Nie jesteś zalogowany.
Uznajmy, ze arc z boginiami był ostatni i zapomnijmy o istnieniu tego następnego... Szkoda tylko, że 3 sezon przeskoczył najlepsze podboje w serii, teraz już ich nigdy nie zobaczymy :/
Może jednak kiedyś anime powstanie przynajmniej mam taką cichą nadzieję ;]
Mangę skasowano, a więc nie ma najmniejszej szansy na kolejny sezon animca. Poza tym nie ma co ekranizować, chyba że cofnęliby się do pominiętych podrywów.
Ostatnio edytowany przez Sacredus (2014-04-26 19:04:32)
Sacredus mangę skasowano czy zakończono?
Przyznam że kiedy skończyły się podrywy to mangę czytałem tylko wtedy gdy mi się wybitnie nudziło (coś jak ostatnie chaptery rosario)
Poza tym nie ma co ekranizować, chyba że cofnęliby się do pominiętych podrywów.
Jest mnóstwo rozdziałów do ekranizacji i to tych najlepszych, a nie tylko ciągłe podboje różnych dziewczyn.
mangę skasowano czy zakończono?
Manga jest w całości, a zakończenie jest całkiem fajne.
Przyznam że kiedy skończyły się podrywy to mangę czytałem tylko wtedy gdy mi się wybitnie nudziło (coś jak ostatnie chaptery rosario)
Zależy co kto lubi. : ) Jak dla mnie podrywy też były fajne, ale chciałem żeby to się wreszcie skończyło, gdyż miałem dosyć tego rozciągania. Liczyłem na to, że fabuła i wszystkie tajemnice zostaną wyjaśnione. A niestety III sezon znowu mnie zawiódł pod tym względem.
Mimo wszystko mam nadzieję na IV sezon (nawet jeśli mała szansa).
Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2014-04-26 20:12:55)
Manga jest w całości, a zakończenie jest całkiem fajne.
Pytaniem jest czy zakończono mangę ponieważ autor tak chciał czy może po prostu mu powiedzieli, manga za mało popularna skończ ją w 10 rozdziałów
Skasowana przez słabą sprzedaż - nie dziwi mnie to, też bym nigdy nie kupił tomów z ostatnim arciem (niech to, że tomowi się podoba będzie ostrzeżeniem).
Sprzedaż ostatnich 4 tomów:
The World God Only Knows 21 - 71,164 (charted for 2 weeks)
The World God Only Knows 21 [Magical ☆ Star Kanon 100%] Combination Limited Edition - 53,361
The World God Only Knows 22 - 104,537 (charted for 2 weeks)
The World God Only Knows 23 - 145,072 (charted for 2 weeks)
The World God Only Knows 24 Limited Edition - 38,007
The World God Only Knows 24 - 57,784
Ostatnio edytowany przez Sacredus (2014-04-26 20:57:55)
Sacredus a możesz napisać dla kontrastu jaka była wcześniej? Lub przynajmniej jaka jest uważana za dobrą? Takie suche liczby nic nie mówią
Bardzo różnie. 7 tom tuż przed zapowiedzią 1 serii anime sprzedał się w 90k i tak jak teraz przeglądam rankingi to seria w utrzymywała mniej więcej taki poziom... W sumie mogłem się pomylić i skasowali ją przez rankingi (nikt chyba mi nie powie, że takie zakończenie było planowane).
Ostatnio edytowany przez Sacredus (2014-04-26 21:19:20)
Sądzę, że powstanie IV sezonu zależy głównie od sprzedaży tego III (ale nawet słaba sprzedaż, nie przekreśla definitywnie kontynuacji).
W ogóle bym do tej mangi nie zaglądał, ale zakończenie anime było zdecydowanie najgorsze ze wszystkich sezonów.
Dlatego świetnie jakby zekranizowano do końca mangę, gdyż następne rozdziały są najciekawsze.
Oczywiście można zawsze narzekać i być czymś zawiedzionym, ale i tak lepsze to niż ciągłe podboje.
Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2014-04-28 20:22:26)
Przejrzałem wreszcie dosyć dokładnie rozdziały mangi dziejące się po zakończeniu III sezonu anime, więc teraz mogę na pewno powiedzieć, że powstałby z tego najlepszy sezon anime. Są zarówno rewelacyjne scenki humorystyczne różnego rodzaju (np jak boginki rozmawiały razem o Keimie i inne z całkiem nowymi postaciami) jak i poważne (również krwawe) sceny. Zdecydowanie mocniejsze niż jakiekolwiek we wcześniejszych sezonach.
Poniżej mały przykład.
Również śmierć
Jeśli chodzi o czas to akcja rozdziałów toczy się głównie
Wreszcie są wyjaśnienia tego co najważniejsze, czyli odnośnie Dokuro (kim naprawdę jest) i Nikaido (też duże zaskoczenie). Również świetnie pokazali ostatnie sceny z Lune.
Do zakończenia także nie mam żadnych zastrzeżeń, gdyż jest chyba najlepsze z możliwych.
Ogólnie mogę napisać, że w tych rozdziałach są zdecydowanie najpoważniejsze sceny, najciekawsze wyjaśnienia, a dodatkowo wiele nowych postaci, których wcześniej w ogóle nie było. No i oczywiście świetne scenki humorystyczne.
Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2014-04-29 13:44:14)