Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Witam
Chciałbym się was zapytać, jaką wersję serii 1 polecacie do obejrzenia ? Wiem, że ja masa grup, które wydały Naruto. Zależy ma na najlepszej jakości. I rzecz najważniejsza to napisy. Tutaj na portalu jest ich od groma. Jakiego Autora polecacie ? Dzięki.
Ostatnio edytowany przez vegost (2014-11-17 16:36:33)
Witam
Chciałbym się was zapytać, jaką wersję serii 1 polecacie do obejrzenia ? Wiem, że ja masa grup, które wydały Naruto. Zależy ma na najlepszej jakości. I rzecz najważniejsza to napisy. Tutaj na portalu jest ich od groma. Jakiego Autora polecacie ? Dzięki.
Sanzoku jeśli ci chodziło o pl tłumacza, Anbu-Aone o grupę tłumaczącą anime na ang.
Dobry dział, baka
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Raczej nie o to mu chodzilo:) max-kun.
Ostatnio edytowany przez rika09 (2014-11-17 16:55:07)
"po winstalowaniu wszystko dziala samoczynnie i nie mozna tego zatrzymac..."
Raczej nie o to mu chodzilo:) max-kun.
Raczej o to, bo Wbijam ma najlepszą jakość napisów i można sobie pościągać hardki.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
rika09 napisał:Raczej nie o to mu chodzilo:) max-kun.
Raczej o to, bo Wbijam ma najlepszą jakość napisów i można sobie pościągać hardki.
Tylko że wbijam w przypadku pierwszej serii w 99% skorzystało z ogólnodostępnych napisów.
Sanzoku jeśli ci chodziło o pl tłumacza, Anbu-Aone o grupę tłumaczącą anime na ang.
Dobry dział
W takim razie przepraszam za wprowadzenie w błąd
Podoba wcześniej grupa, która wydawała Naruto to niezbyt trafny wybór. Chociaż by dlatego, że tam był wrzucony hardsub angielski. Oglądanie dwóch nałożonych na siebie napisów nie daje dobrego komfortu w oglądaniu. Myślę, że to nie te czasy już Liczyłem raczej na RAWy. Teraz ciężko jest dostać. Moje źródło wyschło i dlatego wolałem zapytać. Co do tłumacza to dzięki. Na animesub zauważyłem już tego autora i sprawdzę zaraz jak to jest w praniu. Problemem będzie brak dopasowania do wersji ;/
Podoba wcześniej grupa, która wydawała Naruto to niezbyt trafny wybór. Chociaż by dlatego, że tam był wrzucony hardsub angielski. Oglądanie dwóch nałożonych na siebie napisów nie daje dobrego komfortu w oglądaniu. Myślę, że to nie te czasy już Liczyłem raczej na RAWy. Teraz ciężko jest dostać. Moje źródło wyschło i dlatego wolałem zapytać. Co do tłumacza to dzięki. Na animesub zauważyłem już tego autora i sprawdzę zaraz jak to jest w praniu. Problemem będzie brak dopasowania do wersji ;/
Ściągnij sobie HorribleSubs i przesuń synchro.
Ew. gotowiec na Wbijamie i tyle, tam masz normalnie zrobione.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Jeśli chodzi o grupę z napisami angielskimi [softy] i najlepszą jakością video: Yellow-Flash.
Lupin, he's a nice man. Why he's cool, you know, he uses his walther. Yeah, the machine cries, bang bang.
Ściągnij sobie HorribleSubs i przesuń synchro.
Ew. gotowiec na Wbijamie i tyle, tam masz normalnie zrobione.
Już sobie poradziłem. Napisy w formacie txt to naprawdę porażka jest. Ani zmienić formatu ani nic, bo jest nieobsługiwane przez edytory dokładnie. Dlatego też zostałem przy oryginale. Napisy od tłumacza "hades_36" są perfekcyjne. Świetne tłumaczenie i o wiele lepsze od autora podanego przez kolegów wyżej. Do tego perfekcyjnie pasują do znalezionych w sieci rawów. Nie przepadam za oglądaniem on-line, bo są zawsze w kiepskiej jakości i zrobione wszystko na styk. Ale dzięki za podpowiedź.
@seba609 - już mam rawy z dvd-ripów Dzięki wszystkim za pomoc ^^
Ignorancja? Nie ma formatu txt. Takowy nie istnieje. Napisy w ass, ssa, srt, mdvd, mpl2 i tmp można otworzyć notatnikiem. Ale to nie będzie format txt.
TMP w formacie txt. Zwykły dokument tekstowy. Przy przeleceniu paru programów, dopiero Subtitle Edit daje sobie radę. Ale to już przeszłość. Jestem już przy 076 odcinku i jest problem z napisami. Z komentarzy wynika, że kompletnie brak jest porządnych napisów do Naruto od tego momentu. Więc albo zaprzestać w ogóle oglądania nie narażając się na odchyły fabularne albo oglądać po angielsku. Odcinki on-line mają te same tłumaczenia co z animesub a ten tłumacz dostaje po tyłku za swoje błędne tłumaczenie. Więc klops Jakieś pomysły ?
Na wbijam.pl mają takie same napisy jak na ANSI w pierwszej serii. Więc bez różnicy.
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
A czy przy naruto robi to w ogóle jakąś różnice? Że tłumaczenie mija się z oryginałem?
"I spend my time by looking out the window
Ignoring everything that the teacher is saying"
Strony 1