Nie jesteś zalogowany.
Pewnego dnia na Ziemi pojawia się wirus, który zabija każdego powyżej 13 roku życia. W tym samym czasie z ciemności wyłoniły się wampiry, które zniewoliły niedobitki ludzkości. W sierocińcu prowadzonym przez krwiopijców razem z ocalałymi dziećmi mieszka Hyakuya Yuuichirou. Marzy on, by pozbyć się oprawców, którzy traktują dzieci jak zwierzęta.
Tłumaczenie: Silla & Xam
Korekta: Razorex & Yoyce (Pierwszy cour)
Typesetting: Silla
Odcinek 01
Odcinek 02
Odcinek 03
Odcinek 04
Odcinek 05
Odcinek 06
Odcinek 07
Odcinek 08
Odcinek 09
Odcinek 10
Odcinek 11
Odcinek 12
Skrypt Vivida jest dziurawy jak sito, więc lepiej opierać się na DDY (już wydali drugi odcinek).
Przy okazji (w sumie wykorzystałem to jako pretekst)... i w sumie nie ukrywam, że to krypto pytanie do Masy – ta wersja 864p z BS11 od DDY faktycznie trochę się różni jakościowo od 720p (bodaj MBS) czy to tylko mój efekt placebo?
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2015-04-12 21:31:00)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Opierasz to jedynie na tej wypisce, gdzie większość do dowalanie się dla samego dowalania?
Sprawę 864p przemilczę...
Ostatnio edytowany przez FAiM (2015-04-12 21:49:05)
Opierasz to jedynie na tej wypisce, gdzie większość do dowalanie się dla samego dowalania?
Sprawę 864p przemilczę...
Też dlatego, że to zwykły edit z FUNi. Sprawdzałem zresztą tę wersję i nie przypasowała mi zbytnio (w ogóle oni tam jakieś jaja z video porobili, bo to jakiś sklejaniec z rawów i obrazu FUNi).
A wypiska szczegółowa była dlatego, że fanboje Vivida na DDY płakali o to, że "dublują" Vivida, a przecież Vivid jest bezbłędny, super itd.
Ktoś postronny to zresztą wypisał, więc Vivid nie jest taki super, jak kolesiostwo na Nyaa maluje.
I sprawę 864p całkiem słusznie przemilcz, niech lepiej wypowie się jakiś fachowiec. Zresztą raczej bez powodu takiej wersji nie kodują. Dobra, nie będę im tu więcej spamić.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2015-04-12 21:53:42)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
(w ogóle oni tam jakieś jaja z video porobili, bo to jakiś sklejaniec z rawów i obrazu FUNi).
Że niby co? Przecież wklejenie jednej odcenzurowanej sceny z AT-X to zbyt wielki effort, więc pics or it didn't happen .
I sprawę 864p całkiem słusznie przemilcz, niech lepiej wypowie się jakiś fachowiec. Zresztą raczej bez powodu takiej wersji nie kodują. Dobra, nie będę im tu więcej spamić.
"fachowiec"
Vivid did not primarily use a TV channel. They spliced together funimation and MBS or MX to remove the hardsubs. The frame you just linked to would likely not be visible in playback.
I jak chcesz kontynuować dyskusję to w innym temacie. Nie chcę tu więcej spamić.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Taa... już widzę jak ktoś się w to bawi .
Przecież tam co chwila pojawiają się napisy, a do tego rip od Funi ma zrąbane kolory - czego nie można powiedzieć o Vivid .
Chyba nie zdajesz sobie sprawy ile z tym byłoby roboty .
Dobra, zagadałem na ich kanale. I to rzeczywiście połączenie Funi z MBS - więc wielki szacun, bo uzyskali najlepszą możliwą jakość .
Ostatnio edytowany przez FAiM (2015-04-13 00:02:19)
To którą wersje lepiej wybrać, [DerpDesuYo] Owari no Sarah (1536x864 10bit AAC) czy (1280x720 10bit AAC)?
To którą wersje lepiej wybrać, [DerpDesuYo] Owari no Sarah (1536x864 10bit AAC) czy (1280x720 10bit AAC)?
Lepszą
Tak serio: myślisz, że ludzie będą się przejmować?
> chce ci sie z tym bawic?
> za 2-3 miechy bedzie bd i od nowa?
> lol, sie w tylkach przewraca
> wszystko dla fanow - jest wybor
> w podtekscie - jedyny sluszny
bierz 720p Hi10p, a nie się zastanawiasz
Nie będę dołączał do fanboyowskiej troll-bitwy.
http://screenshotcomparison.com/comparison/120848/
Subiektywnie, Vivid wygląda lepiej. Nie ma ogromnej różnicy, poza kolorami (widać wyraźnie na 3 zrzucie). Jeżeli tak jak ja, nie dbasz o napisy, bo bierzesz od Katakany (dziękuję za tłumaczenie tej serii), to:
- oglądasz na monitorze z rozdzielczością bliską ~720p (np. 1366x768 bardzo popularne w laptopach) -> bierz Vivid,
- jesteś bliżej 1080p -> DDY pewnie będzie lepszą opcją.
Jeżeli oglądasz z Katakaną, to bierz 864p, bo i tak będziesz czekał na napisy. Wersja 720p jest dla tych, których jakość wideo obchodzi nieco mniej i chcą obejrzeć wcześniej.
Anooo...
Może ktoś już o tym napomknął, ale poszło w "poranne straty", a jeżeli nie, to proponuję zmienić w 4 epku, w "komentarzu dodającego":
- z "->Synchro: [DerpDesuYo]"
- na "->Synchro: [Vivid]"
Pewnie, to DDY przeniosło się z wcześniejszych napków.
Ostatnio edytowany przez roobalek (2015-05-08 13:21:32)