Nie jesteś zalogowany.
Marmalade Boy: 41
Marmalade Boy: 42
Urusei Yatsura 187 - odcinek wybitnie szkolny, bo o człowieku-ściądze i mądrej zasadzie, że nazwisko nie znaczy, iż wiesz wszystko.
Nie bądź zbyt hardy, życie krótko trwa,
A los twój marny, co przeznaczył, to ci da.
Nie bądź zbyt hardy...
"Makbet", akt IV, scena pierwsza.
Ciemna jaskinia. W pośrodku wrzący kocioł. Grzmot i błyskawice. Trzy czarownice przy kotle.
Innymi słowy - Urusei Yatsura 188.
Ostatnio edytowany przez slymsc (2014-02-28 18:48:26)
Nie bądź zbyt hardy...
Urusei Yatsura 189
Życie pedagoga ma swe cienie i blaski. Dla profesora Onsena głównie to pierwsze, więc robi wszystko, żeby jakoś postawić na swoim. Przeto opracowuje śmiały plan, który ma na celu ukrócić swawolę jego największych wrogów - uczniów.
Operacja "Wizytacja Domowa" trwa, więc uważajcie, bo mogą zapukać także do waszych drzwi, a nikt nie zna dnia ani godziny.
Nie bądź zbyt hardy...
Szkolnych perypetii ciąg dalszy, bo w Urusei Yatsura 190 tematem przewodnim jest siedzenie w kozie.
Nie bądź zbyt hardy...
Gratuluję ukończenia Urusei Yatsura. 195 odcinków... Mistrzostwo.
marek2fgc napisał:Gratuluję ukończenia Urusei Yatsura. 195 odcinków... Mistrzostwo.
194. nie ma. Jeszcze nie ukończył
Yyy... nie?
http://animesub.info/szukaj.php?ID=49163
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2014-04-06 17:36:44)
Koniec i bomba, kto oglądał ten trąba!
Po prawie sześciu latach przyszedł w końcu czas, by pożegnać serię telewizyjną Urusei Yatsura. Ostatnie odcinki: 191, 192, 193 i 195 trafiły właśnie na ANSI.
Dziękuję wszystkim zaangażowanym ludkom, zwłaszcza Sagiri, która praktycznie wzięła na klatę 3/4 korekty.
PS.
Uprzedzając pytania - nie wiem, czy i kiedy ewentualnie zająłbym się dorobieniem reszty świata UY. Pozostały OVA i filmy, ale w tej chwili bliżej mi do oficjalnego zniknięcia czy też chwilowego odsapnięcia od fansubingu. Po prostu nie mam pojęcia, jak to finalnie wyjdzie.
Nie bądź zbyt hardy...
Po prawie sześciu latach przyszedł w końcu czas, by pożegnać serię telewizyjną Urusei Yatsura.[...]
Dziękuję wszystkim zaangażowanym ludkom, zwłaszcza Sagiri, która praktycznie wzięła na klatę 3/4 korekty.
Wielkie dzięki za wspaniałe tłumaczenie starego dobrego animu...
Uprzedzając pytania - nie wiem, czy i kiedy ewentualnie zająłbym się dorobieniem reszty świata UY. Pozostały OVA i filmy, ale w tej chwili bliżej mi do oficjalnego zniknięcia czy też chwilowego odsapnięcia od fansubingu. Po prostu nie mam pojęcia, jak to finalnie wyjdzie.
Trzymamy kciuki. Mały urlopik i do dzieła...
Genuine Lifelike Individual
A ja jestem przerażony, jeśli slymsc postanowi zniknąć bo to on utrzymuje jeszcze przy życiu moje ukochane anime. Oczywiście zrozumiem i uszanuję jego decyzję, jeśli powie pass. Bez wazeliny! Wiem, że każdy ma swoje obowiązki i różnie chce się wygospodarować czas wolny. Serce jednak mi się kraja i modlę się (dosłownie!) od dawna, by udało się skończyć projekt "Hajime no Ippo". Tym bardziej, że już naprawdę prawie końcówka. Zarówno nową serię, która ostatnio nawet ruszyła z kopyta i pojawiają się w miarę regularnie nowe hardki (już mamy 10 na 25 odcinków), ale również cholernie zależy mi na wykończeniu starej.
Aktualny status to 63/76 i brakuje dwóch filmów OVA (Champion Road i Mashiba vs Kimura). Mamy zwykłe napisy txt bez efektów. Marzy mi się komplet od Kuruoshii Anime wypalony na płytkach i zrobiony w tej czcionce, która dla mnie stała się już znakiem firmowym tej serii.
Druga seria New Challenger jest pięknie dopieszczona w .ass. Ewentualnie można byłoby kiedyś zrobić hardki, ale jak ich nie będzie, to nie będę płakał
Trzymam kciuki i mocno kibicuję grupie, oby się udało!
Już to pisałem, ale napiszę raz jeszcze: Jeśli tylko można jakoś pomóc, to w miarę możliwości oczywiście pomogę. Niestety nigdy nie tłumaczyłem na takim poziomie z efektami :/
Przedstawiać Mushishi chyba nie trzeba. A dla tych, co jeszcze nie widzieli, to napiszę, że jest to bezpośrednia kontynuacja pierwszego sezonu, jednakże wybór kolejności serii nie ma jakiegokolwiek znaczenia ze względu na charakter tego anime. Poniekąd nawet w pierwszej serii chronologia historii z mangi nie została zachowana. Zatem tych, co już widzieli Mushishi, jak i tych, co nie, zapraszam do oglądania.
Link do softa:
Mushishi S2 (01) - Uczta na skraju lasu
Na załączonym obrazku macie przedsmak tego, co was czeka. Czyli historia tajemniczej sake.
Dla zainteresowanych Ippo:
Irytują mnie strony tego typu, do tego to jakiś Rosyjski z dupy hosting, dlatego daruję sobie pobieranie.
Co was skłoniło do takiego sposobu udostępniania?
A jaki polecisz hosting?
Im mniej muszę klikać przy pobieraniu czegoś tym lepiej. Ten Rosyjski hosting na dzień dobry każe użytkownikowi klikać w jakieś reklamy.
Możesz spróbować z Mega lub Mediafire. Nie wiem jakie są twoje priorytety przy wyborze hostingu dlatego ciężko mi jest coś polecić.
A dlaczego nie udostępnicie tego na animesub?
Edit: Dobra widzę że na ansi już jest, także nie było tematu.
Ostatnio edytowany przez pyransc (2014-04-10 10:15:58)
Napisy:1 ep Mushishi
Alternatywny link do softa: Mega
Edit: Link poprawiony.
Ostatnio edytowany przez olek_mi (2014-04-10 13:53:14)