Nie jesteś zalogowany.
Tak a propos, Kane zrobił analizę, by oszacować liczbę zaginionych i nie jest tak źle.
Dałem nowy temat, bo odzewu brak.
Poniżej macie listę napisów, które czarna dziura w bazie wcięła:
.hack//SIGN ep02 (Yang)
.hack//SIGN ep05 (Yang)
.hack//SIGN ep09 (Yang)
.hack//SIGN ep10 (Yang)
.hack//SIGN ep11 (Yang)
Angel's Egg (NH2501)
Dear Boys ep01 (Nimrod25)
Dragon Ball Z ep197 (kalamir)
Ghost in the Shell: Stand Alone Complex Special - Tachikomatic Days ep01-10 (NH2501)
Haibane-Renmei ep01-13 (NH2501)
Knight Hunters ep08 (Godunov)
Nazca (TV) ep01 (Mózg)
Neon Genesis Evangelion ep12 (Zawada)
Neon Genesis Evangelion ep13 (Zawada)
Neon Genesis Evangelion ep14 (Zawada)
Neon Genesis Evangelion ep17 (Zawada)
Neon Genesis Evangelion ep25 (Zawada)
Neon Genesis Evangelion ep26 (Zawada)
Ninja Resurrection ep01 (RiP Rap)
Ninja Resurrection ep02 (RiP Rap)
Naruto ep040 (Zack)
Naruto ep045 (Zack)
Naruto ep046 (Zack)
Princess Mononoke (Pawe? P.(GAMEBODY))
Samurai Deeper Kyo ep05 (Dawid Harasimowicz)
Samurai Deeper Kyo ep06 (Dawid Harasimowicz)
Samurai Deeper Kyo ep07 (Dawid Harasimowicz)
W sumie to tylko 31 napisów spośród 48 000 z hakiem. Głównie ze stycznia 2004, raz 2005 i 2006r.
Najlepiej, gdyby sami autorzy zaktualizowali, aczkolwiek chyba już nikt z nich tu nie zagląda.
Ewentualnie, jeśli ktoś posiada wyżej wymienione suby, może je zapodać na pw do dula czy lil_, to je zaktualizują.
Prosiłbym więc o informacje, czy ktoś posiada któreś z tych napisów.
EDIT: Fakt, Kino można odhaczyć.
Ostatnio edytowany przez Rein (2015-11-05 10:44:10)
Jak sprawdze na starych dvd to powinienem cos znalezc, wydaje mi sie ze wiekszosc mam
ara ara...
A czy ANSI nie powinno zrobić kopi zapasowych na takie wypadki? Wczoraj zniknęło 31 napisów, a jutro być może 48 000 z hakiem...
Robi kopie zapasowe, ale być może rozpoczął to robić właśnie po zniknięciu tych napisów.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2015-11-05 02:05:05)
... albo tamta kopia została dawno nadpisana nową.
... albo tamta kopia została dawno nadpisana nową.
Czyli rozumiem, że za każdym razem tworzy nową paczkę i nadpisuję starszą, zamiast wziąć tą starą i nadpisać zdublowaną zawartość? Chyba że system działa inaczej niż zakładam.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2015-11-05 02:06:44)
Na chomikuj sprawdzaliście?
Tam na razie się nie zapędzam.
Jak sprawdze na starych dvd to powinienem cos znalezc, wydaje mi sie ze wiekszosc mam
To jakbyś mógł w wolnej chwili sprawdzić, byłbym wdzięczny.
A czy ANSI nie powinno zrobić kopi zapasowych na takie wypadki? Wczoraj zniknęło 31 napisów, a jutro być może 48 000 z hakiem...
Ależ robi kopie. Szkopuł w tym, że nie wiadomo, przy którym backupie napisy wcięło.
Poza tym to nie wczoraj, tylko co najmniej miesiąc temu (pierwsza informacja była w komentarzu do napisów Kane),
potem Alan stworzył temat, ale możliwe, że to się stało przy tym sypnięciu się ANSI w lipcu.
Xandros napisał:... albo tamta kopia została dawno nadpisana nową.
Czyli rozumiem, że za każdym razem tworzy nową paczkę i nadpisuję starszą, zamiast wziąć tą starą i nadpisać zdublowaną zawartość? Chyba że system działa inaczej niż zakładam.
Kane miał jeszcze sprawdzić, czy w starszych wersjach, którymi dysponuje, nie ma tych napisów...
