Nie jesteś zalogowany.
coellus napisał:Nie, oni umiejętnościami pisania zdecydowanie cię przewyższają.
Wydaje mi się, że Krystianowi chodziło nie o formę, lecz o treść.
Zakładam, że kwestia treści mieści się tu:
Ponieważ poziom recenzji i umiejętności pisania
Dlatego to wycięłam i przeszłam do formy.
Ty dulowaty userze!
Chciałem się zapytać czy Dx51 ma zamiar skończyć serię Tekkaman Blade, zostały 2 odcinki a od ponad pół roku nie było żadnego info czy coś się posunie czy nie.
Przyznaję się, dałem dupy, mogłem to dawno skończyć. Aktualnie jestem na dobrym cyklu, więc jak wracam wymordowany po siłowni nie mam już sił by musk uruchomić.
Obiecuję skończyć.
Najważniejsze abyś ukończył projekt. A po za tym chciałem się jeszcze dowiedzieć czy masz zamiar przetłumaczyć 3 odcinki specjalne z pierwszej serii?
Je też zrobię.
Uwaga! wszyscy fani Rou Kyu Bu!
Wydawanie odcinków wznowię wraz z początkiem nowego roku.Koniec przekazu.
I jak stoi seiria która miała być robiona? Bo z tego co widzę to nic się nie zmieniło i nie zmienia
Ostatnio edytowany przez XxBhaalxX (2016-02-21 13:07:01)
takemikazuchi01 napisał:Uwaga! wszyscy fani Rou Kyu Bu!
I jak stoi seiria która miała być robiona? Bo z tego co widzę to nic się nie zmieniło i nie zmienia
Tak jak mówisz, nic się nie zmienia a młotek, który projektem się znajduje rupy duszyć jakoś nie bardzo raczy mimo próśb i gróźb... Pewnie skończy się na tym, że sam w końcu tę serię skończę.
XxBhaalxX napisał:takemikazuchi01 napisał:Uwaga! wszyscy fani Rou Kyu Bu!
Tak jak mówisz, nic się nie zmienia a młotek, który projektem się znajduje rupy duszyć jakoś nie bardzo raczy mimo próśb i gróźb... Pewnie skończy się na tym, że sam w końcu tę serię skończę.
I jak sprawa stoi ?
Witam wszystkich zainteresowanych tłumaczeniami naszej grupy, chciałbym przedstawić dwa "ogłoszenia parafialne".
Pierwsze skierowane będzie do osób zainteresowanych losem tłumaczenia serii Ro Kyu Bu! SS. Jak osoby śledzące losy projektu wiedzą, obecny jej tłumacz, takemikazuchi01, delikatnie rzecz ujmując, nie pali się ostatnio do kontynuacji tłumaczenia tej serii. Kilkukrotnie już, jako grupa, zgłaszaliśmy tu, że kopniemy takemiego w tyłek i tłumaczenie zostanie wznowione, co też zresztą ten ostatni konsekwentnie w rozmowach deklarował. Jak się to w końcu kończyło, wszyscy wiemy, więc nadszedł koniec próśb, zaczął się okres zamordyzmu. Takemikazuchi dostał jeszcze 3 tygodnie czasu . Jeśli w ciągu tego czasu tłumaczenie kolejnego odcinka się nie pojawi, projekt przejmuje nasz drugi tłumacz, Mateo690. A sam takemikazuchi... Cóż, trafi tam, gdzie trafił jego zapał do pracy .
Drugie ogłoszenie kieruje z kolei do miłośników licealistek ujeżdżających stalowe bestie na gąsienicach. Najnowszy film o przygodach tychże dziewcząt doczekał się wreszcie angielskiego tłumaczenia, toteż w najbliższym czasie na ANSI trafi moje tegoż filmu spolszczenie. Nie chcę operować tutaj konkretnymi datami, ale jeśli tłumaczenie i korekta pójdą dobrze, fansub powinien znaleźć się tu góra do końca tego miesiąca.
mateo690
Idolki idolkami, a my ciągle wypatrujemy subków do naszego ukochanego anime: MADLAX
@mateo690
Będziesz może tłumaczył piosenki z PV?
Nie mam tego w planach, ale może się skuszę. Tylko 3 PV-ki dotąd wyszły, więc dużo roboty nie będzie. Po skończeniu LL!SS!! ruszam dalej z Madlaxem, chyba że coś z moich serii wyjdzie, aczkolwiek powątpiewam w to.
Czas na newsa. (Miał być w niedzielę, ale mogę nie mieć czasu jutro)
Ostatnio dostałem kilka propozycji tłumaczeniowych - Persona 5 special i ReLife. Ułożyłem sobie grafik, którego chcę się trzymać:
- Madlax - w tygodniu (projekt długoterminowy, na zmianę z innymi seriami)
- Planetarian ~Chiisana Hoshi no Yume~ - w weekendy (w miejsce Love Live'a, czyli od przyszłego weekendu)
- Persona 5 special - do przyszłego piątku z małym znakiem zapytania (zdarzenia losowe, praca)
- PV-ki Aqours - jakoś pomiędzy, bez pośpiechu
(ReLife tłumaczy ktoś inny, w jego miejsce Planetarian)
Jeśli ktoś ma na warsztacie któreś z powyższych, pisać. Nie chcę dublować. Ijou.
Ostatnio edytowany przez mateo690 (2016-09-24 23:30:25)
Powodzenia z Planetarianem. Sam miałem zrobić, ale jakoś akurat nie było czasu i potem mi się odechciało. A bajka całkiem przyjemna.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
@mateo690
Dzięki! To teraz filmy Persony
Filmy robi już ktoś inny
"Nie wiem o co w tym chodzi bo to nie ma najmniejszego sensu." - Ken-chan
Jak oni te filmy wydają już od dobrych 2 lat.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Ten odcinek to zapowiedź serii TV, czy po prostu reklama gry?