Nie jesteś zalogowany.
Zaczynamy sezon Gundamów dwóch, poczynając od 2 odcinków G-Reco.
Timing do 2 odcinka robiłem osobiście, ale jednak Sage zdecydowało się przebudzić, więc pewnie to był jednorazowy wyskok.
Temat, w którym można dyskutować na temat Gundama oraz przeczytać wywiad z Tomino na temat tego tytułu (i dowiedzieć się paru rzeczy na temat tego świata, ale kto nie chce sobie spoilerować, nie musi czytać ):
http://animesub.info/forum/viewtopic.ph … 24#p435324
Korekty podjął się seba609 (dlatego MASA-609). Liczymy na mocne wątki związane z przeszłością.
Btw. polecam rawy. Wersja od Sage jest rozmazana.
Teraz czekamy na GBF Try od Sage.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2014-10-11 20:42:57)
I jest. Napisy do Gundam Build Fighter Try 01 na ANSi.
Trzymać tylko kciuki, by te nawiązania do Fighter G oznaczały jego przyszłe wydanie BD.
Pierwszy raz moim korektorem będzie hanzou. Powitajmy ciepło tego kawalarza.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2014-10-11 20:49:01)
Czy Gundam Build Fighter Try nadaje się na pierwsze anime z serii Gundam? Bo to chyba drugi sezon i nawiązań sporo.
Czy Gundam Build Fighter Try nadaje się na pierwsze anime z serii Gundam? Bo to chyba drugi sezon i nawiązań sporo.
Zaspoilerujesz sobie GBF, bo to, co dzieje się w 1. odcinku drugiej serii, jest wynikiem wydarzeń z pierwszej serii.
Brak znajomości uniwersum Gundama w niczym nie przeszkadza, tylko dla fanów tego uniwersum gratką jest umiejscowienie wielu elementów z różnych serii w tym anime.
Marku, nie chciałem spamować, ale czy są jakieś sensowne wyadnia soft/hardów pl Gundamów?
Już od bardzo dawna się przymierzam do tego cyklu.(póki co nadganiam DragonBalla od Mirai )
Wszystkie dostępne softy oprócz napisów do SEED-a są sensowne (jeszcze można ponarzekać na napisy do pierwszego sezonu 00). Hardki PL to tylko mi się kojarzy Gundam 0083 (Kuruoshii Anime), 08th MS Team (ASG-Across), 0080: War in the Pocket (ANSI-Event), Evolve (Kami Squad), nasze do pierwszych 6 odcinków Gundama 0079 oraz SEED MSV ASTRAY (Is&Iss).
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2014-10-12 00:41:18)
Gundam Build Fighters jest bardziej interesujący, więc idzie z nim szybciej.
Napisy do 02 odcinka na ANSi.
Pioseneczki są, więc je przetłumaczyłem. Znowu opening zrobił zespół rockowo-raperski, czyli Back-On znany m.in. z openingu Air Geara. Ending mniej dziecinny niż w pierwszej serii, więc lepiej się go słucha.
Przemyślenia dotyczące odcinka, jak i w poprzednim odcinku, do znalezienia w napisach.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2014-10-19 09:30:40)
Napisy do 03 odcinka Reconguisty gotowe.
To anime leci na granicy spójności. Mam nadzieję, że od momentu, kiedy Bellri
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2014-10-20 20:39:23)
Tym razem przetłumaczyłem pierdółkę będącą sequelem GBF i prequelem GBF Try. Wyjaśnia jedną kwestię fanom pierwszego sezonu (i tak pewnie będzie o tym mowa dalej w drugim sezonie).
Jeszcze wyszły 2 speciale SD po 5 min. Przetłumaczę je przy innej okazji.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2014-10-27 22:02:15)
Pierwszy sezon GBF będziesz robił po S2?
i5-8600K OC 4.8Ghz, MSI Z370 Tomahawk, HyperX Predator 16GB 3000MHz/3333Mhz, Samsung 960 EVO 250GB.
Headphones: AKG K712 PRO, AKG K612 PRO, Beyerdynamic DT-990 Edition 250ohm
DAC: SMSL SD-650+mod by mikolaj612+Muses 8820 + ad797AR SMSL M8 | AMP: Rapture by mikolaj612
Jeżeli aleksander1084 nie zacznie, to tak. Miał wstawić przed moimi napisami do pierwszego odcinka drugiego sezonu, ale coś nie doszło do skutku.
Gundamy – są. Walki – są. Laski – są. Pretendent do animu sezonu.
Napisy do 03 odcinka Gundam Build Fighters na ANSi, a w nim absurdy na miarę G Fightera.
A 04 i 05 Reconguista są w korekcie.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2014-11-02 15:36:36)
Napisy do 04 odcineczka na ANSi. Tym razem mamy walki SD.
Reconguista nadal w korekcie. Napisy do 06 w ciągu następnego tygodnia też trafią do korekty, a napisy do 05 Try już niedługo będą.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2014-11-09 15:11:57)
I jesteśmy na bieżąco. Napisy do 05 odcinka GBF Try na ANSi.
Trzeba będzie powoli się przygotowywać do korekty Origina. Trza zakupić mangi.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2014-11-10 19:23:03)
Dzięki za tłumaczenie. Mam do ciebie pytanie odnoście serii
Pokaż spoilerJak sądzisz czy w tym sezonie można liczyć na to że pokażą kogo ze starej obsady np Tatsuyę, Felliniego lub Sei Ioriego
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2014-11-10 20:24:55)
Dzięki za info. Już nie mogę się doczekać
I do 06 odcinka GBFT napisy na ANSi są!
A Fail Gundam powoli się tłumaczy. Zrozumcie mnie, to najgorszy Gundam, jakiego do tej pory widziałem. Jeśli tendencja się utrzyma i nie będzie rzeźni pod koniec, to się srogo zawiodę.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2014-11-20 19:04:46)
AG wydało kolejne dwa odcinki GBFT, więc czas nadrobić zaległości.
Napisy do 07 odcinka na ANSi. Tym razem trochę wrestlingu i boksu.
Zastanawiam się nad oddaniem napisów do 5 odcinków Reconguisty bez korekty na ANSi.
Ogólnie chyba będę wydawał bez korekty, gdyż nie ma zbytniego sensu się nad tym męczyć. Ta seria jest niczym 0079 w czasach jego premiery.
Ostateczną decyzję podejmę w Wigilię.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2014-12-18 11:25:39)
I ósemeczka GBFT za nami.
Jak zawsze przypisy w napisach (jeśli ktoś chciałby wiedzieć, jak nazywa się któraś ze ślicznotek na początku, też zapraszam do pliku )