Nie jesteś zalogowany.
IMO, później zaczęli trochę przeciągać, ciekawe, jak to wyjdzie w anime. Może te 12 odcinków to będzie spora część? Kto ich tam wie
http://diff.pics/1d2uV6P4t2fr/1
Tak mi się właśnie wydawało, że wersja CR wygląda jak kał. Przecież tu jest więcej artefaktów jak obrazu.
http://diff.pics/1d2uV6P4t2fr/4
A tutaj to już tragedia.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2017-04-01 21:31:38)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
31 (6).
Myślałem, że naprawią ten niewypał z mangi, ale nic z tego. Oceniałem serię na 6. Po tym odcinku pewnie zmienię na 5.
No ale czemu tu się dziwić, skoro autor sam nie potrafi się trzymać określonego stylu. Tyle patosu, a ważna informacja podana jak sprostowanie w gazecie – gdzieś na końcu, małym druczkiem.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2017-05-07 21:14:02)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
http://diff.pics/1d2uV6P4t2fr/1
Tak mi się właśnie wydawało, że wersja CR wygląda jak kał. Przecież tu jest więcej artefaktów jak obrazu.http://diff.pics/1d2uV6P4t2fr/4
A tutaj to już tragedia.
Faktycznie, to AoD to masakra jakaś, nie polecam(xD)
Swoją drogą, strasznie głupi pomysł, tak nagle, ni z gruchy, ni z pietruchy, walnąć takie info...
Po co? Jak? No i dlaczego?
31 (6).
Myślałem, że naprawią ten niewypał z mangi, ale nic z tego. Oceniałem serię na 6. Po tym odcinku pewnie zmienię na 5.
No ale czemu tu się dziwić, skoro autor sam nie potrafi się trzymać określonego stylu. Tyle patosu, a ważna informacja podana jak sprostowanie w gazecie – gdzieś na końcu, małym druczkiem.
IMO, to było naprawdę zaskakujące. Mam na myśli sam sposób przekazania tej informacji widzowi. Do tej pory zaskoczenie wiązało się z jakimś nagłym wydarzeniem poprzedzonym jakąś muzyczką lub czymś podobnym (rozwalenie murów, pojawienie się kolosa przy drugim murze).
To musiało naprawdę zrobić wrażenie na osobach oglądających bez napisów. Takie "czy ja na pewno dobrze usłyszałem?"
Ale fakt, że nagle tak dużo tytanów pochodzi z tego samego obozu treningowego jest bardzo... "wygodne".
IMO, to było naprawdę zaskakujące. Mam na myśli sam sposób przekazania tej informacji widzowi. Do tej pory zaskoczenie wiązało się z jakimś nagłym wydarzeniem poprzedzonym jakąś muzyczką lub czymś podobnym (rozwalenie murów, pojawienie się kolosa przy drugim murze).
W tym sęk. Przez 30 odcinków był sam patos i cuda na kiju, a teraz nagle kluczowa informacja została podana na randomowej tacy. Taki tani trik, żeby zaskoczyć widza sposobem przekazu, a nie samą informacją. Niezbyt to działa, bo gryzie się z całą narracją, która była do tej pory.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
dałbyś w spoilerze o co dokładnie chodzi :d? Bo chyba wiem ale chce się upewnić czy nie powaliłem wątków :p
Ostatnio edytowany przez Yagami_Raito8920 (2017-05-08 06:07:12)
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Ale fakt, że nagle tak dużo tytanów pochodzi z tego samego obozu treningowego jest bardzo... "wygodne".
No a skąd niby mają być?
Ostatnio edytowany przez QuariooX (2017-05-08 10:18:44)
Animazon napisał:Ale fakt, że nagle tak dużo tytanów pochodzi z tego samego obozu treningowego jest bardzo... "wygodne".
No a skąd niby mają być?
Pokaż spoilerOni nawet nie są z Paradis, btw. Zwyczajnie wysłali ich, bo potrzebują koordynatu Erena.
Ależ ja to wiem. Po prostu nie rozumiem, czemu dziwi go, że wszyscy tytani należą do obozu treningowego.
Xam10 napisał:Pokaż spoilerOni nawet nie są z Paradis, btw. Zwyczajnie wysłali ich, bo potrzebują koordynatu Erena.Ależ ja to wiem. Po prostu nie rozumiem, czemu dziwi go, że wszyscy tytani należą do obozu treningowego.
Eren jest kluczem.
To pytanie do ludzi czytających kolorowanke.
To pytanie do ludzi czytających kolorowanke.
Pokaż spoilerBo tamta 2 jest ogólnie z innego kraju który potrafi zmieniać się w tytany. Ale to nie o to Mi chodzi. Czemu kraj/wyspa na której odbywa się akcja jest tak zacofana w stosunku do innych(np. kraju z którego pochodzi tamta 2). Tak jak inne państwa mają technologie podchodzącą pod WW2 to oni dalej latają z mieczykami, używają koni, itp?
Najpierw to z Marko w zeszłym odcinku, a teraz Ymir... jestem ciekaw, jak to widzą osoby nieczytające mangę.
Najpierw to z Marko w zeszłym odcinku, a teraz Ymir... jestem ciekaw, jak to widzą osoby nieczytające mangę.
Co masz przez to na myśli? Dodają coś czego nie było w mandze? Proszę, bez spoilerów.
Trochę wybiegają do przodu - pokazali fragment flashbacku z Marko z 77 rozdziału oraz backstory Ymir z 89 rozdziału.
A sama ekranizacja jest na 47 rozdziale mangi ...
3 sezon w przyszłym roku!
<źródło (jap)>
Ostatnio edytowany przez FAiM (2017-06-17 19:16:10)
Oby był ciekawszy od drugiego.
Poza tym nie umiem w krzaki, a translatorowi nie chcę zbytnio ufać - wiadomo pi razy drzwi, kiedy dokładnie?
Ty dulowaty userze!