Nie jesteś zalogowany.
Zasad to ja znam tyle, co ze starych, amerykańskich filmów (wtedy to dobre robili).
Najwyżej poczytam przed rozpoczęciem seansu.
Dzięki za szybką odpowiedź.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Uchuu Kyoudai , ujawniono zarys fabuły filmu http://www.animenewsnetwork.com/news/20 … s-revealed
Ghost in the Shell Arise flash anime http://www.animenewsnetwork.com/news/20 … t-streamed
Zapowiedziano drugi sezon Yahari Ore no Seishun Lovecome wa Machigatte Iru.
@up
Można się było tego spodziewać, w końcu to kawał porządnego animu
Zastanawiam się tylko, co z materiałem. Pierwszy sezon pokrył +/-6 tomów nowelki, a w tym miesiącu ma wyjść 9 tom.
@up
Można się było tego spodziewać, w końcu to kawał porządnego animu
Zastanawiam się tylko, co z materiałem. Pierwszy sezon pokrył +/-6 tomów nowelki, a w tym miesiącu ma wyjść 9 tom.
To co zwykle jest w takim przypadku w drugim sezonie - fillery. Raczej wątpię, by komedię (trudno określić dokładnie to, co tam się dzieje) przeciągali, chyba że dalej już nie jest do śmiechu.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2014-04-15 22:33:20)
Dochodzą jeszcze cztery tomy opowiadań, więc pewnie z tego wyciągną brakujący materiał.
GG: 1677958
Taimadou Gakuen 35 Shiken Shoutai - anime na podstawie LN
http://www.moetron.com/2014/04/15/taima … announced/
Persona 3 the Movie 2: Midsummer Knight’s Dream - PV
http://www.moetron.com/2014/04/15/perso … latest-pv/
Po drugim odcinku No Game No Life można już to śmiało stwierdzić - czarny koń tego sezonu.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
@marek2fgc
Ja tam tej serii nawet za komedie nie uznaję. Kurcze, czy tam właściwie jest gdzieś romans, samych maślanych oczu jednego bohatera w kierunku drugiego bym za to nie uznał.
@Kamiyan
Gdzie tam, to było wiadome od dawna, że jeżeli nic nie skopią, to będzie jedno z najlepszych animu sezonu. Chociaż sam jestem zaskoczony realizacją, oczywiście na plus. Te tła z wzorami na obliczenie prawdopodobieństwa mmmm, taki szczegół, a cieszy. Dobry op i z oglądanych serii sezonu najlepszy ex aequo z Black Bullet ending. Dobór seiyu, tu też nie zauważyłem wpadek. Fabuły i postaci nie oceniam, bo już znałem.
BB, MKnR, No Game No Life, Nanana i Jojo, moje top 5 sezonu
Hitsugi no Chaikia ep 2 - strzelające loli to jest to.
Z niecierpliwością wyczekuję kolejnych odcinków.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Drugi sezon Kin-iro Mosaic w trakcie tworzenia.
Na początku tygodnia, na stronie magazynu Miracle Jump pojawiły się krótkie animacje one-shotów, które zajęły 2 i 3 miejsce w "Miracle Comic Prize":
#2 "Moonrakers" autorstwa Seiji Ebina
#3 "Meisou! Underworld" autorstwa Motoi Tanaka
Nie wiem, czy gustujesz w takich tytułach, ale Isshuukan Friends jest jak do tej pory całkiem przyjemne - może trochę rozckliwia, ale niesie ze sobą ciepły ładunek pozytywnych emocji i czas dość szybko zlatuje na odcinkach, choć nie dzieje się zniewalająco dużo. Strona artystyczna też fajna, taka dość minimalistyczna z łagodną paletą barw.
Haikyuu wygląda na ciekawą sportówkę-shonena i chyba nawet więcej będzie w tym tego pierwszego niż np. w Kuroko no Basket.
Mushishi supcio, ale tego tłumaczyć chyba nie muszę (chociaż pierwszy odcinek trochę mnie przestraszył, wcale nie był tak dobry, następne dwa już wysoki poziom).
W Black Bullet się dużo dzieje, fajny pomysł na świat mają (chociaż niezbyt oryginalny), ot animu wypełnione akcją i pewnie niedługo się okaże, że również różnymi większymi lub mniejszymi głupotkami. Można obejrzeć, jak dla mnie ciekawiej się zapowiada niż Mahouka.
Jojo's Bizarre Adventure 2012, a potem kolejny sezon, który obecnie leci.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2014-04-24 21:49:35)
Powiecie mi, co z tego sezonu jest fajnego?
Bardzo dobre pytanie. Sam chciałbym się dowiedzieć, gdyż codziennie no-lajfie w ESO po średnio ponad 10 godzin dziennie, a animca nie oglądałem od miesiąca (o maj gad, w pyte, jak to szybko zleciało ). Niestety (lub stety) bez animca nie da się wyżyć, więc bardzo chciałbym poznać jakieś 3-5 tytułów z obecnego sezonu, które bym sprawdził i zadecydował, co zrobię dalej. Gatunki mogą być różne, choć mile widziane głównie akcja, romans, fantasy lub jakaś zacna komedyjka.
Triforce tego sezonu stanowi Jojo, Mushishi i Ping Pong.
Można również sprawdzić Sydonię, o ile zdoła się przetrawić nie najwyższych lotów animację. Przynajmniej dzięki serialowi wzrosło zainteresowanie i po półrocznej przerwie wznowiono tłumaczenie mangi.
Jesienią ujrzymy adaptację LN Amagi Brilliant Park w wykonaniu Kyoto Animation.
Chciałeś chyba napisać: "Amagi Brilliant Park ukaże się jesienią".
Uwaga, fani prac Shoji Gatoha! KAni zapowiedziało ekranizację jego LN, którą jest...
Pokaż spoiler fanfaryMoe o parkach rozrywki. Wy chyba nie liczyliście, że po raz pierwszy od lat KAni może stworzyć jakieś nadające się do oglądania anime, prawda?
Tak, wiem, czepiam się. Ale szlag mnie trafia jak widzę informacje o tym czymś... Naprawdę nie wiem, co przyszło Gatohowi do głowy, żeby napisać coś takiego.