Nie jesteś zalogowany.
Ostatnio wydane anime w pełni ponad rok temu... Nie zamkną wam czasem podforum?
Warunek posiadania własnego podforum (co najmniej jeden punkt):
[ ] Regularne wydawanie subow
[ ] Chlanie adminem za kase na ANSI 2.0
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Nesbro napisał:Ostatnio wydane anime w pełni ponad rok temu... Nie zamkną wam czasem podforum?
Warunek posiadania własnego podforum (co najmniej jeden punkt):
[ ] Regularne wydawanie subow
[ ] Chlanie adminem za kase na ANSI 2.0
<!bodzio> heh, a to gnida
Ostatnio edytowany przez Besamir (2015-11-29 15:13:19)
Na ostatniej imprezie na wlasne oczy widzialem, ze Q juz ma gotowego Akagiego do wydania Nawet sie z nim zalozylem, ze jak ludzie na nazi tak tego chca, ze wejda na mypsvita.pl i tam beda go spamowac Jeden spam = 1 ep wydany. Ansi, do dziela!
Z obżarstwa masz zwidy xD
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Wydaje mi się, że zwidy to może mieć z innego powodu. xD
Często w swoich starszych subach linkujecie do strony z fontami: www.animegarden.eworks.pl/fonts/, ale ta strona nie działa. Można ściągnąć te fonty gdzieś indziej?
Do jakich napisów ci potrzebne fonty?
Hoshi o Ou Kodomo, ale to tylko przykład z dzisiaj. Już kilka razy trafiałem na takie z niedziałającą paczką fontów, a często znalezienie polskiej wersji fonta jest niemożliwe (chyba że jest jakiś sposób szukania, o którym nie wiem). Dlatego myślałem, że może przenieśliście swoje archiwum pod jakiś inny link.
Spolszczenie fonta to żaden problem, wystarczyć napisać jaki potrzebujesz.
Tak, ale to trochę bez sensu. Mam za każdym razem prosić o fonty? Jak mówiłem, chciałem obejrzeć już kilka waszych projektów i zawsze brakowało jakiegoś fonta. Na prawdę nie ma jakiejś bazy? Niekoniecznie jakaś wasza, ale może jakaś ogólnodostępna?
Do Hoshi o Ou Kodomo akurat potrzebuję CASSIA[PL], Dressel Medium PL i Swiss 721 Black Rounded BT.
Tak, ale to trochę bez sensu. Mam za każdym razem prosić o fonty? Jak mówiłem, chciałem obejrzeć już kilka waszych projektów i zawsze brakowało jakiegoś fonta. Na prawdę nie ma jakiejś bazy? Niekoniecznie jakaś wasza, ale może jakaś ogólnodostępna?
Do Hoshi o Ou Kodomo akurat potrzebuję CASSIA[PL], Dressel Medium PL i Swiss 721 Black Rounded BT.
Nie łatwiej będzie to możliwie olać, i zmienić na czcionkę posiadaną?
Możliwe, że będzie trzeba za każdym razem, gdyż ta grupa już praktycznie umarła.
Czcionkę dialogową możesz sobie sam zmienić. Często jest to nawet wskazane, bo większość wstawek AG była robiona dawno temu i ma rakotwórcze style. Oglądałem sobie drugi raz Kaijiego z ich hardka i cóż, byłem bliski wymuksowania czcionki i zmienienia na jakąś własną, bo całość prezentowała się po prostu paskudnie. Znajomi, którym polecałem tę serię/wydanie, również bardzo na to narzekali.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Pół biedy jak sobie zmienię głównego fonta na jakiegoś Ariala/Calibri, bo w sumie to nawet wolę takie "neutralne", ale jak jest np. przetłumaczony jakiś odręcznie napisany tekst, z jakimś fontem przypominającym pismo ręczne, to po zamianie nie będzie to wyglądało tak fajnie. Ale cóż, chyba nie mam wyjścia
Ja tam nie ściągam, nawet gdy linki działają, żeby systemu nie zaśmiecać, i jadę na tym, co się domyślnie ustawi. Z reguły jest czytelnie. Polecam.
~Shounen . DBNao.net . Grupa Mirai . Cytaty z anime
rakotwórcze style.
Zobacz sobie jakim fontem są zrobione suby do Hoshi o Ou Kodomo od Dariusz666, to zobaczysz co to rakotwórczy styl
Niestety stronki z fontami już nie będzie, ponieważ jakaś firma wysłała nam pismo, że ma prawa do części czcionek i prosi o usunięcie ich. Tak więc, dla spokoju, poszło wszystko.
Jeżeli mamy hardka, radzę go ściągnąć. Jeśli nie, lepiej napisać maila do kogoś z grupy z pytaniem o fonty.
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Co tam slychac z Akagim?
Jest na urlopie
Zainteresujecie się brave witches?