#41 2006-03-14 00:54:11

Dambo
Użytkownik

Odp: Nie z tematem całkiem:)

Ja nie mam pojęcia co to było!! Na matematyce gralem w karty, no bo politologia zobowiązuje.

#42 2006-03-14 00:54:47

lilith_
Moderator

No na polibudzie maja ciekawe podejście do tego czego uczą:)Mi się matma skończyła po 2 semestrach ale potem były przedmioty, które tez były matematyczne ale je tak ponazywali, że...

Ty jestes w 1/3 elektrykiem, a ja jestem już inżynierem (teoretycznym bo jeszcze obrona) ale i tak wykładowcy maja podejście takie jak do 1 roku i już kolejny raz mam ciągle te same podstawy, jakby wykładowcy nie mieli zaufania do swoich poprzedników (innych wykładowców).
Ile razy można od nowa to samo w kółko wałkować cholera

"Chodź, poluj ze mną. Zostaw ból i bądź znowu wolny. Tu każdy czas jest teraźniejszością i wybór należy do ciebie. Wilki nie mają króla."

#43 2006-03-14 00:58:34

Dżibril
Użytkownik

Do tych piszących o matmie : na jakich kierunkach studiów jesteście ?

#44 2006-03-14 01:07:51

Zeus
Użytkownik

Jak milo ktos kto potwierdza, ze wciskaja nam bzdety, ja ucze sie elektorniki w Technikum juz 3 rok i raczej bym zepsul niz naprawil:P

#45 2006-03-14 01:08:53

lilith_
Moderator

Dżibril napisał:

Do tych piszących o matmie : na jakich kierunkach studiów jesteście ?

A chcesz całą nazwę łącznie ze specjalnością? jezor

"Chodź, poluj ze mną. Zostaw ból i bądź znowu wolny. Tu każdy czas jest teraźniejszością i wybór należy do ciebie. Wilki nie mają króla."

#46 2006-03-14 01:15:39

KriminalMinded
Użytkownik

lilith_ napisał:

No na polibudzie maja ciekawe podejście do tego czego uczą:)Mi się matma skończyła po 2 semestrach ale potem były przedmioty, które tez były matematyczne ale je tak ponazywali, że...

Ty jestes w 1/3 elektrykiem, a ja jestem już inżynierem (teoretycznym bo jeszcze obrona) ale i tak wykładowcy maja podejście takie jak do 1 roku i już kolejny raz mam ciągle te same podstawy, jakby wykładowcy nie mieli zaufania do swoich poprzedników (innych wykładowców).
Ile razy można od nowa to samo w kółko wałkować cholera

To w takim razie zycze Pani inżynier powodzenia przy obronie pracy smile_big I prosze nie dziekowac! Mnie tez to czeka, wczesniej czy pozniej... Ale poki co sie nie martwie, zostalo mi jeszce 6 semestrow, a to dluuuga droga bedzie smile W miedzyczasie lece Bleach'a ogladac, dzisiaj na 10 wiec moge sobie troche zaszalec jeszcze zanim pojde spac hehe :]

#47 2006-03-14 01:24:14

Dżibril
Użytkownik

NO szczeże mówiąc ciekaw jestem czy ktoś studiuje , że sie tak wyraże "czystą" matme lub fize. Miałem nadzieje że ktoś taki tutaj wyskoczy a ja sie do niego na PW przykleje jezor
Na coś takiego mam zamiar sie wybrać , matma i fizya są treścią mojego życia. W przyszłości nie zamierzam sie raczej niczym innym zajmować.

#48 2006-03-14 01:25:43

johny_lennon
Użytkownik

no widze ze nie jestem sam przy obronie inz[madrala] yahoo. Na razie ma lenia i to duzego cholera a ta prace trzeba pisac bo czerwiec juz za pasem a tu bieda z nedza a jak nie zdaze to rip

#49 2006-03-14 01:35:32

kirei
Użytkownik

Heh. Studiuję matematykę na politechnice i też się bronię w tym roku.
P.S. Co wy macie do matematyki. Ciekawa dziedzina nauki. smile

