Nie jesteś zalogowany.
Po 1 epku mogę go podsumować tak. Spoiler zawiera mini opis 1 odcinka
Animacja ujdzie, nie jest ani straszna ani ładna [przeciętniak]. Muzyka tak samo. Jak masz czas na to oglądnij sam i zdecyduj czy ci seria podpasi. Dla mnie rewelacji nie ma
Ostatnio edytowany przez max-kun (2014-10-06 23:19:26)
(...)Animacja ujdzie, nie jest ani straszna ani ładna [przeciętniak]. Muzyka tak samo. Jak masz czas na to oglądnij sam i zdecyduj czy ci seria podpasi. Dla mnie rewelacji nie ma
Właśnie jestem po tym pierwszym odcinku i dlatego pytam. Dupy nie urywa teraz, ale, jak to fantasy, może wszystko się zmienić. No nic, trzeba samemu poszukać. Może na Baka będzie.
http://i.imgur.com/u3X28Iy.png
W przyszłym roku może zapowiedzą coś jeszcze*. Innymi słowy, dalej nic ciekawego w temacie. Poza tym, nie sugeruj się tak starymi newsami, szczególnie jeśli mowa o tym trollu (Mikim - edytorze Indexa).Pokaż spoiler *Obstawiam figurki postaci i mechów z Heavy Objects.
Nie rób ludziom nadziei, jeśli to będzie trzeci sezon Indexa, to chyba popłaczę się ze szczęścia.
Obejrzałem Shingeki no Bahamut i miłe zaskoczenie – całkiem niezłe.
Tylko dobijała trochę jakość video FUNi...
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Zawsze przed seansem z ich materiałem muszę podbić jasność i trochę zmniejszyć kontrast, inaczej w ciemniejszych scenach nic nie widać.
Sama seria przypomina mi trochę Księgę Bantorry, choć jest więcej głupkowatej komedii (jeden z głównych bohaterów wygląda jak Yuuki z Ideona, tylko z blizną na ryju). Durnota straszna, ale można przed spaniem/do kotleta obejrzeć.
Po ekranizacji karcianki raczej zbyt wiele bym się nie spodziewał...
Dla samej grafiki już chce mi się oglądać (taka mieszanka japońska z Disneyem). Nigdy w życiu nie widziałem, by ktoś pakował tyle kasy w oryginalny scenariusz.
Liczę na efektowne walki, na fabułę już nie.
@Zara, czas zmienić ekran lub nawyki.
Na ekranie LED zero problemu.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2014-10-07 15:25:25)
Zrzuty zrobione na standardowych ustawieniach MPC-HC. http://screenshotcomparison.com/comparison/94674/
Ta ciemnota występuje tylko w hardach serii, które [HorribleSubs] podprowadza FUNimation. W niektórych tytułach się tego prawie nie zauważa, bo są jasne i kolorowe (Ping Pong The Animation). Z kolei w innych obraz w ciemniejszych pomieszczeniach/nocą traci masę detali (Terror in Resonance)
Amagi Brilliant Park - słabe, chociaż czego innego oczekiwać od KAni. Są tak zdesperowani, że jedna z postaci, która w mangowej adaptacji była ślepa nagle odzyskała wzrok. W dodatku zaczęli strzelać gołymi dupami po ekranie.
Ostatnio edytowany przez Sacredus (2014-10-07 18:36:39)
@Zarathustra, już zauważyłem to w Zankyou no Terror. Obraz jest pozbawiony różnorodności kolorów.
W dodatku zaczęli strzelać gołymi dupami po ekranie.
Co się dziwisz. W Japonii, tyłki są tak samo popularne co cycki
Amagi Brilliant Park - słabe, chociaż czego innego oczekiwać od KAni. Są tak zdesperowani, że jedna z postaci, która w mangowej adaptacji była ślepa nagle odzyskała wzrok. W dodatku zaczęli strzelać gołymi dupami po ekranie.
Pokaż spoiler NSFW
To studio stacza się, a kiedyś co seria to hit, aż trudno uwierzyć
Mimo wszystko po pierwszym odcinku i tak ciekawsze od F/SN, które co prawda pod względem animacji deklasuje konkurencję.
"Manga de Wakaru Shinryōnaika" autorstwa Yu Yukiego otrzyma anime. Seria opowiada perypetie psychologa Ryo i pielęgniarki Asuny, którzy pracują w klinice psychiatrycznej.
http://www.animenewsnetwork.com/news/20 … ime/.79817
A tutaj coś dla fanów Detektywa Conana. CrunchyRoll rozpocznie stream tej serii, ale nie od początku, tylko równo z najnowszymi odcinkami. W ciągu jesieni mają wystartować.
http://www.animenewsnetwork.com/news/20 … max/.79786
Ostatnio edytowany przez Quithe (2014-10-20 20:19:13)
A tutaj coś dla fanów Detektywa Conana. CrunchyRoll rozpocznie stream tej serii, ale nie od początku, tylko równo z najnowszymi odcinkami. W ciągu jesieni mają wystartować.
http://www.animenewsnetwork.com/news/20 … max/.79786
Czyli coś dla Besa. Albo pr3stona.
Tak spieprzyć Kiseijuu. M.in. bohater jakiś taki, delikatni mówiąc, ciapowaty. W mandze to lepiej wyglądało.
Niby tak, ale w pierwszym odcinku dokonano pewnej przemiany jego charakteru i pod koniec nie jest już lękającą się pipką (przynajmniej zwalczył arachnofobię). Atmosfera i oprawa audio wizualna jest nawet całkiem dobra. Co prawda za brak kultowej sceny, którą zupełnie pominięto (może będzie w jakimś dalszym odcinku) żółta kartka się należy.
Opening do nowego Psycho Passa to jakaś porażka... ciekawe jak sam odcinek wypada (nie widziałem, bo czekam na wersję Commie).
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000