Kino no tabi macie w paczce 1-13, Samurai Deeper Kyo na 90% na NapiProject. Z tego co pamiętam, to Kino nie było już jakieś 2 lata temu (albo i 3, nie pamiętam kiedy to oglądałem), ale były napki w paczce, to zignorowałem to uznając za problem przeglądarki.
Proszę wszystkich użytkowników o przesyłanie mi nieudostępnionych synchronizacji.
O mnie.
Lista synchronizacji.
Link do folderu na pw.
Jeśli wszystkie wcięło w tym samym czasie, to to będą już gdzieś 4 lata, bo wtedy bez powodzenia próbowałem pobrać Ghost in the Shell: Stand Alone Complex Special - Tachikomatic Days ep01-10 (NH2501).
Gerard napisał:Na chomikuj sprawdzaliście?
Tam na razie się nie zapędzam.
Kilgur napisał:Jak sprawdze na starych dvd to powinienem cos znalezc, wydaje mi sie ze wiekszosc mam
To jakbyś mógł w wolnej chwili sprawdzić, byłbym wdzięczny.
Nesbro napisał:A czy ANSI nie powinno zrobić kopi zapasowych na takie wypadki? Wczoraj zniknęło 31 napisów, a jutro być może 48 000 z hakiem...
Ależ robi kopie. Szkopuł w tym, że nie wiadomo, przy którym backupie napisy wcięło.
Poza tym to nie wczoraj, tylko co najmniej miesiąc temu (pierwsza informacja była w komentarzu do napisów Kane),
potem Alan stworzył temat, ale możliwe, że to się stało przy tym sypnięciu się ANSI w lipcu.marek2fgc napisał:Xandros napisał:... albo tamta kopia została dawno nadpisana nową.
Kane miał jeszcze sprawdzić, czy w starszych wersjach, którymi dysponuje, nie ma tych napisów...
Tak z ciekawości, ile cała baza napisów zajmuje? Może by warto robić nieusuwaną kopię raz na rok. Takie sytuacje mogą się zdarzać i mogą zostać zauważone więcej niż miesiąc później.
Robić backupa i admin niech do siebie ściągnie go. Wtedy będzie 100% pewności że buckapy będą. No chyba że i jemu dysk walnie. Bo tutaj napisy znikały już dużo wcześniej, możliwe że uploader je usunął z jakiś tam powodów, o ile ma taką możliwość. Jeżeli jest taka możliwość dla uploadera, to powinno się ją zlikwidować a ewentualne edycje przez moderatora.
Jeżeli jest taka możliwość dla uploadera, to powinno się ją zlikwidować a ewentualne edycje przez moderatora.
Czyli autor (wypraszam sobie określenie uploader) ma być pozbawiony usunięcia własnych napisów? Przepraszam bardzo, a z jakiej to niby racji?
"Nie wiem o co w tym chodzi bo to nie ma najmniejszego sensu." - Ken-chan
rool napisał:Jeżeli jest taka możliwość dla uploadera, to powinno się ją zlikwidować a ewentualne edycje przez moderatora.
Czyli autor (wypraszam sobie określenie uploader) ma być pozbawiony usunięcia własnych napisów? Przepraszam bardzo, a z jakiej to niby racji?
Kiedyś tak było. Ale powiedzmy sobie szczerze - bardzo to głupie. Ansi to jedynie platforma, autorzy mają i zawsze będą mieli możliwość robienia z nimi wszystko (no, zgodnie z regulaminem).
Dzięki temu uploader (wstawia na stronę to uploader - proste) nie będzie kasował napisów które wstawiał bo na kogoś się ze złościł albo ma kaprys. Inaczej powstaje bałagan na stronie. Poza tym jak taki autor ma zamiar potem kasować swoje napisy, to po cholerę wstawia tutaj? Uważam że taki porządek na stronie powinien panować. Co takiemu autorowi przyjdzie ze skasowania swoich napisów ze strony, skoro ktoś inny może je mieć i ponownie wstawi, więc żeby nie robic już tego bałaganu to powinno się zlikwidowac ten proceder a ewentualnie aktualizacje napisów to przez moderatorów dodawać.
