Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 … 7 8 9
hehe... mozliwe ze polskie tam maja - nie przesiaduje tam, wiec nie wiem
Jak znajde troszkę chęci to się zarejestruję, ale... narazie mi sie nie chce
BTW. Sam pomysł kanału uważam za bardzo dobry i szkoda że w polsce ta forma komunikacji nie jest jeszcze za dobrze rozwinięta (w mentalności oczywiście) - Tylko jakieś poryte GG ludzie umieją zainstalować...
Tfu! przepraszam, niektórzy nie potrafią nawet zainstalować, a co dopiero skonfigurować...
~bojer idea irca jest nawet bardzo dobrze rozwinieta i ciezej spotkac dzieci neo
ara ara...
sorki... ale dalej nie wiem co i jak powinieniem wpisac... jestem podlaczony do server IRChiighway... chce miec nick "kolec" a chce wejsc na kanal "ansi" czyli wpisje : /msg kolec register mojehaslo mojemail -> przeciez /msg oznacza message... nickserv -> co to znaczy ??
jeszcze jak to wpisuje to wyskauje mi wiadomosc ptywatna do samego mnie ...
Ostatnio edytowany przez kolec (2007-10-26 18:04:30)
sorki... ale dalej nie wiem co i jak powinieniem wpisac... jestem podlaczony do server IRChiighway... chce miec nick "kolec" a chce wejsc na kanal "ansi" czyli wpisje : /msg kolec register mojehaslo mojemail -> przeciez /msg oznacza message... nickserv -> co to znaczy ??
Pisałem co trzeba zrobić, ale chyba nie dociera, no to spróbujmy jeszcze raz. Wpisujesz:
/msg NickServ REGISTER [hasło] [e-mail]
NickServ - nie musisz wiedzieć co to znaczy, masz to wpisać.
Nawiasów kwadratowych oczywiście nie wpisujesz, dałem je tylko żeby rozróżnić hasło od maila.
A to jaki chcesz mieć nick musisz ustawić w swoim kliencie IRC.
To jest proste, poza tym przecież jest dostępna pomoc na samym serwerze "/NickServ HELP REGISTER"
Ostatnio edytowany przez Nighthanter (2007-10-26 18:44:49)
hehe... mozliwe ze polskie tam maja - nie przesiaduje tam, wiec nie wiem
Jak znajde troszkę chęci to się zarejestruję, ale... narazie mi sie nie chceBTW. Sam pomysł kanału uważam za bardzo dobry i szkoda że w polsce ta forma komunikacji nie jest jeszcze za dobrze rozwinięta (w mentalności oczywiście) - Tylko jakieś poryte GG ludzie umieją zainstalować...
Tfu! przepraszam, niektórzy nie potrafią nawet zainstalować, a co dopiero skonfigurować...
Jak nie jest ? jest i to bardzo od dawna, sam pierwszy raz na ircu bylem okolo 96 roku, pamietam gdy powstal kanal #kawaii-pl na ircnecie , bywalo tam srednio 100 ludzi i tak do 2001-2003 roku kanadl podupadl, jedynie spotykaja sie strzy wieloletni znajomi z Kawaii team - nie gazety lecz kanalu :>, w latach 97-2001 na ircu mozna bylo spodkac od groma tak zwanych 'dzieci neostardy' lecz po tym jak pojawil sie gg itp liczba z roku na rok malala, i teraz na ircu bywaja osoby z wyzszego szczebla ;>
Pamietam tez jak samoloty rozbily sie o WTC, na kanale #CNN bylo grubu ponad 12tys ludzi ;> lagi bywaly 30 minutowe ;>
Ostatnio edytowany przez Saeroth (2007-10-26 18:33:44)
kolec napisał:sorki... ale dalej nie wiem co i jak powinieniem wpisac... jestem podlaczony do server IRChiighway... chce miec nick "kolec" a chce wejsc na kanal "ansi" czyli wpisje : /msg kolec register mojehaslo mojemail -> przeciez /msg oznacza message... nickserv -> co to znaczy ??
Pisałem co trzeba zrobić, ale chyba nie dociera, no to spróbujmy jeszcze raz. Wpisujesz:
/msg NickServ REGISTER [hasło] [e-mail]
NickServ - nie musisz wiedzieć co to znaczy, masz to wpisać.
Nawiasów kwadratowuch oczywiście nie wpisujesz, dałem je tylko żeby rozróżnić hasło od maila.
A to jaki chcesz mieć nick musisz ustawić w swoim kliencie IRC.
To jest proste, poza tym przecież jest dostępna pomoc na samym serwerze "/NickServ HELP REGISTER"
a potem zeby sie dostac na swoj nick wpisujesz:
/msg NickServ identify [twoje haslo]
a tu przydatny srypt ktory wpisujemy w "script tools" w zakladce "remote"
on *:CONNECT:{
/msg NickServ identify [twoje haslo]
/msg NickServ ghost [twoj nick] [twoje haslo]
/nick [twoj nick]
/join #ansi
/join #anfo
}
bojer napisał:hehe... mozliwe ze polskie tam maja - nie przesiaduje tam, wiec nie wiem
Jak znajde troszkę chęci to się zarejestruję, ale... narazie mi sie nie chceBTW. Sam pomysł kanału uważam za bardzo dobry i szkoda że w polsce ta forma komunikacji nie jest jeszcze za dobrze rozwinięta (w mentalności oczywiście) - Tylko jakieś poryte GG ludzie umieją zainstalować...
Tfu! przepraszam, niektórzy nie potrafią nawet zainstalować, a co dopiero skonfigurować...Jak nie jest ? jest i to bardzo od dawna, sam pierwszy raz na ircu bylem okolo 96 roku, pamietam gdy powstal kanal #kawaii-pl na ircnecie , bywalo tam srednio 100 ludzi i tak do 2001-2003 roku kanadl podupadl, jedynie spotykaja sie strzy wieloletni znajomi z Kawaii team - nie gazety lecz kanalu :>, w latach 97-2001 na ircu mozna bylo spodkac od groma tak zwanych 'dzieci neostardy' lecz po tym jak pojawil sie gg itp liczba z roku na rok malala, i teraz na ircu bywaja osoby z wyzszego szczebla ;>
Pamietam tez jak samoloty rozbily sie o WTC, na kanale #CNN bylo grubu ponad 12tys ludzi ;> lagi bywaly 30 minutowe ;>
Ja rozumiem, że pokolenie "wyjadaczy" zna i rozumie irc, ale zobacz na posty pomiedzy a i na wszystkich których znam osobiście ( grupa osób raczej mająca komputery 'bliżej' ) to 1/5 wie co to irc, a nie mówie o używaniu
W skrócie: W polsce irc powinien być bardziej rozpowszechniony ( w tych czasach ) No i powinniśmy 'dbać' o młode społeczeństwo, które ucząc się od podstawówki angielskiego potrafi tylko 'f*ck you' powiedzieć w tym języku... zresztą nawet pewnie nie wiedzą co to znaczy XD
...wielkie dzieki i sorki za klopot ::P
A o irc jeszcze mniej osób wie. xD
Takto, wykopałeś temat sprzed 10lat - GRATULACJE!
Ale ten IRC jest jeszcze bardziej martwy niż forum. :^)
Strony Poprzednia 1 … 7 8 9