Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Yuuki Hase bardzo pragnie zaprzyjaźnić się z koleżanką z klasy, Kaori Fujimiyą, która zawsze trzyma się na uboczu i wygląda jakby nie miała żadnych przyjaciół. Gdy wreszcie to mu się udaje, okazuje się, że Kaori w każdy poniedziałek traci wspomnienia dotyczące jej przyjaciół. Yuuki, niezrażony tą małą przeszkodą, każdego tygodnia stara się z nią na nowo zaprzyjaźnić...
Jedno z lepszych tytułów tego sezonu, więc wypadałoby założyć osobny temat.
Koniec najnowszego odcinka bardzo przewidywalny, ale czy to źle? W końcu mamy okazję rozwinąć sprawę przeszłości Kaorii.
Próbowałem oglądać, ale coś nie mogę przebrnąć przez pierwszy epek.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Mammoth, co prawda ef: A Tale of Memories. nie oglądałem - a raczej mi nie podeszło - to chyba nie jest to podobne .
W jednym i drugim anime jest motyw utraty pamięci i prowadzenia przez dotkniętą osobę pamiętnika, więc jak najbardziej są one do siebie podobne, nawet bardzo.
Ostatnio edytowany przez difer (2014-06-02 16:38:06)
Serio był tam taki motyw? Całkiem możliwe, bo widziałem ze dwa odcinki - ale mam wrażenie, że klimat był zupełnie inny .
Dokładnie, był tam taki motyw. A dziwne, że Ci anime nie podeszło ;]
W ogóle, to wątek z tą dziewczyną - http://myanimelist.net/character/4689/Chihiro_Shindou
I z tego co pamiętam ona traciła pamięć o wszystkim co wydarzyło się przez te 24h. A jak to jest w tym anime, bo jakoś zapominanie o przyjaciołach niespecjalnie mnie zachęca do jego oglądania.
@Down:
Może źle sformułowałem pytanie.
Czy poza tym zjebanym motywem zapominania o przyjaciołach(a nie o wszystkim) opłaca się oglądać te 12 odcinków, czy nie? Czy jest w tej serii coś więcej?
Ostatnio edytowany przez Gerard (2014-06-02 19:57:05)
I z tego co pamiętam ona traciła pamięć o wszystkim co wydarzyło się przez te 24h. A jak to jest w tym anime, bo jakoś zapominanie o przyjaciołach niespecjalnie mnie zachęca do jego oglądania.
Tylko że już o tym napisałem.
Tylko że w EF traciła pamięć po 24h.
A odpowiedź na twoje pytanie padła w pierwszym poście.
Kaori w każdy poniedziałek traci wspomnienia dotyczące jej przyjaciół.
Anime bardzo fajne, ciekawe, podoba mi się. Brakuje mi tu trochę romansu. Mogłoby go być tu ciut więcej. Było kilka interesujących sytuacji, ale brak jakiejkolwiek reakcji ze strony Kaori wszystko psuje.
Strony 1