Nie jesteś zalogowany.
Czolgi, główna różnica jest taka do czego potrzebujesz kompa, bo jak potrzeba ci jajek+wątków, to Ryzen jak najbardziej. Jeśli myślisz tylko i wyłącznie o graniu, to na tym intelu możesz mieć nawet lepsze osiągi. Pewnie do czasu aż nie wyjdzie kolejna seria lepiej dopracowana, bądź 2 rewizja. Poza tym Intel dodatkowo zmusza do przejścia na win 10, co w moim wypadku jest nie do przyjęcia, dlatego też będę czekał na 2 rewizję Ryzenów,
What's the point with pointer?
Sraj na AI
Kainote link
Umu umu
No właśnie, mnie również boli ta przesiadka na Windows 10, chociaż na laptopie kobietki zainstalowałem ten system ( upgrade 8>10) nie jest najgorzej. Jednak pewnie nieznajomość tego systemu przeraża. Co do korzystania z kompa to szczerze jest wszystkiego po trochu. W testach z grami to jest różnie, czasem amd wygrywa a czasem intel. Wszystko zależy od jajek i wątków. No i można OC jakieś zrobić na amd. Chyba że jakaś inna konfiguracja :>
Mam 480 euro na sprzęt.
A potrzebuję:
Procka
Płyta główna
RAM
OBUDOWA
ZASILACZ
Płyta główna musi mieć PCI bo karta dźwiękowa. A mam GTX 1070 od Palita i zajmuję 2.5 slotu :>
Ostatnio edytowany przez Czolgi (2017-07-23 15:23:01)
ファンのファンのために
Wątpię, by karta dźwiękowa zrobiona pod PCI była lepsza niż obecne zintegrowane na płycie.
marek2fgc
Twierdzisz że Xonar DG jest gorszy od realteka alc887 :> ?
Btw. jest mi niezbędna bo używam s pdif do amplitunera.
Ostatnio edytowany przez Czolgi (2017-07-23 16:21:08)
ファンのファンのために
Piszesz o najnowszej generacji, a porównujesz Xonara do integry sprzed paru lat?
Obecnie prym wiedzie ALC1220 i tak - wersja PCI jest gorsza od integry H270.
ALC1220 posiada spdif.
marek2fgc w mobo z układem b250 niestety ten układ jest montowany. W mobo do amd Msi 350 jest Realtek ALC892.
W tych '' droższych'' wersjach jest ALC1220
_
Czy warto brać ? Gigabyte GA-AB350-Gaming 3 :> słyszałem że są problemy z tą płytą ?
Ostatnio edytowany przez Czolgi (2017-07-23 17:28:20)
ファンのファンのために
mnie również boli ta przesiadka na Windows 10
Od kilku miesięcy używam ten system i jest bardzo dobry. Wystarczy go tylko skonfigurować pod siebie.
Ustawić wszystko jak się chce i pousuwać co się chce.
Nie zajmuje to chwilę, ale nikt nie instaluje co kilka tygodni lub nawet miesięcy systemu.
W testach z grami to jest różnie, czasem amd wygrywa a czasem intel. Wszystko zależy od jajek i wątków.
Bardziej zależy od zegara procesora i optymalizacji. Gry nie potrzebują więcej niż 4 rdzeni.
Wątpię, by karta dźwiękowa zrobiona pod PCI była lepsza niż obecne zintegrowane na płycie.
Xonar D2/PM jest na pewno lepsza.
Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2017-07-23 19:27:22)
To jak już tu panuje dyskusja o audio to się przyłączę
Szukam dźwiękowej, która będzie lepsza od mojej integry z możliwością podłączenia zestawu 5.1+słuchawek (w tym samym czasie), mikrofon mnie nie obchodzi wiec najmniej priorytetowe (obecnie mam ALC888)
matiasmovie
Chyba nie podłączysz 5.1 głośniku plus słuchawki :> . Xonar ma problemy z pewną konfiguracją SPDIF out. Jak jest standardowo w windowsie ustawiony dźwięk w słuchawkach jest ok ale w amplitunerze przez SPDIF, jednak jest on bardzo cichutki jakby w mono. Trzeba przełączyć na ''SPDIF Pass'' żeby poprawnie działało, ale wtedy niema dźwięku analog w słuchawkach. Dlatego używam klawisza do przełączania między analog/SPDIF. Używam Xonar DG sprawuje się dobrze. Zastanawiam się nad płytą główną B350 z PCI w miarę tanią. Marek wspomniał że ALC1220 jest lepsza i posiada SPDIF jednak ceny są sporo wyższe. Interesuję mnie ten model Gigabyte GA-AB350-Gaming 3, ale podobno są z nią problemy z taktowaniem ram. :>
ファンのファンのために
Czolgi -> napisz rowniez na forum sprzetowym, tam sa ludzie ktorzy dobrze ogarniaja + i - konkretnych podzespolow. Sam tak pare lat temu skaldalem znajomemu kompa i wszystko mu smiga do dzis.
