Nie jesteś zalogowany.
A ja mam małe pytanie odnośnie napisów w .ansi do pierwszego odcinka: nie dałoby się umieścić tej wstawki odnośnie Kreskówki wyżej, podobnie jak wstawki o Shindenie i Animeon, czyli w formie przesuwającego się u góry ekranu napisu, albo chociaż zmienić kolor czcionki i dodać ruch napisu, by owa "informacja" nie zlewała się z dialogami? ;P Nie wiem, czy to jakiś mały błąd w skrypcie, czy też tak miało być celowo, ale trochę mało komfortowo ogląda się to anime, kiedy przez ok. 1/3 czasu trwania odcinka każde zdanie kończy się frazą "z kibla"... ;P
Pokaż spoiler
Dunno, w moim skrypcie wszystko jest tak, jak trzeba - czyli wstawki na górze. Może się coś zwaliło przy konwersji, może Ty masz coś zwalone. Nie odpowiem Ci.
Ostatnio edytowany przez Besamir (2014-01-20 22:27:08)
Hostile, mam to samo. Pisałem o tym, ale szlachta usunęła posta z tą informacją.
Dunno, w moim skrypcie wszystko jest tak, jak trzeba - czyli wstawki na górze. Może się coś zwaliło przy konwersji, może Ty masz coś zwalone. Nie odpowiem Ci.
Dla pewności pobrałem napisy po raz trzeci i dalej jest to samo. Pozostałe wstawki są na swoim miejscu, w drugim odcinku też już wszystko gra, tylko ta jedna informacja o Kreskówce z pierwszego epka sprawia takie problemy ;P
A ja nie mam żadnych wstawek, wczytując napisy i się zastanawiam, jakim cudem.
Widocznie jesteś wyjątkowy dla Besa
Ty dulowaty userze!
Dobra, u mnie wszystko działa. Morał z tego taki, że od trzeciego odcinka nie będzie *.ansi.
Bodzio walczy z onlajnami, więc program traktuje go jak kumpla i nie pokazuje mu takich rzeczy.
Dobra, u mnie wszystko działa. Morał z tego taki, że od trzeciego odcinka nie będzie *.ansi.
Trudno, to sam sobie będę tłumaczył ;P
Tak na dobrą sprawę, jeśli nie są w stanie zakosić napisów w ansi i nie są w stanie nagrać frapsem, to po co wstawki?
Ty dulowaty userze!
Tak na dobrą sprawę, jeśli nie są w stanie zakosić napisów w ansi i nie są w stanie nagrać frapsem, to po co wstawki?
Ponieważ napisy na razie są kompatybilne wstecz - więc także z programem bez wykrywacza frapsów.
A, no to lipa.
Ty dulowaty userze!
Jeżeli do konwertowania i odtwarzania napisów użyto wersji 0.8.5.20 to nie widzę możliwości żeby coś było nie tak. Tym bardziej że napisy się wyświetlają, ale nie w tym miejscu co trzeba .
Chyba że wina leży po stronie samego VLC. Także Besamir jak możesz to sprawdź jak wygląda odtwarzanie w VLC tych napisów. Jeżeli jest ok, to poprosił bym przesłanie mi suba na pm, możliwe że dużo by mi to na przyszłość pomogło i wyjaśniło.
Czym się różni wstawka z pierwszego epka od drugiego?? Jak byś mi mógł wysłać oba suby by było jeszcze lepiej.
Ostatnio edytowany przez pyransc (2014-01-21 01:18:33)
W pierwszym poście nowa wersja *.ansi do pierwszego odcinka. Sprawdźcie, czy teraz Wam śmiga. Okazało się, że w bodziowych wstawkach nie został domknięty jeden tag move. W aegi czy MPC taki efekt dalej wyświetla się prawidłowo (przynajmniej u mnie), ale przy konwersji na ansi cały tag zostaje wycięty. Nie wiem jednak, czy to wina samego VLC jako takiego, czy też konwertera.
O, teraz jest super, dzięki
Jakiej grupy odcinek pobrać? By pasował do kryptoansi?
Hint: sprawdź sobie nazwę pliku ansi.
Hint: sprawdź sobie nazwę pliku ansi.
Dzięki. Niby oczywiste rozpakować plik...^^
Trzeci odcinek rozesłany.
Dzięki bardzo za wszystkie dotychczas wysłane epy.
W 3 odcinku na 8;45 rzucił mi się (chyba) błąd: "rzeczą". Powinno chyba być rzeczom, tak?
@UP
Ta, wkradł się pokemon, ale chyba nie będzie mi się chciało upać tego jeszcze raz. xD