Nie jesteś zalogowany.
Askara napisał:Wiesz, Lam. Z wami to nigdy nic nie wiadomo.
O, przepraszam bardzo, projekty bez Areki zawsze wychodzą bez zbędnej zwłoki.
Co racja to racja, ale ciężko przewidzieć, które projekty robicie bez Areki .
A tak btw dzięki za Bungou i Natsume. Przednia robota
Jeszcze się waham, ale prawdopodobnie tak.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Ponoć tak to pozmieniali, że ekranizacja nie ma już szans na powrót do mangi. ^^
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Pierwszy odcinek Shouwa Genroku Rakugo Shinjuu: Sukeroku Futatabi-hen już na ansi!
Niniejszym ogłaszam wszem i wobec inaugurację sezonu zima 2017 w moim wykonaniu! Proszę o fanfary xD. Przy okazji wiadomość dla tych, którzy nie oglądali pierwszego sezonu: GO AND WATCH RAKUGO ASAP!!!! Poważnie moi drodzy, anime jest świetne, a drugi sezon już od pierwszego odcinka trzyma wysoki poziom. Poprzednie rakugo było jednym z moich pierwszych projektów, dlatego tłumaczenie nie jest zbyt dobre, a strona graficzna to już w ogóle leży i kwiczy, ale z okazji drugiego sezonu postanowiłam odświeżyć tamto wydanie. Pracuję nad tym bardzo intensywnie i mam nadzieję, że uda mi się poprawić pierwszy sezon do premiery drugiego odcinka.
Tak czy owak, jeszcze raz zachęcam, by dać szansę tej serii, bo jest doprawdy niezwykła.
Pierwszy odcinek Shouwa Genroku Rakugo Shinjuu: Sukeroku Futatabi-hen już na ansi!
Pokaż spoilerNiniejszym ogłaszam wszem i wobec inaugurację sezonu zima 2017 w moim wykonaniu! Proszę o fanfary xD. Przy okazji wiadomość dla tych, którzy nie oglądali pierwszego sezonu: GO AND WATCH RAKUGO ASAP!!!! Poważnie moi drodzy, anime jest świetne, a drugi sezon już od pierwszego odcinka trzyma wysoki poziom. Poprzednie rakugo było jednym z moich pierwszych projektów, dlatego tłumaczenie nie jest zbyt dobre, a strona graficzna to już w ogóle leży i kwiczy, ale z okazji drugiego sezonu postanowiłam odświeżyć tamto wydanie. Pracuję nad tym bardzo intensywnie i mam nadzieję, że uda mi się poprawić pierwszy sezon do premiery drugiego odcinka.
Tak czy owak, jeszcze raz zachęcam, by dać szansę tej serii, bo jest doprawdy niezwykła.
<3
Spodobało Ci się nasze tłumaczenie? Zajrzyj na jp-gaming.pl lub polub nas na Facebooku!
Czemu bez wsparcia Katakanasubs?
A czemu nie? O ile się orientuję, to solo projekty jeszcze nie są zbrodnią.
Najwidoczniej dla niego już owszem.
A czemu nie? O ile się orientuję, to solo projekty jeszcze nie są zbrodnią.
Zwykła ludzka ciekawość, albowiem chociażby korekta to wartość dodania do napisow. A czy ktoś się temu sprzeciwia? Ktos zbrodnią nazywa? Nie widać tu takich osób.
Askara napisał:A czemu nie? O ile się orientuję, to solo projekty jeszcze nie są zbrodnią.
Postprawda słowami maxa trawi ANSI niczym rak...
Łopatki i grabki przynieść? Bo widzę, że piasek już macie.
Askara napisał:A czemu nie? O ile się orientuję, to solo projekty jeszcze nie są zbrodnią.
Zwykła ludzka ciekawość, albowiem chociażby korekta to wartość dodania do napisow. A czy ktoś się temu sprzeciwia? Ktos zbrodnią nazywa? Nie widać tu takich osób.
Wybacz nieskromność, ale moje suby znowu jakiejś wielkiej korekty nie potrzebują. Błędów robię mało, a nigdy nie wrzucam subów na surowo, od razu po przetłumaczeniu, tylko przeglądam je ponownie i poprawiam wszystkie babole. Jasne, korekta się przydaje, ale redzę sobie też bez.
max-kun napisał:Askara napisał:A czemu nie? O ile się orientuję, to solo projekty jeszcze nie są zbrodnią.
