Nie jesteś zalogowany.
ipos napisał:Co do starszych serii owszem są błędy, ale nie zawsze jest to ich tłumaczenie. To co jest tłumaczone na bieżąco jest dobrej jak nie bardzo dobrej jakości a literówek prawie nie ma.
Na przykład moim zdaniem FT 1s lepiej został przetłumaczony niż 2 sezon.
Do takiego porównania musiałbyś mieć pierwszy sezon od jednego tłumacza a tam jest od kilku.
XxBhaalxX napisał:ipos napisał:Co do starszych serii owszem są błędy, ale nie zawsze jest to ich tłumaczenie. To co jest tłumaczone na bieżąco jest dobrej jak nie bardzo dobrej jakości a literówek prawie nie ma.
Na przykład moim zdaniem FT 1s lepiej został przetłumaczony niż 2 sezon.
Do takiego porównania musiałbyś mieć pierwszy sezon od jednego tłumacza a tam jest od kilku.
Nie zmienia to faktu ze ten chaos w 1s miał lepszy klimat niż jest w 2s do tego w 2s pojawiały się już przekleństwa. Co psuły jeszcze bardziej klimat. A takie tłumaczenie z wulgaryzmami to wiesz ... wiec nie mam zamiaru o tym pisać bo nie ma sensu. Mi się nie podobają wulgaryzmy w seriach, chyba że faktycznie coś takiego jest powiedziane i pasuje do klimatu. Ale w sporej większości tak nie jest.
Ostatnio edytowany przez XxBhaalxX (2017-09-27 19:52:53)
Sword Art Online Ordinal Scale.
Pomyślę nad tym.
Mangas napisał:Sword Art Online Ordinal Scale.
Pomyślę nad tym.
Dzięki.
Pozdrawiam serdecznie!
Mangas
Nie zmienia to faktu ze ten chaos w 1s miał lepszy klimat niż jest w 2s do tego w 2s pojawiały się już przekleństwa. Co psuły jeszcze bardziej klimat. A takie tłumaczenie z wulgaryzmami to wiesz ... wiec nie mam zamiaru o tym pisać bo nie ma sensu. Mi się nie podobają wulgaryzmy w seriach, chyba że faktycznie coś takiego jest powiedziane i pasuje do klimatu. Ale w sporej większości tak nie jest.
Czyli goła dupa Lucy jest ok, ale sporadyczna kurewka w tłumaczeniu już be? Ehh..
Chociaż... jakby się zastanowić to ich słowotwórstwo czasami potrafi zdenerwować, ale ja to tam na przykładzie One Piece zauważyłem, które tłumaczy ktoś inny niż 2 sezon FT.
Ostatnio edytowany przez Pitbull01 (2017-09-27 22:26:41)
SoheiMajin napisał:Tam nie udostępniają do pobrania.
Nie udostępniają ale jak w przeglądarce zainstalujesz sobie wtyczkę to możesz sobie ściągnąć po włączeniu na kompa hardka
Zgaduję, że chodziło tu o napisy.
Hmm jeśli chodzi o "Sword Art Online Ordinal Scale" to podobno posiada oficjalne napisy. Może lepiej będzie tłumaczyć czy coś
Ostatnio edytowany przez PawlikPP (2017-09-28 02:19:27)
XxBhaalxX napisał:Nie zmienia to faktu ze ten chaos w 1s miał lepszy klimat niż jest w 2s do tego w 2s pojawiały się już przekleństwa. Co psuły jeszcze bardziej klimat. A takie tłumaczenie z wulgaryzmami to wiesz ... wiec nie mam zamiaru o tym pisać bo nie ma sensu. Mi się nie podobają wulgaryzmy w seriach, chyba że faktycznie coś takiego jest powiedziane i pasuje do klimatu. Ale w sporej większości tak nie jest.
Czyli goła dupa Lucy jest ok, ale sporadyczna kurewka w tłumaczeniu już be? Ehh..
Chociaż... jakby się zastanowić to ich słowotwórstwo czasami potrafi zdenerwować, ale ja to tam na przykładzie One Piece zauważyłem, które tłumaczy ktoś inny niż 2 sezon FT.
Ogólnie może to też kwestia gustu, lecz do mnie przekleństwa nie przemawiają, rozumiem jak postać mówi bitch i jest przetłumaczone
Czyli goła dupa Lucy jest ok,
Ja bym zmienił dupa na pupa. I moim zdaniem klimatu by to mi nie popsuło.
Mangas napisał:Sword Art Online Ordinal Scale.
Pomyślę nad tym.
Też podziękuję jak coś z tego wyjdzie
Ostatnio edytowany przez XxBhaalxX (2017-09-28 06:31:35)
Na wbijam niedługo będzie, więc po co się dublować.
Jakoś tak lepiej się ogląda, gdy jest zrobiony porządny TS, którego wbijam nie zrobi.
Zawsze można poprosić o napisy, których ci nie darzą, nawet jeśli nie są ich.
Zawsze można poprosić o napisy, których ci nie darzą, nawet jeśli nie są ich.
A widzisz, poprosiłem w komentarzu o napisy i udostępnili . max-kun już dodał je do bazy ANSI. Dzięki temu, może któryś z doświadczonych tłumaczy, pokusi się o korektę.
Pozdrawiam serdecznie!
Mangas
dulu napisał:Zawsze można poprosić o napisy, których ci nie darzą, nawet jeśli nie są ich.
A widzisz, poprosiłem w komentarzu o napisy i udostępnili . max-kun już dodał je do bazy ANSI. Dzięki temu, może któryś z doświadczonych tłumaczy, pokusi się o korektę.
Tylko pytanie brzmi; czy dobrze zrobiłem? Imo wpisałem wszystko co trzeba, no ale nie wiem czy to wystarczy i suby nie polecą.
Ps. Co do subów; to nie uświadczyłem by sami autorzy w komentarzach na stronie nie zaznaczyli, że nie życzą sobie udostępniania ich gdziekolwiek. Gdyby tak było, to bym ich tu nawet nie wrzucał.
Ostatnio edytowany przez max-kun (2017-09-28 19:24:32)
Oo bardzo zacnie! Do wersji [ReinForce] też pasują, choć w sumie to wszystko to BD jest to nie ma dziwne.
Ostatnio edytowany przez PawlikPP (2017-09-28 21:14:45)
Porządne i prawilne napisy do BD Re:Zero.
Porządne i prawilne napisy do BD Re:Zero.
Przecież jest tłumaczenie, więc nie ten temat.
Proszę wszystkich użytkowników o przesyłanie mi nieudostępnionych synchronizacji.
O mnie.
Lista synchronizacji.
Link do folderu na pw.
Przetłumaczy ktoś ove Brave witches?
Weźmie ktoś na warsztat Nana Maru San Batsu?
Kino no Tabi (2017)
Kino no Tabi (2017)
A czytać regulamin tematu to się nauczy?