#50 2006-03-14 01:37:52

lilith_
Moderator

johny_lennon napisał:

no widze ze nie jestem sam przy obronie inz[madrala] yahoo. Na razie ma lenia i to duzego cholera a ta prace trzeba pisac bo czerwiec juz za pasem a tu bieda z nedza a jak nie zdaze to rip

Tak właściwie to ja zabieram się za obronę magistra ale to jeszcze mam trochę czasu do tego, jak narazie kończę 4 rok więc jeszcze jestem spokojna ale już niedługo się zacznie:)

Dżibril napisał:

NO szczeże mówiąc ciekaw jestem czy ktoś studiuje , że sie tak wyraże "czystą" matme lub fize. Miałem nadzieje że ktoś taki tutaj wyskoczy a ja sie do niego na PW przykleje 
Na coś takiego mam zamiar sie wybrać , matma i fizya są treścią mojego życia. W przyszłości nie zamierzam sie raczej niczym innym zajmować.

Wiesz co powiem Ci tak, na "czystej matmie" byłam ale zrezygnowałam, podobnie było z fizą tyle, że to była fizyka techniczna.

Obecnie jestem na Zarządzaniu i Inżynierii Produkcji ze specjalnością Ekoinżynieria na kierunku dyplomowania Inżynieria Recyklingu smile_big (ciekawe czy ktoś o tym słyszał wstyd)
ale matmę uwielbiam. Od zawsze uwielbiałam ten przedmiot.

Ciekawi mnie czym zamierzasz się w przyszłości zajmowac bo albo zostaniesz jakimś naukowcem albo skończysz kurs pedagogiki i zostaniesz nauczycielem/wykładowcą, ale do tego nie musisz kończyc kierunku matematycznego, bo na tym na czym ja jestem również miałam zaawansowaną matme i mogę jej uczyć (nawet to robię szpan)

#51 2006-03-14 01:38:21

almisael
Użytkownik

kirei napisał:

You_win_the_prize.jpg

nieeeee nic nie mamy smile

#52 2006-03-14 02:20:04

fillip75
Użytkownik

Obrona pracy magisterskiej to żart. I tak cała komisja będzie patrzeć po ścianach, bo nikt oprócz referującego nie ma pojęcia o czym się mówi. Oczywiście zakładając, że referujący sam napisał pracę. Jak nie. To on tym bardziej nie będzie wiedział o czym mówi smile_big Dostaniecie trzy pytanka, na które z góry będziecie znać odpowiedź. No i po tym do knajpy na piffsko. Przecież pięć lat studiów zobowiązuje  szpan Jednym słowem, egzaminy, kolokwia, spendy, prolongata, ba nawet komisa zaliczyłem i to było coś, a obrona to pic. Przecież bardziej promotorowi zależy, abyście zaliczyli za pierwszym podejściem. Po co ma się z wami użerać jeszcze w październiku, kiedy akurat planuje urlopować się.[yahoo]

#53 2006-03-14 02:23:27

n0need
Użytkownik

almisael napisał:
kirei napisał:

You_win_the_prize.jpg

nieeeee nic nie mamy smile

Tak sobie patrze na ten obrazek...
I czuje to co czuje to dziecko chore na pewna niestety czesta chorobe wsrod ludzi...
Normalnie lezka mi sie w oku kreci, zeby wszyscy i zawsze byli tacy szczesliwi i cos z zycia wyciagali smile
Az mi sie dobrze zrobilo widzac kogos kto ma straszne zycie, a sie 'strasznie' cieszy.. ahh oczkod

Sorka za OffTopic ale nie moglem sie powstrzymac! Wzruszylem sie, silne emocje oczkod

Co do matematyki, to bardzo ciekawy przedmiot, chodze jeszcze do gimnazjum ale przyszlosc wiaze z matma/fizyka/informatyka smile Fizyka jest straaasznie ciekawa, wrecz wole ja od matematyki, bo lubie ja praktykowac i wole teorie niz wzory, ogolnie lubie poczytac o swiecie, w ktorym zyje (wszechswiat, materia, promieniowanie, fale itp.). Co do matematyki tez nic nie mam bo jest ciekawa i fascynujaca, mozna poglowkowac i rozwija logiczne oraz analityczne myslenie (wniosek za wnioskiem)
W czwartek kangura pisze i przymierzma sie do pierwszej 5 w polsce :] Moj bratek byl swiatowym laureatem (wygral podroz) i teraz ja musze przejac paleczke smile nie ma lekko!

