Nie jesteś zalogowany.
Powstaje 48 odcinkowe anime Monster Hunter Stories: Ride On na podstawie gry z 3DS Monster Hunter Stories
Anime zaplanowane jest na jesień.
PV:
http://www.dailymotion.com/video/x4cragl
Łowcy potworów prawdopodobnie przeznaczone jest dla małych dzieci. CGI mocno odstrasza.
Luk4S napisał:One Piece [...] miało skończyć się dawno temu...
Rozwiniesz?
W One Piece nie miało być Nowego Świata. Miało się skończyć na Grand Line pierwszej części (około 5 lat serializacji), ale ze względu na ogromną popularność Oda wytrzepał z rękawa nowe pomysły. Oczywiście całkiem możliwe, że to powielana plotka, bo nie pamiętam, aby w którymś SBS Oda powiedział o tym. Może w wywiadzie... Dawno temu przyczepiło mi się to do głowy i wydaje mi się, że gdzieś było "legitne" źródło.
Ostatnio edytowany przez Luk4S (2016-05-27 10:19:29)
SoheiMajin napisał:Luk4S napisał:One Piece [...] miało skończyć się dawno temu...
Rozwiniesz?
W One Piece nie miało być Nowego Świata. Miało się skończyć na Grand Line pierwszej części (około 5 lat serializacji), ale ze względu na ogromną popularność Oda wytrzepał z rękawa nowe pomysły. Oczywiście całkiem możliwe, że to powielana plotka, bo nie pamiętam, aby w którymś SBS Oda powiedział o tym. Może w wywiadzie... Dawno temu przyczepiło mi się to do głowy i wydaje mi się, że gdzieś było "legitne" źródło.
Idąc twoim tokiem rozumowania to One Piece powinien się skończyć jako One-Shot bo z takim zamiarem został stworzony.
Jak wyżej.
Nietrudno zauważyć, że opinie, że coś miało się skończyć, ale jest kontynuowane, wygłaszają ludzie, którzy uważają, że historia od danego rozdziału zaliczyła spadek, więc na pewno autor się sprzedał i dalej już robi dla kasy (jakby o zarobek nie chodziło od samego początku). Jedna z form dowartościowywania się. Mangi się wydaje, dopóki są popularne i/lub autor ma ochotę rysować, reszta jest bez znaczenia. Przecież żaden z mangaków nie zaczyna z przeświadczeniem, że jego historia będzie liczyła 200+ rozdziałów.
Rozpisałem się, bo to samo jest w przypadku DB, a do ludzi nie docierają podstawowe zależności i dalej powtarzają swoje.
~Shounen . DBNao.net . Grupa Mirai . Cytaty z anime
Taa, jasne, milion rozdziałów o tym samym pisze się dla przyjemności. Z drugiej strony może po prostu nie potrafi napisać czegoś bardziej ambitnego niż prosty shounen-tasiemiec.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2016-05-27 13:12:03)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Ma się ludziom podobać, podoba się. Zatem? Znów jakieś teorie z dupy będą? Mam nadzieję, że nie.
Taa, jasne, milion rozdziałów o tym samym pisze się dla przyjemności. Z drugiej strony może po prostu nie potrafi napisać czegoś bardziej ambitnego niż prosty shounen-tasiemiec.
No tak, bo ani One Piece, ani Dragon ball nie są popularne i lubiane. Myślę, że aby stworzyć historię która ma 700+ rozdziałów i jest cały czas popularna wymaga troszeczkę zdolności ponadprzeciętnych.
Ambitnych jak Czajka lub Seraph LMAO
ara ara...
A ile odcinków/rozdziałów ma Czajka czy Serafin? One Szit to jedno i to samo przez milion lat. Dokładnie takie same gówno jak Blicz czy inne Naruto.
Myślę, że aby stworzyć historię która ma 700+ rozdziałów i jest cały czas popularna wymaga troszeczkę zdolności ponadprzeciętnych.
