Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2 3 4
Można było przewidzieć, ale nigdy nie wiadomo. Najnowszy film Final Fantasy jest dostępny na nośnikach BD/DVD w naszym kraju, klik.
Wszystko fajnie, ale gdy spojrzymy na dostępne ścieżki audio... Nie wiem, może to błąd, ale wątpię.
Język oryginału: angielski
Lektor: tak
Lektor języki: polski, czeski, węgierski, turecki
Dubbing: nie
Napisy: polskie, bułgarskie, chorwackie, czeskie, greckie, węgierskie, portugalskie, rumuńskie, słowackie, tureckie
Drogi wydawco, a japoński gdzie...?
Na dvdmax.pl też brak.
To jest to co poniżej?
https://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?s … &aid=12054
Wygląda na to, że japoński faktycznie nie jest oryginalnym językiem.
Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2016-11-16 17:41:36)
Oglądałem to jak się ukazało. Faktycznie audio było tylko angielskie, ale teraz sprawdziłem późniejsze ripy i można znaleźć z japońską ścieżką. Btw, ostatnio często się zdarza, że te głośniejsze tytuły mają głównie tylko audio eng.
Długo szukałem ostatniego Appleseeda po japońsku jak się ukazał i nie znalazłem. Może teraz już jest, bo chętnie przyjąłbym oryginalną wersję.
Kingsglaive ma cały lip-sync zrobiony specjalnie pod angielskie głosy.
Rzuciłem okiem po amazonach i z opisu wynika, że wydania z Europy nie mają japońskiego audio. Jeśli ktoś chce to mieć po nippońsku musi raczej zamówić BD od burgerów.
Oglądałem to jak się ukazało. Faktycznie audio było tylko angielskie, ale teraz sprawdziłem późniejsze ripy i można znaleźć z japońską ścieżką. Btw, ostatnio często się zdarza, że te głośniejsze tytuły mają głównie tylko audio eng.
Długo szukałem ostatniego Appleseeda po japońsku jak się ukazał i nie znalazłem. Może teraz już jest, bo chętnie przyjąłbym oryginalną wersję.
Można sprawdzić na anidb jaki język jest oryginalny.
Co prawda zdarza się to bardzo rzadko, ale nie zawsze w japońskiej produkcji oryginalne (to znaczy pierwsze) były japońskie głosy.
Również niektóre japońskie gry (Devil May Cry, Silent Hill, Resident Evil) mają oryginalnie angielskie głosy.
Można sprawdzić na anidb jaki język jest oryginalny.
W którym miejscu?
~Shounen . DBNao.net . Grupa Mirai . Cytaty z anime
Tom raczej mówi o fansubach.
Bo sam nieraz mam zagwozdkę, który język jest oryginalny. Chyba większość uznaje tylko japoński, nie zważając, że mógł być nagrany jako drugi. Teoretycznie po lip-sync można by rozpoznać.
~Shounen . DBNao.net . Grupa Mirai . Cytaty z anime
Czerwony Żółw. Tak, wiem, ale jednak Ghibli w jakiś sposób maczało tam palce, więc można naciągnąć
Strony Poprzednia 1 2 3 4