#54 2006-03-14 11:31:37

kirei
Użytkownik

Nie no ja tak nie wyglądam. Bez przesady.
Ja dokładnie jestem na specjalności matematyka finansowa i ubezpieczeniowa. Odbywałem praktyki w firmie ubezpieczeniowej. Dużo osób po tym kierunku pracuje też w bankach, więc to nie jest tak, że tylko nauczyciel lub naukowiec.

#55 2006-03-14 11:43:01

lilith_
Moderator

Ale widzisz Ty ~kirei nie jestes na czystej matematyce tylko na specjalizowanej a ja miałam na myśli czystą matmę:)

#56 2006-03-14 11:45:44

kirei
Użytkownik

No ale specjalizację mam dopiero od 4 roku. Wcześniej to praktycznie miałem przedmioty tylko czysto matematyczne jak analiza funkcjonalna, czy teria miary i inne tym podobne bzdety.

#57 2006-03-14 14:43:03

nieboska
Użytkownik

ja ogolnie to matematyki nic bym nie miala gdybym ja rozumiala [zezik]no coz mam umysl humanisty a nie scislowca dlatego wybralam sie na politologie heh, jak widze jakies cyferki to mnie skreca
respekt dla wrzystkich co matme lubia i rozumieja podziwiam was szpanokej

#58 2006-03-14 15:46:00

Pinki
Użytkownik

Ja studiuję matematykę na Uniwersytecie Śląskim. Czasem się zastanawiam co ja tam robię... Co do specjalizacji, to żeby zadowolić lilith musiałbym wybrać matematyke teoretyczną [wezmę stosowaną, która jest jej bliska (matematyce teoretycznej, nie lilith smile)].

Ostatnio edytowany przez Pinki (2006-03-14 15:59:33)

#59 2006-03-14 16:07:30

n0need
Użytkownik

nieboska napisał:

ja ogolnie to matematyki nic bym nie miala gdybym ja rozumiala [zezik]no coz mam umysl humanisty a nie scislowca dlatego wybralam sie na politologie heh, jak widze jakies cyferki to mnie skreca
respekt dla wrzystkich co matme lubia i rozumieja podziwiam was szpanokej

Albo urodzilas sie z wada w poszczegolnej czesci mozgu i masz problemy z mysleniem analitycznym, matematycznym itp., albo kiedys ci cos nie wyszlo i do dzisiaj zostajesz z opinia, ze matematyka nie jest dla ciebie.. polecam poczytac troche o Samokontroli umyslu smile Jose Silvy i o efektywnej nauce, a pewnie efektem tego bedzie latwiejsze "bawienie sie" stalymi i zmiennymi. No ale juz wybralas sie na politologie, ale tylko tak nawiasem mowie, taki maly offtopic ;d

#60 2006-03-14 16:48:11

Elvis1985
Użytkownik

A ja ponażekam trochę na reformę oświaty a mianowicie na gimnazjum. Ale najpierw mała uwaga do maturzystów. I tych przyszłych i przeszłych. Takie pisanie, że się ściagało na maturze może mieć nieciekawe konsekwencje smile Matura może być unieważniona do 20 lat po egzaminie! smile
A teraz gimnazjum zly Czy to normalne żeby do technikum w 1 klasie po gimnazjum połowa klasy chodziła pod warunkiem uczęszczania na zajecia z psychologiem :/ Albo dziś już 2 raz była policja z psem i przeszukiwali młodzież po gimnazjum. Moim zdaniem takie zachowanie wywoływane jest tym, że taki "gówniarz" po 6 klasach podstawóki idzie do innej szkoły i mysli, że jak już zmienił szkołę to jest fajny i co najgorsze taki 13-latek zaczyna się czuć dorosły. A po kolejnych 3 latach już się takiego nie zmieni, i chyba jedyną metodą jest ostry rygor w szkole albo psycholog.

Ostatnio edytowany przez Elvis1985 (2006-03-14 16:48:28)

Stopka forum

© Animesub.info 2024