Nie jesteś zalogowany.
Mi anime bardzo się podoba (ostatnie odcinki po prostu świetne) mam nadzieję, że zrobią kolejną serię.
SC II LotV *** "I love it when a plan comes together" -- Hannibal Smith *** Pesymista to dobrze poinformowany optymista *** Punch first ask questions while punching - Vi ***
Mi również się podoba ten sezon, ale pominięcie tamtych podbojów trochę mnie boli, bo z chęcią bym kilka z nich zobaczył.
No i za nami ostatni odcinek trzeciej serii...
Szczerze powiedziawszy, to nawet wyszedł in ten sezon. Oczywiście trochę szkoda tych pominiętych podbojów, jednak z drugiej strony, lepszy rydz niż nic .
Chociaż mogliby się pokusić o OVA z podbojami nosicielek bogini - jak w przypadku Tenri.
Obejrzałem ostatnio The World God Only Knows - Goddesses Arc i uważam, że III sezon był lepszy niż dwa poprzednie, ale ostatnie odcinki to jakaś żenada. Do pierwszych 10 odcinków nie mam prawie żadnych zastrzeżeń, ale to późniejsze zmarginalizowanie fabuły (wątek bogiń, złych dusz, mieszkańców starożytnego piekła i innych niewyjaśnionych kwestii), scen akcji (walka z Rune) i zastąpienie tych elementów jakimiś miłosnymi głupotkami było bardziej niż trochę irytujące. Nawet nie powiedzieli dlaczego Dianie
III sezon jako jedyny dawał szansę na lepszą fabułę i poważniejsze wydarzenia, a nie tylko ciągłe randki czy inne luźne sceny, więc tym bardziej jestem zawiedziony tym co zrobili.
Zresztą samo zakończenie było już totalnie beznadziejne (zarówno odnośnie głównego bohatera jak i tamtej dziewczyny). A ta zła dziewczynka (Rune) pojawiła się na samym początku anime, a potem dopiero w końcowych odcinkach. Czyli przez większość czasu chyba wyparowała, a razem z nią jakakolwiek fabuła, o której przypomniano sobie dopiero blisko końca tej 12 odcinkowej serii, a mimo to ostatnie odcinki praktycznie w całości poświęcono na jakieś kompletne idiotyzmy, maksymalnie żałosne scenki i zachowania (owszem były zabawne, ale nie powinny zastępować poważniejszych wątków).
Mimo, że I i II sezon były schematyczne bo ciągle to samo i to samo to jednak nie przeginali z idiotyzmem scen.
Oczywiście mimo tych wad to III sezon był nadal bardzo dobry, gdyż większość odcinków okazała się ciekawa i niesamowicie zabawna. Pod względem komediowym niektóre sceny były wprost perfekcyjne (chociażby odnośnie Shiori).
Jednak nigdy bym się nie spodziewał, że III sezon zostanie aż tak zepsuty i niestety z tego powodu nie pozostawia zbyt dobrych wrażeń.
Zmarginalizowano zarówno wcześniej podbite dziewczyny, boginie jak i całą fabułę, a na pierwszy plan wysunięto randki, problemy miłosne i podbijanie nowych dziewczyn na podstawie wiedzy z gier randkowych (nie było ani jednego odcinka, w którym ten element nie był najważniejszy). Wszystko inne (możliwość zagłady świata, walka piekła z niebem, boginie) to jakby tylko dodatek.
8/10
Z postaci to w III sezonie bardzo fajna okazała się Hakua (wreszcie dało się ją polubić), a Elsie super sprawdziła się jako idolka i muszę przyznać, że ten pomysł był świetny (można było od niej odpocząć:).
Zawiodłem się. Liczyłem na szczere wyjaśnienia względem wszystkich dziewczyn, a tu zonk, bo nie koniecznie je wszystkie pokazali...
To też by się przydało. Wiele istotnych rzeczy zostało całkiem pominiętych.
Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2014-04-19 14:34:14)
No to prawda czytałem mangę po angielsku obecnie mam przerwę a wiem, że dalej wychodzi. Anime mi się osobiście bardzo podobało tylko właśnie szkoda, że pewne podboje pominęli itd no ale może jakieś ovki uzupełniające wydadzą czy coś w tym stylu no i mam nadzieję, że będzie 4 sezon ;]
SC II LotV *** "I love it when a plan comes together" -- Hannibal Smith *** Pesymista to dobrze poinformowany optymista *** Punch first ask questions while punching - Vi ***
Nie, manga już nie wychodzi .
