Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Wiem, że się czepiam *Pupy* ale napisy mogły by być odrobinę wyżej.
Reszta jak najbardziej .
*W 3 odcinku jako jedynym są trochę wyżej i się lepiej czyta.
*W 4 odcinku jedno zdanie pozostało nieprzetłumaczone.
Ostatnio edytowany przez Ma3y (2015-07-30 23:21:48)
Osobiście razi mnie jeśli napisy są wyżej niż obecnie, wole jak są właśnie prawie na samym dole, ale dam nieco wyżej w następnym odcinku.
Osobiście razi mnie jeśli napisy są wyżej niż obecnie, wole jak są właśnie prawie na samym dole, ale dam nieco wyżej w następnym odcinku.
Teraz to masz w ogóle źle. Brakuje marginesów, pion na 18 (minimum to 28-30, osobiście preferuję 32-35), a czcionka nie nadaje się na dialogową (za bardzo fikuśna). No i najlepszy kombinacja to biały z czarną obwódką i mocno przezroczystym cieniem. Kolorowe za bardzo rozpraszają.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2015-07-30 22:31:45)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Chciałbym wiedzieć tylko, kto ustalił takie minimum, bo aktualnie u mnie czcionki nie są na środku ekranu (u was zawsze mnie to irytuje i zmieniam sobie w odtwarzaczu). Możliwe że się nie nadaję, już tego nie zmienię, zapamiętam na przyszłość, i czy ja wiem czy rozpraszają? Nie powiedziałbym. Jak chcesz czarnobiałe napisy Arialem to korzystaj z .srt.
Chciałbym wiedzieć tylko, kto ustalił takie minimum, bo aktualnie u mnie czcionki nie są na środku ekranu (u was zawsze mnie to irytuje i zmieniam sobie w odtwarzaczu). Możliwe że się nie nadaję, już tego nie zmienię, zapamiętam na przyszłość, i czy ja wiem czy rozpraszają? Nie powiedziałbym. Jak chcesz czarnobiałe napisy Arialem to korzystaj z .srt.
Wszystkie dobre angielskie grupy i streamy. W zasadzie w każdym poradniku podają, żeby używać pionu z zakresu 30-40. Commie przeważnie daje 35, czego ja też się trzymam, bo to dość optymalna wartość. Środek ekranu? http://i.imgur.com/df5j23l.jpg
To jest specjalnie wyżej, żeby człowiek nie musiał wodzić oczami po dole ekranu, zamiast patrzeć się w centrum i dalej widzieć napisy.
A jednak Arial i SRT jest znacznie czytelniejszy, od tęczowych i fikuśnych czcionek. To jest chyba najpopularniejszy błąd początkujących – dają "fajną" czcionkę z "fajnym" kolorem... potem bieda jest to czytać przez 20 minut. No i też ciężko się czyta, kiedy czcionka jest zaraz przy dolnej krawędzi. U was właśnie widzę ten typowy błąd.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2015-07-31 11:20:04)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
No mi też się w sumie lepiej czyta jak są wyżej
To jest chyba najpopularniejszy błąd początkujących – dają "fajną" czcionkę z "fajnym" kolorem... potem bieda jest to czytać przez 20 minut. No i też ciężko się czyta, kiedy czcionka jest zaraz przy dolnej krawędzi.
Bo z reguły siedzą pół metra przed monitorem i myślą, że każdy tak ogląda. Dodać do tego jeszcze należy mały rozmiar czcionki.
~Shounen . DBNao.net . Grupa Mirai . Cytaty z anime
Od następnego odcinka dam wyżej, z tym że w poprzednich odcinkach zmieniać nie będę, także czcionki zmieniać do końca serii już nie będę.
Bo z reguły siedzą pół metra przed monitorem i myślą, że każdy tak ogląda. Dodać do tego jeszcze należy mały rozmiar czcionki.
Ja oglądam anime siedząc 1.5-2 metry przed ekranem. Jednak mam monitor 32 cale.
Czcionki dialogowe prawie w każdym anime muszę zmniejszać aegisubem bo są za duże.
Odcinki 5 i 6 wydane.
Odcinek 7 wydany.
Owszem, przeszły.
A można wiedzieć o który dokładnie odcinek chodzi?
A można wiedzieć o który dokładnie odcinek chodzi?
Odcinek 8 dodany.
Odcinek 9 wydany.
Źródło: Crunchyroll (HS 1080p)
To wy nie wiecie, że streamowe FHD ma zbyt mały bitrate i już 720p wygląda lepiej...?
Poza tym – dlaczego na MEGA są jakieś re-encody do mp4, a nie zwykłe muksy, ew. MKV przekodowane do 10 bitów?
Tak swoją drogą – wrenderowanie czegokolwiek w ekran obniża jakość obrazu, dlatego hamburgery tego nie robią.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna