Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Dobry wieczór.
Mam film [RTT] When Marnie Was There (BD 1920x1080 Hi10p AAC)(8B829166) i nie wiem co jest grane, ale nie słyszę w nim dialogów. Dźwięki w tle normalnie słychać, a tego co mówią postacie niestety nie.
Kodeki jakie mam zainstalowane to KCP z domyślnymi ustawieniami.
Instalowałeś ten dziwaczny regulator dźwięku, który KCP oferuje przy instalacji? Aha, i zabrzmi to śmiesznie, ale polecam zacząć od restartu kompa. Kiedyś też coś podobnego miałem i restart załatwił sprawę.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2015-06-30 00:53:51)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Miałem to samo, ale już nie za bardzo pamiętam, co zrobiłem, żeby działało. Jak dobrze pamiętam, to bawiłem się opcjami w Audio Switcher. I tak jak Wizard pisze, na GOM Player działało dobrze, ale zwyczajnie jestem przyzwyczajony do MPC, więc się bawiłem trochę czasu. Nie wiem, czy nie było coś winy z głośnikiem center, ale mogę się mylić.
Ustaw sobie tak we właściwościach LAV Audio Decoder:
Oczywiście zakładając, że masz głośniki w takiej konfiguracji.
Dobry wieczór.
Mam film [RTT] When Marnie Was There (BD 1920x1080 Hi10p AAC)(8B829166) i nie wiem co jest grane, ale nie słyszę w nim dialogów. Dźwięki w tle normalnie słychać, a tego co mówią postacie niestety nie.Kodeki jakie mam zainstalowane to KCP z domyślnymi ustawieniami.
Widzę, że to film z dźwiękiem wielokanałowym czyli 5.1 (chociaż tylko AAC) a ty zapewne nie masz odpowiednich głośników?
Co prawda na głośniczkach stereo też można obejrzeć, ale to jednak ogromna strata, jeśli film lub anime jest z dźwiękiem 5.1. Część oprawy dźwiękowej na pewno umyka lub jest wyraźnie ściszona (szczególnie odgłosy tła lub dialogi są o wiele mniej wyraźne).
PS:
Ja bym wybrał wersję jm, czyli z dźwiękiem DTS 5.1. Polecam każdemu kto ma głośniki 5.1 (lub amplituner) z dekoderami DD i DTS. Każdy film lub anime brzmi wtedy niesamowicie.
Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2015-06-30 10:22:43)
Ustaw sobie tak we właściwościach LAV Audio Decoder:
http://i.imgur.com/2ptoKxJ.jpg
Oczywiście zakładając, że masz głośniki w takiej konfiguracji.
Dzięki Paseri. Pomogło ustawienie "Enable mixing".
Tego Dolby Pro Logic nie włączałem, bo to chyba bardziej na głośniki, a ja mam słuchawki
Ostatnio edytowany przez kasza manna (2015-06-30 11:20:38)
Tego Dolby Pro Logic nie włączałem, bo to chyba bardziej na głośniki, a ja mam słuchawki
W technologi DPL chodzi o zachowanie dźwięku przestrzennego w sygnale stereo - gdy odbiornik obsługuje tę technologię, to wtedy może z tego sygnału odtworzyć dźwięk przestrzenny.
Więc generalnie, w większości przypadków ta opcja jest niepotrzebna ;p
Strony 1