Och, a Zmierz czy inne 50 Twarzuf to, jak rozumiem, pokaz kunsztu literackiego? I popatrz, Naruto też było cały czas popularne i miało te kilkanaście milionów sprzedanych tomów. A czy jesteś w stanie wskazać gorszą mangą z ostatnich 2-3 lat? Bo ja nie.
Tasiemce to nie jest nawet jakiś tam poziom. To jest po prostu siła przyzwyczajenia. Sam obejrzę do Boruto do końca, bo jakoś tak dziwnie obejrzeć tyle odcinków i nie zobaczyć zakończenia. Chociaż oglądanie tego to wielki ból.
No ale przy OP potrafili wymięknąć nawet zagorzali fani. W końcu ile można oglądać jedno i to samo. Szczególnie że to konstrukcją przypomina nawet... Ogon Wróżki.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2016-05-27 14:33:47)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Kamiyan3991 napisał:Taa, jasne, milion rozdziałów o tym samym pisze się dla przyjemności. Z drugiej strony może po prostu nie potrafi napisać czegoś bardziej ambitnego niż prosty shounen-tasiemiec.
Ambitnych jak Czajka lub Seraph LMAO
No, ale zawsze można iść w stronę takiego HxH lub Berserka, który też jest tasiemcem. Obie te serie są na tyle ciekawe fabularnie, ze nie czuć tak bardzo tego przedłużania. Dla porównania w Claymore widać, że w którymś momencie zaczęto przesuwać skalę konfliktu tak bardzo, że aż to zaczęło być męczące i zakończono mangę w IMO nadzwyczaj dobrym momencie - a można by to w sumie jaszcze ciągnąć rzucając do historii drugi kontynent. Niektóre serie sporo tracą nie kończąc się. One Piece posiada jeden szczególnie długi arc (Skypeia), który nie ma właściwie żadnego wpływu na dalszą historię i jakoś nie miał żadnej unikatowej głębi i ciężko nie łączyć tego, ze ten arc był realizowany w mandze w czasie, kiedy seria odnosiła pierwsze duże sukcesy. W Naruto na samym początku widać było jakiś cel - trzech bohaterów - każdy z jakimiś problemami z którymi będą sobie próbowali poradzić w upływie czasu serii. Niestety gdzieś się to zgubiło i ostatnie kilka arców to tylko było po to,żeby pokazać lanie się po mordach i mesjanizm głównego dresa. O DB nawet nie chcę wspominać, bo to wyciąganie z tyłka coraz to nowych zagrożeń dla Ziemi jest śmieszne. Ilość odcinków nie ma IMO tak dużego znaczenia co sposób prowadzenia historii. Dla mnie Angel Beats (13 ep) jest w większej mierze rozciągniętym tasiemcem niż taki FMA:B (64 ep).
HxH to jednak inna liga, bo to świetnie poprowadzone 150 odcinków, w którym każdy element się łączy i ma wpływ na dalsze wydarzenia. Jedynie można się czepiać, że mrówki wyciągnęli trochę z kapelusza, ale nic nie jest idealne. Zresztą ten arc był mega emocjonujący.
Czy można to powiedzieć o innych tasiemcach? Niestety nie. W pewnym momencie zwyczajnie wałkują jakiś prosty temat i wyciągają kolejne akcje z dupy, żeby tylko była sprzedaż.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2016-05-27 14:49:40)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Jedynie można się czepiać, że mrówki wyciągnęli trochę z kapelusza, ale nic nie jest idealne.
Nie zgodzę się, idealnie pasowało do stworzonego świata, ten wątek jest dalej kontynuowany. Szkoda, że autor co chwilę robi przerwy.
HxH to jednak inna liga, bo to świetnie poprowadzone 150 odcinków
Inni to samo powiedzą o innych seriach. No ale że rację ma tylko Kamiyan, to nie ma co dyskutować. Skoro on czyta mangi na siłę, to znaczy, że wszyscy tak mają.
