Nie jesteś zalogowany.
Witam, szukałem na Google konwertowania MKV na MP4, ale programy, które pobierałem to głównie trial wersje z ogranicznikiem konwertu. Mam teraz takie pytanie: Posiadając napisy w formacie (Advanced)ASS i plik MKV co muszę zrobić by je razem połączyć (nie wiem czemu, ale może mam problem z muxowaniem i nie chce to działać mi prawidłowo lub problem jest przy konwertowaniu MKV na MP4 nie czyta mi napisów i zostaje sam goły filmik z dźwiękiem) - gdyż chciałbym przetłumaczony odcinek w formacie MP4 (ten chyba jest jedną z najlepszych opcji) wstawić na hostingi video. ;>
Jeśli takowy temat się pojawił i było tam rozwiązanie problemu przepraszam, ale może źle nazywałem szukane wątki. Jednak gdyby ktoś podał takowy link do niego proszę jeszcze nie zamykać/usuwać tego tematu ponieważ rozwiązanie tamtego problemu może nie pomóc u mnie.
Z góry dziękuję za odpowiedź.
EDIT: Najwidoczniej pomyliłem działy z "Tworzenie filmów", najmocniej przepraszam.
Ostatnio edytowany przez Privo (2015-08-27 13:08:27)
"I spend my time by looking out the window
Ignoring everything that the teacher is saying"
A zamierzasz wrzucać anime czy inne filmy?
@Sidorf, dzięki wielkie, sprawdzę czy zadziała to u mnie gdyż szukając innymi wyrażeniami nie mogłem czegoś znaleźć opisanego w ten sposób.
@Nala_Alan, póki co myślałem jedynie nad anime gdyż nie dysponuję czasem lub co bądź rozmaitym angielskim by przetłumaczyć przykładowo film trwający półtorej godziny.
Na tym forum nie popieramy onlajnów (anime online), więc ci nie pomogę, ale jak poszukasz, to na forum jest masa poradników o tym, na youtube jest jeden dobry.
1) Hard w MP4 ssie (zbijasz jakość, nie można nic z tym zrobić).
2) Onlajny ssą.
3) Jak już to muksuj normalnie napisy i czcionki do kontenera.
I tak, my tu nie lubimy onlajnów.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
A napisy możesz dodać tutaj, choć i tak niestety onlajny pewnie ci podpieprzą.
Pomogliście chłopakowi, nie ma co.
A Ty, drogi Kamiyanie, stałeś się typowym przykładem nawróconego, który w swoim fanatyzmie poszedł dalej niż jego "mentorzy". Nudne jest już to powtarzanie o tym, jak to nie lubisz onlajnów. Chłopak spytał się o coś, czego nie ma w FAQ to zamiast mu odpowiedzieć, pokazujesz swój ból tyłka. Jak nie chcesz pomóc, to chociaż się nie odzywaj, a nie tworzysz spam.
"I spend my time by looking out the window
Ignoring everything that the teacher is saying"
Pomogliście chłopakowi, nie ma co.
A Ty, drogi Kamiyanie, stałeś się typowym przykładem nawróconego, który w swoim fanatyzmie poszedł dalej niż jego "mentorzy". Nudne jest już to powtarzanie o tym, jak to nie lubisz onlajnów. Chłopak spytał się o coś, czego nie ma w FAQ to zamiast mu odpowiedzieć, pokazujesz swój ból tyłka. Jak nie chcesz pomóc, to chociaż się nie odzywaj, a nie tworzysz spam.
E tam, hejceniu fejmu na onlajnach w tego typu tematach to prawie jak forma sportu. A twój post też był szalenie pomocny, normalnie już wszystko wiemy o temacie.
Zresztą do tych MP4 onlajnowych hardów jest jakiś prosty skrypt do szybkiego kodzenia (no i CRF 23-25, ale to w końcu onlajn, więc jakość się nie liczy).
Tak czy siak, lepiej zwyczajnie zmuksować Matroskę.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2015-08-28 18:19:58)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000