siebie w rysowaniu pięknych dziewczyn(ek)!
Kingdom najprawdopodobniej jutro. Ubieranie choinki potrafi być męczące
Napisy do 28 odcinka dodane! Standardowa notka najprawdopodobniej pojawi się jeszcze dziś.
Odcinek naprawdę wart tego, żeby siedzieć nad nim do czwartej xD
pomysł porzucony a co do odcinka kingdoma 27 jest moc teraz ciekawe czy shin zetnie rin ko ?:
Ostatnio edytowany przez kosiarzz (2013-12-27 01:15:48)
Witam ponownie chciałbym sie dowiedzieć czy byłaby możliwość tłumaczenia Hajime no Ippo 3: Rising bo aktualnie pierwsze 2 odcinki są przetłumaczone a teraz porzucono i po prostu mozna szału dostać ....
Może jeszcze tupnij nogą i załóż z 50 tematów.
No tak, na onlajnach też dzieci płaczą.
Ostatnio edytowany przez bodzio (2013-12-24 00:43:41)
W nocy z niedzieli na poniedziałek dodałem napisy do 28 odcinka Kingdom!
Walka rozkręciła się na całego!
Po obejrzeniu odcinka zapraszam na Syriuszowy kącik Kingdomowy!
Jako bonus
Log Horizon planuję wydać dzisiaj. Jutro Kingdom.
Nie zdążyłem złożyć tutaj życzeń bożonarodzeniowych, więc mam nadzieję, że spędziliście je szczęśliwie nawet bez moich życzeń
W nocy z piątku na sobotę dodałem 12 odcinek Log Horizon!
Najprawdopodobniej jeszcze dzisiaj dodam napisy do Kingdom!
Do zobaczenia!
Właśnie dodałem napisy do 29 odcinka Kingdom!
Dzisiaj bez kącika, ponieważ nie wydarzyło się nic, co wymagałoby naświetlenia jakiegoś tła.
Jako bonus
Wyrobiłem się przed czwartą
Pokaż spoilerhttp://i.imgur.com/HVX5jYQ.jpg
Czy Shin zdoła się jeszcze podnieść?
Ostatnio edytowany przez Sasha1 (2013-12-29 01:19:57)
Orientuje się ktoś, czy syriuszowe tłumaczenie do pierwszego sezonu Kingdoma pasuje do wersji [A-Destiny]?
Tak, pasuje.
Dzięki.
Dzięki, Shasha, poprawiłeś mi swoim komentarzem humor.
Napisy do 13 odcinka Log Horizon już na ANSI!
Kingdom najprawdopodobniej w sobotę lub w nocy z soboty na niedzielę.
Pozdrawiam!
Uznałem, że lepiej posiedzieć nad napisami trochę dłużej i dodać je później, bo to bezapelacyjnie najlepszy odcinek drugiego sezonu (a przynajmniej z tych odcinków, które mieliśmy przyjemność obejrzeć do tej pory). Spokojnie można go porównywać z ostatnim odcinkiem pierwszego sezonu. Dawka emocjonalna jest naprawdę niesamowita.
Przed obejrzeniem warto załatwić sobie pół godziny spokoju. Wyłączyć telefon, powiedzieć wszystkim, że nas nie ma. Po prostu szkoda zepsuć sobie seans.
Niemniej jednak...
Napisy do 30 odcinka Kingdom już na ANSI!
Po obejrzeniu odcinka zapraszam na Syriuszowy kącik Kingdomowy!
Pod względem językowym o wiele łatwiej ukryć tam swoją płeć. Czasowniki nie mają rodzai, więc nie trzeba cały czas pamiętać, by użyć właściwej formy. W związku z tym po sposobie mówienia nie za bardzo dałoby się rozpoznać płeć Kyou Kai. Są pewne słowa i zwroty charakterystyczne dla dziewczyn, ale spokojnie można się obyć bez ich używania.
Dzisiaj bonus, na który wyczekiwałem już od dawna.
Ciekawostka: wypisałem tylko główne role i to nie wszystkie!!!
Hikasa Youko wykonuje również pierwszy ending do anime Shingeki no Kyojin. Utsukushiki Zankokuna Sekai, (bo o tę piosenkę chodzi) jest utworem, od którego piosenkarka zaczęła swoją solową karierę.
Kanał Youtube - Anime Pony Canyon umieszcza krótkie wersje piosenek różnych wykonawców (między innymi właśnie Hikasy Youko). Nie mogę się doczekać płyty!
Dla zainteresowanych od razu podam linki do krótkich wersji piosenek (wraz z teledyskami):
Utsukushiki Zankokuna Sekai (fragment wykorzystany również w endingu Shingeki no Kyojin)
Wszystkich tak zwanych "character songs" (czyli piosenek wykonywanych tak jakby ustami granej postaci) nie będę wymieniał. Hikasa Youko ma ich mnóstwo już chociażby jako Akiyama Mio i bardzo łatwo je znaleźć.
To chyba wszystko.
Tak, jestem Jej fanem
jestem świeżo po obejrzeniu odcinka kingdoma i log horizonta jest moc bardzo dobry odcinki w szczególności odcinek 30 kingdom-a porównywałbym go jak syriusz powiedział do ostatniego odcinka 1 sezonu czekam oczywiście na kolejne mam nadzieje ze będzie co najmniej 5 sezonów jak nie lepiej:)
jestem świeżo po obejrzeniu odcinka kingdoma i log horizonta jest moc bardzo dobry odcinki w szczególności odcinek 30 kingdom-a porównywałbym go jak syriusz powiedział do ostatniego odcinka 1 sezonu czekam oczywiście na kolejne mam nadzieje ze będzie co najmniej 5 sezonów jak nie lepiej:)
Matko przenajświętsza!
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2014-01-06 14:10:05)
Napisy do 14 odcinka Log Horizon już na ANSI!
Dość sporo tłumaczenia i nowych określeń w odcinku. Wydaje mi się, że wszystko jest wytłumaczone dość jasno i nie będzie żadnych problemów ze zrozumieniem (czy też większych problemów niż powinny być).
Kingdoma spodziewałbym się późną nocą.
Pozdrawiam!
Dodałem napisy do 31 Kingdoma. Zwyczajowa notka pojawi się jutro. Pozdrawiam!
Tym razem będzie to spoiler na temat 31 odcinka.(Czyli zgodny z regulaminem.)
Ostatnio edytowany przez Zbrojmistrz (2014-01-12 14:35:32)