~Shounen . DBNao.net . Grupa Mirai . Cytaty z anime
Nie zgodzę się, idealnie pasowało do stworzonego świata, ten wątek jest dalej kontynuowany. Szkoda, że autor co chwilę robi przerwy.
Raczej chodziło mi o to, że mrówki pojawiły się tak znikąd i od razu były supersilnymi przeciwnikami. Niby nic szczególnego, ale jednak fajniej jest, gdy autor pewne ważniejsze rzeczy zasugeruje wcześniej.
Inni to samo powiedzą o innych seriach. No ale że rację ma tylko Kamiyan, to nie ma co dyskutować. Skoro on czyta mangi na siłę, to znaczy, że wszyscy tak mają.
Nie na siłę, tylko z przyzwyczajenia. Poza tym widzę, że nie masz jak zbić argumentu o powtarzalności, bo przechodzisz na narrację ad personam.
HxH to jednak cały czas oferuje coś świeżego, a wszelkie: Blicze, Boruta, Wróżki, DB czy właśnie One Szit są na jedno kopyto. Może i na początku miały jakiś większy sens, ale jak tasiemiec ma mieć spójną i cały czas ciekawą fabułę? Po pewnym czasie wszystko zaczyna opierać się na kopiuj-wklej. A że ludzie kupują taki szajs? Cóż, Japonia dużo rzeczy kupuje, a wydawca chce zarobić. Starczy spojrzeć na Boruto – manga od dawna zakończona, a w amino dalej fillery.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2016-05-27 16:03:33)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
HxH to jednak cały czas oferuje coś świeżego, a wszelkie: Blicze, Boruta, Wróżki, DB czy właśnie One Szit są na jedno kopyto. Może i na początku miały jakiś większy sens, ale jak tasiemiec ma mieć spójną i cały czas ciekawą fabułę? Po pewnym czasie wszystko zaczyna opierać się na kopiuj-wklej. A że ludzie kupują taki szajs? Cóż, Japonia dużo rzeczy kupuje, a wydawca chce zarobić. Starczy spojrzeć na Boruto – manga od dawna zakończona, a w amino dalej fillery.
A mimo to wciąż ma wielką rzeszę fanów na całym świecie. Możesz się zesrać i w kółko pisać to samo, ale i tak nic tego nie zmieni.
Ostatnio edytowany przez dulu (2016-05-27 17:19:00)
Więc twierdzisz, że One Piece nie oferuje nic nowego? Bo ja odnoszę wrażenie, że każda nowa wyspa którą odwiedzają jest zupełnie inna... Nawet jeśli schemat jest taki sam. Wbijamy -> Poznajemy Złego -> Pomagamy Dobrym -> Ratujemy Nakama -> Wpieprz od złego -> PowerUp -> Skopanie Tyłka Złemu -> Balanga. To za każdym razem dzieje się to w zupełnie innych realiach, innych klimatach... zupełnie inaczej. Dlatego lubie OP. A innych tasiemców nie oglądam. Blicz był dobry do pokonania Aizena, potem nudy...
A mimo to wciąż ma wielką rzeszę fanów na całym świecie.
WoW też ma, a gra już padaka. One Szit czeka taki sam los.
Wbijamy -> Poznajemy Złego -> Pomagamy Dobrym -> Ratujemy Nakama -> Wpieprz od złego -> PowerUp -> Skopanie Tyłka Złemu -> Balanga.
I dlatego to się nudzi. Wolniej czy prędzej, ale nudzi.
Więc twierdzisz, że One Piece nie oferuje nic nowego?
Już mi się bardziej Blicz podobał.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2016-05-27 17:25:34)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
dulu napisał:A mimo to wciąż ma wielką rzeszę fanów na całym świecie.
WoW też ma, a gra już padaka. One Szit czeka taki sam los.
Oczywiście opierasz to głosowaniach, słupkach i wykresach. To nie są twoje kolejne mądrości. Bajka wychodzi od 17 lat i jest na drugim miejscu "Top Airing Anime" na twoim ukochanym malu, ale tak, koniec jest już bliski. Ale ty głupoty opowiadasz.