Nie jesteś zalogowany.
Odcinek 5 pt. "Zaczątek naszej obietnicy jest jeszcze odległy" jest już dostępny!
Mały spoiler (swoją drogą mój ulubiony rzut w tym odcinku):
Pobierz: Odcinek 5 "Zaczątek naszej obietnicy jest jeszcze odległy"
Miłego seansu życzę
PS Następny odcinek postaram się wydać szybciej, chociaż nic nie obiecuję.
Ostatnio edytowany przez JankieL (2016-05-10 18:16:22)
Informuję, iż odcinek 6 pt. "Brzęk łańcuchów" jest już dostępny!
Męczarnia, nudy i dużo gadki - tak pokrótce można opisać ten odcinek.
Sporo pracy było, a efekt i tak mizerny...
Ostatni raz...
Pobierz: Odcinek 6 "Brzęk Łańcuchów"
Mała zajawka:
W końcu, przebrnęliśmy przez tę katorgę i w następnym odcinku będzie już to, na co wszyscy czekają (no, a przynajmniej użytkownicy MALa)!
Ja jednak mam nadzieję, że komuś się spodoba! Wszelkie błędy proszę wyłapywać i od razu podsyłać.
Dzięki za pobranie!
Miłego seansu!
Ostatnio edytowany przez JankieL (2016-05-20 18:59:01)
W końcu, przebrnęliśmy przez tę katorgę i w następnym odcinku będzie już to, na co wszyscy czekają.
Odnoszę wrażenie, że według Ciebie powinni się naparzać 24/7 mieczami świetlnymi, bo inaczej bajka słaba. Te odcinki przecież prezentują dość wyrównany poziom i w gruncie rzeczy każdy szczegół może być warty uwagi (ale o tym napiszę w stosownym temacie o serii).
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
JankieL napisał:W końcu, przebrnęliśmy przez tę katorgę i w następnym odcinku będzie już to, na co wszyscy czekają.
Odnoszę wrażenie, że według Ciebie powinni się naparzać 24/7 mieczami świetlnymi, bo inaczej bajka słaba. Te odcinki przecież prezentują dość wyrównany poziom i w gruncie rzeczy każdy szczegół może być warty uwagi (ale o tym napiszę w stosownym temacie o serii).
W sumie trochę źle napisałem (za dużo czytanka .ass). Pierwsza część odnosi się do mnie i korektora (mocno zmniejszona ilość tekstu), natomiast druga... to już jak kto woli.
Odcinek 7 "Natsukiego Subaru Restart" jest już dostępny!
PS Niestety, najprawdopodobniej emisja 8 odcinka zostanie przełożona na przyszły tydzień.
Ostatnio edytowany przez JankieL (2016-05-20 03:04:44)
Wiedziałem, że internety przesadzały w zachwytach nad tym siódmym odcinkiem (i ty też mnie okłamałeś, że to jest niby nie wiadomo co).
Znaczy, w sumie to był bardzo dobry, ale fatalnie napisane dialogi popsuły efekt. Na koniec to nawet prychnąłem ze śmiechu.
PS: prawilna sygnaturka.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2016-05-20 16:38:08)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Odcinek 7 w wersji DDY już dostępny!
Udało mi się poprawić kilka rzeczy.
Mam nadzieję, że komuś się spodoba.
Pobierz: Odcinek 7
Dzięki za pobranie!
Wiedziałem, że internety przesadzały w zachwytach nad tym siódmym odcinkiem (i ty też mnie okłamałeś, że to jest niby nie wiadomo co).
Znaczy, w sumie to był bardzo dobry, ale fatalnie napisane dialogi popsuły efekt. Na koniec to nawet prychnąłem ze śmiechu.PS: prawilna sygnaturka.
Napisałem, że był lepszy od poprzednich, a przynajmniej taka jest moja opinia.
Co do dialogów, to nie sposób się nie zgodzić. Niestety, tę kwestię troszkę skopali. Niemniej jednak, reszta była w porządku i stała na naprawdę wysokim poziomie.
A i dzięki
Ostatnio edytowany przez JankieL (2016-05-20 18:06:44)
Taka mała(spora) zajawka(spoiler) odcinka, jeśli ktoś się zastanawia czy opłaca się oglądać:
Ostatnio edytowany przez JankieL (2016-05-23 16:27:24)
| 7/25
Tej, tej, ale to jest jawna kradzież pomysłu!