Faim chciał napisać zakonczyła, ale zakończenie mu się nie spodobało.
Ostatnio edytowany przez Xandros (2014-04-19 19:39:10)
Jak dla mnie pominięcie podboi nie było prawie żadną wadą. Ważne, że w I odcinku pokazali ich skrót.
Wiem, że manga jest zakończona to może zobaczę co jest dalej.
Z mangaupdates wynika, że anime zakończyło się na 189 rozdziale (19 tom), a wszystkich jest aż 26.
http://www.mangaupdates.com/series.html?id=27467
Szkoda bo zakończenie jak pisałem było beznadziejne. Miałem takie dziwne wrażenie jakby całe ostatnie odcinki były zmyślone, czyli niezgodne z mangą. Po prostu stanowcza większość serii była świetna lecz potem wszystko stało się jakieś absurdalne, a prawie całkowite pominięcie ostatecznej walki (boginie vs demony) to dopiero dno. Zresztą najpierw był idiotyzm polegający na tym, że podrzędne demony
No i walka
Nie po to się robi fabułę (i to ciekawą), żeby ją marginalizować.
Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2014-04-19 21:36:05)
Faim chciał napisać zakonczyła, ale zakończenie mu się nie spodobało.
Nie tylko jemu... Szkoda, że skasowali serię, ale bądźmy szczerzy, ostatni arc był
Od razu po obejrzeniu obawiałem się, że to faktycznie koniec (byłem prawie pewien), ale na szczęście jest jeszcze szansa na IV sezon anime.
Prawdę mówiąc zostałem zmylony bo zakończenie III sezonu wyglądało naprawdę jak kompletne zakończenie.
Najlepsze będzie takie zakończenie jak wszyscy będą zadowoleni bo nie spodziewam się po tym anime (to nie pasowałoby) czegoś smutnego czy dramatycznego. Przecież największą zaletą tej serii jest właśnie humor (w III sezonie zaczęła się jakaś fabuła, ale została uznana za coś bardzo mało istotnego).
Mangę skasowano przez słabą sprzedaż, więc nie ma żadnych szans na 4 sezon anime.
Mangę skasowano przez słabą sprzedaż, więc nie ma żadnych szans na 4 sezon anime.
To oficjalna informacja, że nie będzie 4 sezonu? Jeśli tak to bardzo źle. Z drugiej strony jakoś mnie to nie dziwi, gdyż owszem pod względem komediowym było świetnie, ale samo anime (manga) nie oferowało prawie żadnej fabuły, a zarazem było praktycznie bez fanserwisu (wystarczy porównać do To-Love-Ru Darkness). W dodatku prawie ciągle ten sam schemat (podbijanie różnych dziewczyn).
Również same dziewczyny były mało co ciekawe, gdyż na pierwszym planie pojawiały głównie proste i schematyczne tsundere (Chihiro i Haqua). Brakowało innych ciekawszych charakterów (Diana też co prawda zachowywała się jak tsundere, ale ją bardziej polubiłem).
Co ciekawy główny bohater był fajniejszy i ciekawszy niż otaczające go dziewczyny (a to bardzo rzadkie zjawisko).
a zarazem było praktycznie bez fanserwisu
Że niby to jest wada?
Że niby to jest wada?
Dla niektórych wada, a dla niektórych zaleta. Nie wiem jakich japońskich fanów jest większość, ale podałem również kilka innych możliwości odnośnie tej słabej sprzedaży.
Natomiast jeśli chodzi o mnie to było trzeba przeczytać dokładnie moją opinię na tej stronie to byś wiedział co najbardziej mnie zawiodło.
Przejrzałem kilkanaście rozdziałów mangi dziejących się po zakończeniu III sezonu i stwierdzam, że na to właśnie cały czas czekałem, czyli ostateczne rozstrzygnięcia i wyjaśnienie kto jest kim i o co w tym wszystkim chodzi. Muszę przyznać, że jakby powstało anime na ich podstawie to na pewno byłby to najlepszy sezon.
jakby powstało anime na ich podstawie to na pewno byłby to najlepszy sezon.
Tyle że się ciągnął jak flaki z olejem.
Imho boginie były najlepszym rozdziałem.
Może jednak kiedyś anime powstanie przynajmniej mam taką cichą nadzieję ;]