Dzięki temu uploader (wstawia na stronę to uploader - proste) nie będzie kasował napisów które wstawiał bo na kogoś się ze złościł albo ma kaprys. Inaczej powstaje bałagan na stronie. Poza tym jak taki autor ma zamiar potem kasować swoje napisy, to po cholerę wstawia tutaj? Uważam że taki porządek na stronie powinien panować. Co takiemu autorowi przyjdzie ze skasowania swoich napisów ze strony, skoro ktoś inny może je mieć i ponownie wstawi, więc żeby nie robic już tego bałaganu to powinno się zlikwidowac ten proceder a ewentualnie aktualizacje napisów to przez moderatorów dodawać.
Tłumacz. Uploaderzy to na onlajnach siedzą.
Nikt inny nie wstawi, przynajmniej póki autor jest aktywny na stronie i się na to nie zgadza, bo zabrania tego regulamin. A jak chcesz gadać o zmianie regulaminu, jest od tego inny temat.
Dzięki temu uploader (wstawia na stronę to uploader - proste).....
Wstawiacz a nie uploader
Sprawdzilem swoje zasoby i ta wiekszosc jest jednak innych autorow, pasuja jedynie napisy do .hack//SIGN Yanga. Ale nie sa w 100% orginalne wiec raczej sie nie nadaja, wywalilem komentarze Yanga i mam zrobiony timing, format TMP wiec to chyba za mocne slowo , do releasu KKA.
Ostatnio edytowany przez Kilgur (2015-11-05 17:49:10)
ara ara...
Prawdopodobnie nie chodzi o napisy usuwane przez autorów tylko o takie, które widnieją w bazie napisów, a faktycznie ich nie ma. Jest wpis, ale bez pliku.
Jestem słodki jak miód, człowiek - ciacho; genetyczny cud! xD
rool napisał:Dzięki temu uploader (wstawia na stronę to uploader - proste) nie będzie kasował napisów które wstawiał bo na kogoś się ze złościł albo ma kaprys. Inaczej powstaje bałagan na stronie. Poza tym jak taki autor ma zamiar potem kasować swoje napisy, to po cholerę wstawia tutaj? Uważam że taki porządek na stronie powinien panować. Co takiemu autorowi przyjdzie ze skasowania swoich napisów ze strony, skoro ktoś inny może je mieć i ponownie wstawi, więc żeby nie robic już tego bałaganu to powinno się zlikwidowac ten proceder a ewentualnie aktualizacje napisów to przez moderatorów dodawać.
Tłumacz. Uploaderzy to na onlajnach siedzą.
Nikt inny nie wstawi, przynajmniej póki autor jest aktywny na stronie i się na to nie zgadza, bo zabrania tego regulamin. A jak chcesz gadać o zmianie regulaminu, jest od tego inny temat.
A co jeśli jest dwóch tłumaczy lub więcej? Co jeśli tylko jeden z nich będzie chciał usunąć? czy korektor ma jakieś prawa w tym zakresie? Co jeśli przypisze sobie autorstwo jakichś napisów w bazie i zarządzam ich usunięcia? W jaki sposób można ocenić czy mówię prawdę?
A co jeśli jest dwóch tłumaczy lub więcej? Co jeśli tylko jeden z nich będzie chciał usunąć? czy korektor ma jakieś prawa w tym zakresie? Co jeśli przypisze sobie autorstwo jakichś napisów w bazie i zarządzam ich usunięcia? W jaki sposób można ocenić czy mówię prawdę?
Odpowiadam:
1) To jak jeden usunie, drugi wstawi a moderacja może to olać - niech sobie rozstrzygają między sobą.
2) To jeśli nie on wstawił - nie usunie zapewne
3) Korektor nie jest autorem (w myśl regulaminu)napisów, więc nie ma praw
4) Zostanie to sprawdzone i taki numer może grozić banem
5) Im mniej wiesz, tym dłużej żyjesz. Jeśli wstawiłeś te napisy kiedyś, potem usunałeś i wstawił je ktoś inny, a są twoje i chcesz, żeby je usunięto... zawsze znadzie się ktoś, kto je pobrał, wie, że są twoje i można to udowodnić. Żeby nie było - wiele razy na ansi lądowały moje napisy, które kiedyś tam usunąłem... i żeby było zabawnie - najczęściej nie byłem tego świadomy i inni użytkownicy to wyłapywali (np po przecinkach ).
Edit: Rein, bądź wyrozumiały
Ostatnio edytowany przez bodzio (2015-11-05 20:28:51)