Nie jesteś zalogowany.
To nawet inna klatka jest. Ziom, wysil się.
A jednak to nie ANBU robi najgorsze napisy w internetach. Ekipa Gamedora jest nawet lepsza!
http://imgur.com/a/8X4wj
No comment...
Edit:
Ostatnio edytowany przez kuru (2015-10-19 18:05:37)
A jednak to nie ANBU robi najgorsze napisy w internetach. Ekipa Gamedora jest nawet lepsza!
http://imgur.com/a/8X4wj
W tym momencie poczułem się jak na języku polskim, kiedy to moja nauczycielka kazała mi odpowiedzieć na pytanie co autor miał na myśli...
Normalnie czytam ten tekst po raz 8 i dalej nic...
Ostatnio edytowany przez Runaway (2015-10-19 18:31:13)
Chodzi o to że w oryginale był tag blur, a w hardsubie online go nie ma.
Lewy dolny róg, napisy...
Ale ja tam sie nie znam, czy coś widać czy nie...
Edit:
Ja tam sobie sobie oglądam czasem na A-O, szczególnie jak nikt na ansi nie tłumaczy, albo są kilkuodcinkowe opóźnienia.
Ale fakt jest faktem, jak ścigałem Prison School, to szczegółowość mi oczy wybiła :/
Ostatnio edytowany przez LagoonCompany (2015-10-19 18:31:01)
Skoro polegają na paczce OtakuJaro lub MeGUI, to nic dziwnego, że takie efekty jak blur nie obsługuje. Popatrzyłem sobie na vobsub w megui z 2013 r. i jest tam vobsub pochodzący z 11 grudnia 2002 r.
Dokładnie ten:
http://www.videohelp.com/software/VobSub
A powstał jeszcze potem DirectVobSub (VSFilter), xy-vsfilter (dostępny m.in. w paczce cccp) oraz obecnie w fazie beta usprawniony xy-vsfilter o nazwie "XySubFilter".
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2015-10-19 18:43:32)
Ostatnio dostałem od jednego gościa z Niemiec paczkę do kodowania.
klik
/edit: Jeśli ktoś jest zainteresowany, proszę kontakt na pw ansi albo gg.
Ostatnio edytowany przez Nala_Alan (2015-10-19 20:42:13)
Legolasie! Co widzą twoje elfickie oczy?
Kto sceny nie widział może uważać, że coś jest nie tak... a tu akurat tłumacz mógł zastosować "ratujesz mnie".
Zdecydowanie jakość na korzyść wersji [anon], niż jej skodowanego odpowiednika na onlajnie.
Słabe porównanie. Pokazałeś statyczny przesuwany obrazek. Kodek nie musi się przy czymś takim zbytnio wysilać, mając do dyspozycji 1 klatkę kluczową. Pokaż screen sceny, gdzie dochodzi do drastycznych zmian kolorów bez przejścia na kolejną klatkę kluczową (najlepiej z ciemnymi barwami), gdzie bitrate podskakuje do góry, a A-O zapewne ma stały bitrate.
Chociaż na tym obrazku nadal widać utratę szczegółów po stronie A-O. W takiej scenie to trzeba być mistrzem.
AO koduje w CRF 23, więc przy samym kodowaniu obraz staje się rakiem. Ale i tak najbardziej rozwalają mnie ludzie, którzy "nie widzą różnicy", a obraz na scenach akcji to zwykła pikseloza. Żeby taki God Eater mógł dobrze wyglądać – GJM musiało mu wbijać po 4k biratu. Nawet nie chcę wiedzieć, jak sceny akcji z tej bajki wyglądają na wykastrowanym onlajnie. Ale w sumie już wcześniej pokazywałem Arslana w "HD" – widać same piksele. Przecież to równie dobrze można nie oglądać wcale, skoro ogląda się dla walk... których nie widać.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Na trzecim screenie już na pierwszy rzut oka widać róźnice
Rozumiem, że monitor w laptopie? No to raczej nic dziwnego, bo dosyć często dają tam słabej jakości ekran, byleby zużycie prądu było jak najmniejsze (w moim laptopie też mnie wkurza słabe odwzorowanie kolorów, mimo że podświetlenie LED i w ogóle, a zwykły stacjonarny monitor TN sprzed 5 lat ma lepszy obraz ).
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2015-10-19 20:50:03)
Rozumiem, że monitor w laptopie? No to raczej nic dziwnego, bo dosyć często dają tam słabej jakości ekran, byleby zużycie prądu było jak najmniejsze (w moim laptopie też mnie wkurza słabe odwzorowanie kolorów, mimo że podświetlenie LED i w ogóle, a zwykły stacjonarny monitor TN sprzed 5 lat ma lepszy obraz ).
Na moim Acerze (który lada chwila skończy 3 lata) mam rozdziałkę 1368x678. Różnice między onlajn, a dyskowymi wersjami – bardzo odczuwalne. To prędzej Lagoon ma po prostu jakiegoś grata.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2015-10-20 02:07:26)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Myślicie że mogę mieć coś z matrycą? Czy po prostu wada wzroku mi się pogorszyła?
Wada wzroku. Przecież na pierwszym obrazku z tego gównianego onlajna sznurówek nie widać.
Powiem tak – myślałem, że wiem, co to rak. Dzisiejsza obserwacja całkowicie to zmieniła. Wiecie, jak wygląda film K (kodowany z BD) na AO?
Właśnie tak
Co to jest? Rak? Homar? I oni jeszcze śmią twierdzić, że "kodują w najlepszej możliwej jakości". Przecież jakbym miał oglądać taką pikselozę, to wolałbym darować sobie ten film. Na dysku wersja BD od Doki śmiga aż miło.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2015-10-22 02:25:08)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000