#1 2015-12-12 19:26:50

Lancelota
Użytkownik
Dołączył: 2014-07-07

Problem z megui

Tydzień temu jeszcze normalnie działał. A jak dzisiaj planowałam coś scalić, to automatycznie pobrała mi się aktualizacja. Nie ma już w encoderze AC3 dvd good, a mam tylko ffmpeg AC3. Może miałabym to gdzieś, ale od dzisiaj megui straaaaaaaaasznie wolno scala(nawet nie wiem czy dobrze, bo ciągle nie scaliło). Zawsze wszystkie piosenki do 5 minut scalały się z 30 minut, a teraz jest napisane, że będzie się robić prawie 2 godziny! Nie wiem co się stało. Jakiś pomysł jak temu zaradzić? Zainstalowałam od nowa, ale ciągle to samo smutny

Offline

#2 2015-12-12 19:35:16

Grucha00
Użytkownik
Dołączył: 2013-04-13

Odp: Problem z megui

A może ramy się uszkodziły?

Offline

#3 2015-12-12 19:38:58

Lancelota
Użytkownik
Dołączył: 2014-07-07

Odp: Problem z megui

A jak je naprawić?

Offline

#4 2015-12-12 19:43:27

max-kun
Użytkownik
Skąd: Fan Trailsów oraz YS
Dołączył: 2008-12-30

Odp: Problem z megui

Lancelota napisał:

A jak je naprawić?

Zajrzyj sobie tu lub tu
A już znajdziesz satysfakcjonującą odpowiedź oczkod

Offline

#5 2015-12-12 21:11:47

Grucha00
Użytkownik
Dołączył: 2013-04-13

Odp: Problem z megui

Pytanie czy są uszkodzone?

Offline

#6 2015-12-12 21:22:42

marek2fgc
Moderator
Skąd: Lubin
Dołączył: 2010-06-28

Odp: Problem z megui

No właśnie. Najpierw się sprawdza, zanim zacznie się grzebać. Wg mnie podstawowym programem do tego jest MemTest86 i wymaga uruchomienia z BIOS-u. Na google znajdziesz wiele poradników po polsku, jak taki test wykonać.

Poza tym to stało się po aktualizacji, więc wątpię, że to wina RAM, a konfiguracji MeGUI lub jakiegoś buga, który znalazł się akurat w tej wersji. Nie możesz po prostu odinstalować go i przywrócić poprzednią wersję?


Na głównej stronie ~MasaGratoR
MyAnimeList
"Tłumaczenie to świętość"

Online

#7 2015-12-13 01:39:06

Lancelota
Użytkownik
Dołączył: 2014-07-07

Odp: Problem z megui

Zrobiłam to, ale i tak przy scalaniu piosenki automatycznie zaczęło pobierać mi aktualizację.

Offline

#8 2015-12-13 02:07:16

marek2fgc
Moderator
Skąd: Lubin
Dołączył: 2010-06-28

Odp: Problem z megui

Lancelota napisał:

Zrobiłam to, ale i tak przy scalaniu piosenki automatycznie zaczęło pobierać mi aktualizację.

Anulowanie lub zablokowanie automatycznych aktualizacji w ustawieniach nie wchodzi w grę? :0


Na głównej stronie ~MasaGratoR
MyAnimeList
"Tłumaczenie to świętość"

Online

#9 2016-11-14 00:42:18

Lancelota
Użytkownik
Dołączył: 2014-07-07

Odp: Problem z megui

Mam problem z megui... chyba XD
Otóż chciałam na yt wrzucić piosenkę, do której zrobiłam napisy. Scaliłam piosenkę, odpalam ją, wszystko działa okej, jednak po wrzuceniu na yt piosenka zawiera buczenie, szumy i nie rozumiem dlaczego. Pomyślałam może, że po prostu yt ma coś nie tak z przesyłaniem, jednak gdy wrzuciłam oryginał, bez napisów, to piosenka szumów nie miała.
Ktoś wie jak to naprawić? Wczorajsza i dzisiejsza piosenka zawiera te szumy pomimo tego, że scalona piosenka na komputerze działa poprawnie, tylko na yt nie.

Offline

#10 2016-11-14 01:36:21

marek2fgc
Moderator
Skąd: Lubin
Dołączył: 2010-06-28

Odp: Problem z megui

Rozumiem, że przekodowałaś to przez MeGUI przy pomocy kodeka Nero AAC? Ten kodek ma to do siebie, że w wielu przypadkach po ponownej konwersji jest zepsute audio. Użyj innego kodera lub programu dla audio.

Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2016-11-14 01:36:32)


Na głównej stronie ~MasaGratoR
MyAnimeList
"Tłumaczenie to świętość"

Online

#11 2016-11-14 13:14:48

Lancelota
Użytkownik
Dołączył: 2014-07-07

Odp: Problem z megui

To jakiego kodeka użyć? Lub czy da się jakieś pobrać do megui?

Offline

#12 2016-11-14 19:58:43

marek2fgc
Moderator
Skąd: Lubin
Dołączył: 2010-06-28

Odp: Problem z megui

Flac albo FFmpeg AC-3.


Na głównej stronie ~MasaGratoR
MyAnimeList
"Tłumaczenie to świętość"

Online

#13 2016-11-15 12:27:41

Lancelota
Użytkownik
Dołączył: 2014-07-07

Odp: Problem z megui

Jak sprawdziłam, to tego nero nawet nie mam i używałam cały czas AC-3

Offline

#14 2016-11-15 12:41:54

marek2fgc
Moderator
Skąd: Lubin
Dołączył: 2010-06-28

Odp: Problem z megui

To ściągasz stąd Nero AAC:
http://www.videohelp.com/download/NeroA … -1.5.4.zip

Wypakowujesz z win32 plik neroAacEnc.exe do MeGUI/tools/eac3to

Włącz MeGUI, wejdź Options -> Settings -> External Program Configuration, zaznacz Enable NeroAacEnc, a dla Location wybierasz ten plik neroAacEnc.exe z folderu, do którego wypakowałaś.

Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2016-11-15 12:42:05)


Na głównej stronie ~MasaGratoR
MyAnimeList
"Tłumaczenie to świętość"

Online

#15 2016-11-15 16:34:33

Lancelota
Użytkownik
Dołączył: 2014-07-07

Odp: Problem z megui

Nie mam takiego folderu jak eac3to

Offline

#16 2016-11-15 18:20:31

marek2fgc
Moderator
Skąd: Lubin
Dołączył: 2010-06-28

Odp: Problem z megui

To go stwórz.


Na głównej stronie ~MasaGratoR
MyAnimeList
"Tłumaczenie to świętość"

Online

#17 2016-11-15 19:03:25

Lancelota
Użytkownik
Dołączył: 2014-07-07

Odp: Problem z megui

Ściągnęłam to i wrzuciłam do folderu, który stworzyłam o tej samej nazwie.Wyskakuje mi wtedy aktualizacja, że mam go pobrać i mnie odsyła na stronę, gdzie jest to płatne
edit: ok już przestało przerzucać na tamtą str.

Użyłam teraz Nero i nie ma szumów, dzięki smile
Widocznie win 10 woli Nero zamiast Flac

Ostatnio edytowany przez Lancelota (2016-11-15 20:10:02)

Offline

Stopka forum

© Animesub.info 2019