Już jadą
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2016-05-23 00:31:20)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Zgadzam się z Kamim, on pierwszy gwiazdorzył o raku w wideo i o DDY.
Teraz nic innego CI nie zostało, tylko dołączyć
Głównie miałem na myśli samo tłumaczenie (z resztą różnicę zauważysz w tych dwóch wersjach, które udostępniłem, choć nie jest aż tak źle; no, ale teraz jest większa złożoność tekstu, a CR głównie w takich kwestiach miał błędy [?]).
A co do wideo, akurat w tym jest bardzo zła jakość (o wiele gorsza niż w poprzednim), i nie pomaga tu nic.
Odcinek 8 pt. "Rozpaczałem i wylewałem łzy... aż przestałem" jest już dostępny!
Standardowo korekta się obijała.
Wersja DDY pojawi się mniej więcej w ten sam dzień, ewentualnie jeden/dwa później.
Pobierz: Odcinek 8
Miłego seansu!
Dzięki za pobranie!
Ostatnio edytowany przez JankieL (2016-05-25 18:34:04)
Da się to pobrać na telefonie? Czy trzeba przez kompa?
Da się to pobrać na telefonie? Czy trzeba przez kompa?
Da radę.
@edit Link chwilowo nieczynny, wrzucam lekko poprawioną wersję.
@edit2 Nowa wersja dostępna tu.
Ostatnio edytowany przez JankieL (2016-05-25 18:33:45)
Nie żebym się czepiał czy coś, ale fajnie by było, jakbyś ujednolicił nazwy plików
O co mi chodzi? Dla przykładu nazwa epka 1, 5, 6, 7:
[jandb] ReZero kara Hajimeru Isekai Seikatsu - 01 PL (1280x720 10bit AAC)
[jankiel] ReZero kara Hajimeru Isekai Seikatsu - 05 PL (1280x720 10bit AAC) [701D3E41]
[jankiel] ReZero kara Hajimeru Isekai Seikatsu - 06 (1280x720 10bit AAC) [0E0E3AD0] (1)
[jankiel] Re[spacja]Zero kara Hajimeru Isekai Seikatsu - 07 PL [720p]
Ewentualnie podaj schemat jaki będziesz kontynuował, a poprawię do reszty
Ostatnio edytowany przez Mammoth (2016-05-26 13:02:09)
Nie żebym się czepiał czy coś, ale fajnie by było, jakbyś ujednolicił nazwy plików
O co mi chodzi? Dla przykładu nazwa epka 1, 5, 6, 7:
[jandb] ReZero kara Hajimeru Isekai Seikatsu - 01 PL (1280x720 10bit AAC)
[jankiel] ReZero kara Hajimeru Isekai Seikatsu - 05 PL (1280x720 10bit AAC) [701D3E41]
[jankiel] ReZero kara Hajimeru Isekai Seikatsu - 06 (1280x720 10bit AAC) [0E0E3AD0] (1)
[jankiel] Re[spacja]Zero kara Hajimeru Isekai Seikatsu - 07 PL [720p]Ewentualnie podaj schemat jaki będziesz kontynuował, a poprawię do reszty
Fajnie, że ktoś tu jeszcze wchodzi, ale jednak wolałbym, abyś powytykał jakieś błędy w napisach zamiast czepiać się pierdółek (przecież nazwa i tak [chyba] nikomu nie sprawia dyskomfortu podczas seansu, prawda?).
No, ale nic. Poprawione, dzięki.
Ostatnio edytowany przez JankieL (2016-05-26 13:44:05)
Zaraz, ty bierzesz CRC z angielskiego wydania? To musisz sobie sam sprawdzić. Dobry jest do tego np. Easy Hash – sprawdzasz nim CRC32 po zmuksowaniu i doklejasz w nawiasie kwadratowym na końcu.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Zaraz, ty bierzesz CRC z angielskiego wydania? To musisz sobie sam sprawdzić. Dobry jest do tego np. Easy Hash – sprawdzasz nim CRC32 po zmuksowaniu i doklejasz w nawiasie kwadratowym na końcu.
Dobrze wiedzieć, dzięki.