Postprawda słowami maxa trawi ANSI niczym rak...
Uprzejmie proszę nie szkalować mojego padawana no 1.
Ostatnio edytowany przez Askara (2017-01-08 14:40:56)
Jasne, korekta się przydaje, ale redzę sobie też bez.
Czy aby na pewno?
"Nie wiem o co w tym chodzi bo to nie ma najmniejszego sensu." - Ken-chan
Ciekawość to pierwszy stopień do piekła
i5-8600K OC 4.8Ghz, MSI Z370 Tomahawk, HyperX Predator 16GB 3000MHz/3333Mhz, Samsung 960 EVO 250GB.
Headphones: AKG K712 PRO, AKG K612 PRO, Beyerdynamic DT-990 Edition 250ohm
DAC: SMSL SD-650+mod by mikolaj612+Muses 8820 + ad797AR SMSL M8 | AMP: Rapture by mikolaj612
Nesbro napisał:Zwykła ludzka ciekawość, albowiem chociażby korekta to wartość dodania do napisow. A czy ktoś się temu sprzeciwia? Ktos zbrodnią nazywa? Nie widać tu takich osób.
Ciekawość to pierwszy stopień do piekła
Wiele osób w tym ja stoją przed wyborem napisów do Rakugo, a Askara być może będzie miała konkurencje, więc o ewentualnym wyborze u kogo oglądać może zadecydować korekta, tlc, TS, tłumacz piosenek, karaoke i inne dodatki. Tak po za tym to zaskakującą dostałem odpowiedz, gdyż w końcu temat jest po to by pytać, chociaż okazało się, że lepiej nie.
Tak po za tym to zaskakującą dostałem odpowiedz, gdyż w końcu temat jest po to by pytać, chociaż okazało się, że lepiej nie.
Ależ oczywiście, że można pytać. Przecież odpowiedziałam . A jeśli moja odpowiedź się nie spodobała, no cóż, na to już nic nie poradzę. Mam w zwyczaju mówić (czy też pisać) to co myślę. Jeśli moja wypowiedź kogoś obraziła, to przepraszam, nie miałam absolutnie nic złego na myśli.
Straszenie mnie konkurencją też można sobie odpuścić. Jeśli ktoś chce oglądać z innymi napisami - droga wolna. Nie mam zamiaru się zabijać o przysłowiowego "klienta". Tłumaczę serie, które chcę tłumaczyć. Jeśli są popularne (jak choćby YoI), to fajnie, jeśli nie, też przeżyję.
A teraz oficjalne ogłoszenie: Po krótkiej rozmowie z Xamem zdecydowałam przenieść Rakugo do Katakany. Niedługo ukaże się wersja poprawiona pierwszego odcinka. Mam nadzieję, że to ukróci wszelkie przejawy malkontenctwa.
Straszenie mnie konkurencją też można sobie odpuścić. Jeśli ktoś chce oglądać z innymi napisami - droga wolna. Nie mam zamiaru się zabijać o przysłowiowego "klienta". Tłumaczę serie, które chcę tłumaczyć. Jeśli są popularne (jak choćby YoI), to fajnie, jeśli nie, też przeżyję.
W przypadku tego pana rzucasz grochem o ścianę. Zresztą tylko nieliczne persony płaczą, że ktoś inny "kradnie" im bajkę. Nie będę pokazywał palcami, bo wszyscy doskonale wiecie, o kogo chodzi.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2017-01-09 14:35:46)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Trzydziesty ósmy odcinek Sousei no Onmyouji już na ansi!
Troszkę minęło od premiery poprzedniego odcinka w moim wykonaniu, ale cóż poradzić. Muszę przyznać się bez bicia, że seria dni wolnych w połączeniu z urlopami podziałała na mnie rozleniwiająco . Tak czy inaczej, zaległe odcinki (39, 40 i 41) nadrobię najprawdopodobniej do środy. W epku 41 pojawiają się nowe piosenki, a takie rzeczy zawsze dodają mi kopa .
Także do następnego!