Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Tydzień temu jeszcze normalnie działał. A jak dzisiaj planowałam coś scalić, to automatycznie pobrała mi się aktualizacja. Nie ma już w encoderze AC3 dvd good, a mam tylko ffmpeg AC3. Może miałabym to gdzieś, ale od dzisiaj megui straaaaaaaaasznie wolno scala(nawet nie wiem czy dobrze, bo ciągle nie scaliło). Zawsze wszystkie piosenki do 5 minut scalały się z 30 minut, a teraz jest napisane, że będzie się robić prawie 2 godziny! Nie wiem co się stało. Jakiś pomysł jak temu zaradzić? Zainstalowałam od nowa, ale ciągle to samo
A może ramy się uszkodziły?
A jak je naprawić?
Pytanie czy są uszkodzone?
No właśnie. Najpierw się sprawdza, zanim zacznie się grzebać. Wg mnie podstawowym programem do tego jest MemTest86 i wymaga uruchomienia z BIOS-u. Na google znajdziesz wiele poradników po polsku, jak taki test wykonać.
Poza tym to stało się po aktualizacji, więc wątpię, że to wina RAM, a konfiguracji MeGUI lub jakiegoś buga, który znalazł się akurat w tej wersji. Nie możesz po prostu odinstalować go i przywrócić poprzednią wersję?
Zrobiłam to, ale i tak przy scalaniu piosenki automatycznie zaczęło pobierać mi aktualizację.
Zrobiłam to, ale i tak przy scalaniu piosenki automatycznie zaczęło pobierać mi aktualizację.
Anulowanie lub zablokowanie automatycznych aktualizacji w ustawieniach nie wchodzi w grę? :0
Mam problem z megui... chyba XD
Otóż chciałam na yt wrzucić piosenkę, do której zrobiłam napisy. Scaliłam piosenkę, odpalam ją, wszystko działa okej, jednak po wrzuceniu na yt piosenka zawiera buczenie, szumy i nie rozumiem dlaczego. Pomyślałam może, że po prostu yt ma coś nie tak z przesyłaniem, jednak gdy wrzuciłam oryginał, bez napisów, to piosenka szumów nie miała.
Ktoś wie jak to naprawić? Wczorajsza i dzisiejsza piosenka zawiera te szumy pomimo tego, że scalona piosenka na komputerze działa poprawnie, tylko na yt nie.
Rozumiem, że przekodowałaś to przez MeGUI przy pomocy kodeka Nero AAC? Ten kodek ma to do siebie, że w wielu przypadkach po ponownej konwersji jest zepsute audio. Użyj innego kodera lub programu dla audio.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2016-11-14 01:36:32)
To jakiego kodeka użyć? Lub czy da się jakieś pobrać do megui?
Flac albo FFmpeg AC-3.
Jak sprawdziłam, to tego nero nawet nie mam i używałam cały czas AC-3
To ściągasz stąd Nero AAC:
http://www.videohelp.com/download/NeroA … -1.5.4.zip
Wypakowujesz z win32 plik neroAacEnc.exe do MeGUI/tools/eac3to
Włącz MeGUI, wejdź Options -> Settings -> External Program Configuration, zaznacz Enable NeroAacEnc, a dla Location wybierasz ten plik neroAacEnc.exe z folderu, do którego wypakowałaś.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2016-11-15 12:42:05)
Nie mam takiego folderu jak eac3to
To go stwórz.
Ściągnęłam to i wrzuciłam do folderu, który stworzyłam o tej samej nazwie.Wyskakuje mi wtedy aktualizacja, że mam go pobrać i mnie odsyła na stronę, gdzie jest to płatne
edit: ok już przestało przerzucać na tamtą str.
Użyłam teraz Nero i nie ma szumów, dzięki
Widocznie win 10 woli Nero zamiast Flac
Ostatnio edytowany przez Lancelota (2016-11-15 20:10:02)
Strony 1