ara ara...
matiasmovie
Chyba nie podłączysz 5.1 głośniku plus słuchawki :> . Xonar ma problemy z pewną konfiguracją SPDIF out. Jak jest standardowo w windowsie ustawiony dźwięk w słuchawkach jest ok ale w amplitunerze przez SPDIF, jednak jest on bardzo cichutki jakby w mono. Trzeba przełączyć na ''SPDIF Pass'' żeby poprawnie działało, ale wtedy niema dźwięku analog w słuchawkach. Dlatego używam klawisza do przełączania między analog/SPDIF. Używam Xonar DG sprawuje się dobrze. Zastanawiam się nad płytą główną B350 z PCI w miarę tanią. Marek wspomniał że ALC1220 jest lepsza i posiada SPDIF jednak ceny są sporo wyższe. Interesuję mnie ten model Gigabyte GA-AB350-Gaming 3, ale podobno są z nią problemy z taktowaniem ram. :>
Akurat głośniki też mam na analogowy, a moja integra potrafi puszczać na słuchawki i 5.1 jednocześnie, więc jak xonar tego nie potrafi to jakaś bieda
To jak już tu panuje dyskusja o audio to się przyłączę
Szukam dźwiękowej, która będzie lepsza od mojej integry z możliwością podłączenia zestawu 5.1+słuchawek (w tym samym czasie), mikrofon mnie nie obchodzi wiec najmniej priorytetowe (obecnie mam ALC888)
Xonar Phoebus Solo Gamer byłby odpowiedni. Mam i polecam, choć skonfigurowanie go może przysporzyć bólu głowy (na domyślnych ustawieniach zdarza mu się mieszać kanały).

"Nie wiem o co w tym chodzi bo to nie ma najmniejszego sensu." - Ken-chan
matiasmovie dźwięk analogowy to inna sprawa. Ja mówię przy sytuacji SPDIF i Analog.
ファンのファンのために
ALC1220 czy Creative Sound Blaster Z ? :>
ファンのファンのために
Lamarus, mam od ponad 8 lat Xonara P2 i zajebista karta, co prawda stery trzeba lekko zmodyfikować (uziemić 2 procesy) przy win7 +, bo każdy krasz, siłowe zamknięcie programu wydającego jakiekolwiek dźwięki dają nieskończoną pętlę ostatniej sekundy dźwięku.
What's the point with pointer?
Sraj na AI
Kainote link
Umu umu
Witam ponownie. Mam pytanie odnośnie sprzętu, jeszcze się nie orientowałem ale mój budźet wynosi 5~6k zł.
Ogólnie potrzebował bym wszystko oprócz obudowy (Zalman z3 plus) natomiast mam zasilacz od około 2 lat (bo był wymieniany) mam OCZ 700W [80 plus] i wydaje mi się, że mógłby zostać. Czekam na propozycje a w międzyczasie poszukam sam. 
Witam ponownie. Mam pytanie odnośnie sprzętu, jeszcze się nie orientowałem ale mój budźet wynosi 5~6k zł.
Ogólnie potrzebował bym wszystko oprócz obudowy (Zalman z3 plus) natomiast mam zasilacz od około 2 lat (bo był wymieniany) mam OCZ 700W [80 plus] i wydaje mi się, że mógłby zostać. Czekam na propozycje a w międzyczasie poszukam sam.
Wystarczy za świat (zasilacz). Pytanie, jakim jesteś fanbojem; zielonym czy czerwonym?
Chyba bardziej zielonym i wolałbym raczej przy tym pozostać, ale mówisz, że czerwoni są lepsi?
Głównie zależy mi na dobrej wydajności w grach, duża ilość FPS i brak zacinania się jak wykonuję dużo operacji
.
I co z chłodzeniem? Lepiej chyba osobno coolery na procesor a co z chłodzeniem karty? To też lepiej wymienić z chłodzenia producenta?
Zasilacz starczy i to z nawiązką do większości konstrukcji. Na procka można zmienić chłodzenie, boxy to za mało jak dla mnie, ale ja procki gotuję. Jeżeli będziesz miał grafikę z niereferencyjnym chłodzeniem, to będzie i chłodno i cicho tam. Obudowa musi być dobrze wentylowana.
Grafiki od czerwonych są stanowczo za drogie, głównie przez górników, mi nie pasują też przez zbyt duże zużycie energii.
Zastanów się jeżeli chodzi o proca, Ryzeny r7 są świetne i na dodatek pobierają bardzo mało prądu. Obecnie podstawka am4 wydaje się bardziej długotrwała, iCore serii 8 nie zmieni podstawki, ale trzeba kupić płytę z nowym chipsetem. Trochę to dla mnie robienie wała z klienta. AMD może pójść w ślady konkurenta.
Ostatnio edytowany przez Wooren (2017-08-17 23:19:29)
Czyli polecasz procesor od AMD? Intele są gorsze czy bardziej droższe?