Nie jesteś zalogowany.
Seba, po prostu zignoruj tego trola
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Co masz na myśli, pisząc "stare napisy"? To anime dostało angielskie suby kilka dni temu, a jest z tego roku.
Wywnioskowałem po czcionce. Brak przezroczystego cienia to podstawowy błąd, który był często powielany w starych napisach, bo grupy myślały, że to fajne.
Nawet Commie lub Underwater (już nie pamiętam dokładnie to) w jakimś newsie na stronie/blogu kiedyś się nad tym rozwodziło.
Jak widać, mamy 2015 rok, a ludzie dalej nie potrafią ustawiać normalnych stylów, heh.
Ustaw sobie na cieniu w stylach chociaż alpha 120, bo wali po oczach.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2015-09-04 22:05:38)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Niby z jakiej racji? Bo angielskie grupy ustawiają w podobny sposób cień? Łykasz od nich wszystko jak młode pelikany. Dajże se siana, nudzisz.
Niby z jakiej racji?
Z takiej, że jak ustawisz wysoki cień bez przezroczystości to wali po oczach. Już po samym obrazku to widać (tym gorzej, że jeszcze w kolorze, a nie czarny). Bieda przeczytać przy takiej czcionce cały odcinek.
W zasadzie już dawno nie widziałem tej anomalii. Dlatego wrzutka przykuła moją uwagę.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Wydziwiasz. Mnie pasi, sebie pasi - kwestia gustu. Zresztą podejrzewam, że nie oglądasz tego animu. Po prostu szukasz okazji, żeby narobić rabanu. Chyba mi nie powiesz, że bawisz się w dobrego samarytanina.
Tylko żółty Arial, ale ta też jest git.
^- mah nigga.
Zostanie, jak jest. Mamy 2015, każdy może sobie zmienić
Lupin, he's a nice man. Why he's cool, you know, he uses his walther. Yeah, the machine cries, bang bang.
Pogrubionego czarno-białego ariala nic nie próbuje. Nieważne, gdzie tekst będzie na ekranie i tak zostanie odczytany.
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
^- mah nigga.
Zostanie, jak jest. Mamy 2015, każdy może sobie zmienić
Jasne, że każdy może sobie zmienić. Tylko to jednak trochę kłopotliwe, kiedy np. masz dużo stylów (nie pozdrawiam horribla).
Wystarczy, że ustawisz 120 przezroczystość na cieniu i będzie okej.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
seba609 napisał:^- mah nigga.
Zostanie, jak jest. Mamy 2015, każdy może sobie zmienićJasne, że każdy może sobie zmienić. Tylko to jednak trochę kłopotliwe, kiedy np. masz dużo stylów (nie pozdrawiam horribla).
Kiepska wymówka, szczególnie że w napisach są jedynie dwa style. Kombinuj dalej.
Luk4S napisał:Zastanawiałeś się kiedyś nad eutanazją? To weź pomyśl, a nóż zachcesz spróbować.
Są bardziej humanitarne sposoby na eutanazję, nie trzeba się od razu uciekać do noży.
a nuż
nóżhttp://img4.wikia.nocookie.net/__cb2014 … 04686.jpeg
My work here is done.
Caue rzycie w nie wiedzy ;/
Wydziwiasz. Mnie pasi, sebie pasi - kwestia gustu. Zresztą podejrzewam, że nie oglądasz tego animu. Po prostu szukasz okazji, żeby narobić rabanu. Chyba mi nie powiesz, że bawisz się w dobrego samarytanina.
Sorry ale w tym przypadku Kamiyan tylko zwrócił uwagę na zrypany cień (W końcu po to chyba te tematy powstają?), a gówno wojnę ciągniecie wy... Zresztą co ostatnio często wam się zdarza.
Sasha1 napisał:Wydziwiasz. Mnie pasi, sebie pasi - kwestia gustu. Zresztą podejrzewam, że nie oglądasz tego animu. Po prostu szukasz okazji, żeby narobić rabanu. Chyba mi nie powiesz, że bawisz się w dobrego samarytanina.
Sorry ale w tym przypadku Kamiyan tylko zwrócił uwagę na zrypany cień (W końcu po to chyba te tematy powstają?), a gówno wojnę ciągniecie wy... Zresztą co ostatnio często wam się zdarza.
Kamiyan3991 w swoim pierwszym poście z wczoraj rzeczywiście tylko zwrócił uwagę. seba609 odpowiedział jak on do tego podchodzi i mogłoby się na tym zakończyć, no ale Kamiyan3991 ma widocznie taką naturę, że lubi rozkazywać i wciskać innym to, co on uważa za słuszne, więc napisał w trybie rozkazującym:
Wejdź sobie w style -> ustaw cień na czarny i daj mu alpha 140+.
No i się posypały słuszne hejty na niego, bo uwagę można zwrócić, ale rozkazywania innym nikt nie lubi.
Caue rzycie w nie wiedzy ;/
A co sobie myślisz? Ortografia to nie zabawa.
EDIT: A, wpadało by się też wtrącić do dyskusji. Niebieski nieprzeźroczysty cień jest w porządku, czarny przeźroczysty też, żółta czcionka to gwałt na estetyce a Kamiyan używa argumentacji na poziomie dziecka z podstawówki (nie obrażaj się, wiesz, że cię lubię ).
Ostatnio edytowany przez Animazon (2015-09-05 12:51:12)
w trybie rozkazującym
Kiepska wymówka, szczególnie że w napisach są jedynie dwa style. Kombinuj dalej.
Sten, plz. Wyraźnie masz napisane "np".
Normalnie napisałem, żeby sobie zmienił (i wtedy czcionka nie będzie tak walić po oczach), a ci dorabiają do tego jakieś chore teorie. Chyba najgłupsza drama, jaką widziałem na tym forum. Chylę czoła.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2015-09-05 12:50:27)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Legendy głoszą, że dokończy jak zacznę oglądać, ale to tylko legendy...
"Late jest nasz"
Jej, nie jestem sam.
Proszę wszystkich użytkowników o przesyłanie mi nieudostępnionych synchronizacji.
O mnie.
Lista synchronizacji.
Link do folderu na pw.